Poštovní poukázka A a zasílání zboží

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.4.10 09:57

Poštovní poukázka A

Ahoj omlouvám se za tak blbý dotaz :oops: , jen se chci ujistit. Vyhrála jsem v aukci trika a paní posílá pouze po zaslání peněz na účet, na dobírku nee. Jenže jelikož, když něco posílám přes účet, tak mě hodně strhnou třeba 60 Kč. A když to pošlu složenkou typu A, tak se to pošle taky na účet ne? Vím, že to stojí něco kolem 22 Kč. Děkuji za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
26.4.10 10:23

Ahoj, nechápu přesně, na co se ptáš, ale kolik to stojí nevím, ale ty si můžeš vybrat, jestli chceš peníze poslat na účet nebo složenkou k osobní výplatě. Jen nevím, jestli je to složenka typu A. Nejlíp ti poradí přímo na poště,
já osobně když něco prodávám, tak si nechám poslat částku za poštovný předem a zbytek na dobírku. A když něco kupuju, tak taky radši na dobírku, než posílat peníze předem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.10 10:30

Já posílám peníze předem pouze, když má dotyčný na aukru dobré hodnocení. No ptám se proto, že jsou dva typy složenek typu A jedna je normální a jedno dobírková. Takže když to pošlu tou první, tak by měli peníze dojít na účet a když se to posílá tou druhou, tak je to pouze k osobní výplatě? Tohle mě zajímá :think:

• Citovat
  • Upravit
jjelena
26.4.10 10:35

Já bych řekla, že sis ted odpověděla sama, na poště ti poradí. Složenky typu C (dobírková) jsou taky dva druhy - na účet a k výplatě, tak to bude asi stejný.

• Citovat
  • Upravit
14094
26.4.10 10:38

Když posíláš peníze z účtu na účet, tak ti strhávají 60Kč? Proboha jaká banka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
26.4.10 10:39

Jinak teda tady.
http://www.cpost.cz/…zka-a-id254/
Obě ta Ačka jsou tam vysvětlena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
26.4.10 11:47

Klidně to pošli složenkou A (já to tak taky někdy dělávám, mám to levnější než klasickým převodem :mrgreen: ). Akorát tam musíš vyplnit i adresu majitele účtu, což u příkazu nepotřebuješ. A peníze dojdou příjemci na účet.
Dobírková složenka (ať už A nebo C) se posílá se zásilkou, jedině kdybys ty něco paní posílala na dobírku, tak ji vyplníš a peníze by přišly pak tobě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.10 11:52

Díky :palec: Tak jsem si to myslela dobře, pouze jsem se chtěla ujistit. Opravdu mi strhávají tolik, ale jenom, když ty peníze posílám přes internet. Jinak Česká spořitelna.

• Citovat
  • Upravit
30628
26.4.10 12:16
Anonymní píše:
Díky :palec: Tak jsem si to myslela dobře, pouze jsem se chtěla ujistit. Opravdu mi strhávají tolik, ale jenom, když ty peníze posílám přes internet. Jinak Česká spořitelna.

Neporadím, ale zarazilo mě těch 60,– korun, platím z účtu všechno, mám taky Spořitelnu. Jsou teda drazí, ale tolik? Koukla jsem do výpisu a platím 2,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.10 12:41

No máme společný účet s přítelem, takže nevím, jak to má udělaný. Kolem účtu atak to většinou vyřizuje on. Minule jsem posílala něco přes 600 Kč a strhli 60 Kč, takže pro mě ty složenky budou určo lepší.

• Citovat
  • Upravit
46669
26.4.10 13:38

Anonymní, to máte teda hodně blbej účet. Já mám taky spořku, platím jedině přes internet a stojí to dvě kačky… A je jedno, jestli posílám deset korun nebo deset tisíc… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
26.4.10 14:03

To má přítel asi blbě nastavený účet, ať si dojde do banky a přeptá se na to. 60 korun se většinou platí při platbě přes pobočku, přes internet by to mělo být za levno, někde i zadarmo.
Já mám GE, platím paušál a většinou už pak žádný poplatky neplatím, jenom kdybych vybírala z jinýho bankomatu nebo právě za tu pobočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
29.4.10 12:18

složenky...

Jo, ta složenka A je opravdu spolehlivá. A strhne „jen“ 22 kč. Pokud chceš ale nakupovat pravidelně, zřiď si internetové bankovnictví. Stojí to za to a některé banky nestrhnou při platbě ani halíř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 12:58

Dotaz

Ahoj, právě řeším s paní co si ode mě koupila šaty zda odeslala peníze. Měla je odeslat poštovní poukázkou typu A a zaslala mi ústřižek o podání, ale přijde mi nějaký divný.
Nemá někdo u sebe ústřižek k porovnání? Popřípadě jaké údaje bývají v razítku od pošty při potvrzení o odeslání
Mockrát děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák