Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V tom případě s tebou souhlasím. Ono to tam možná furt je, jen už tě to netrápí, ale v současné situaci jsi od pozitivního nálezu přeléčená. Sestře to asi nedošlo, prostě viděla pozitivní výsledek = nutná léčba a hotovo. Takže buď bych si nechala nabrat kontrolní stěr nebo, pokud tě to netrápí, se tím pár týdnů nezabírala a nechala si to znovu zkontrolovat s blížícím se porodem.
Jinak mně taky nasazovali léčbu ještě před výsledkama, ten nález je kolikrát typickej a zvlášť, pokud jsou problémy, tím clotrimazolem se nic nezkazí. Taková ta klasická opatření (minimum cukrů, bavlněné prádlo…) určitě znáš, mně to třeba nezabíralo, ale jsem diabetik, takže já měla vysokej cukr i totál bez sladkýho, a to se tam kvasinkám líbilo.
@ugluk píše:
V tom případě s tebou souhlasím. Ono to tam možná furt je, jen už tě to netrápí, ale v současné situaci jsi od pozitivního nálezu přeléčená. Sestře to asi nedošlo, prostě viděla pozitivní výsledek = nutná léčba a hotovo. Takže buď bych si nechala nabrat kontrolní stěr nebo, pokud tě to netrápí, se tím pár týdnů nezabírala a nechala si to znovu zkontrolovat s blížícím se porodem.Jinak mně taky nasazovali léčbu ještě před výsledkama, ten nález je kolikrát typickej a zvlášť, pokud jsou problémy, tím clotrimazolem se nic nezkazí. Taková ta klasická opatření (minimum cukrů, bavlněné prádlo…) určitě znáš, mně to třeba nezabíralo, ale jsem diabetik, takže já měla vysokej cukr i totál bez sladkýho, a to se tam kvasinkám líbilo.
Jj, mně tyhle omezení taky nezabírají, trpím na to i mimo těhotenství, zatím nikoho nenapadlo to řešit nějak komplexně, ten problém bude asi jinde v těle, tohle je jen důsledek. Po porodu se tím zkusím zabývat víc do hloubky.