Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Řekni Dr že máš celodenní nevolnosti a snad ti to napíše. Řekni, že furt zvracis.
A ty máš nějaké zdravotní problémy? Na co přesně chceš tu neschopenku? Doktor přece musí napsat nějakou diagnosu. No, pokud v práci děláš něco nevhodného pro těhotné, měli by tě přeřadit na jinou práci a pokud taková práce není, budeš doma za plný plat.
Ahoj, určitě si zajistí neschopenku. Já pracuji jako pecovatelka v domově seniorů. Práce je náročná jak fyzicky tak i psychicky. Navíc je tam spoustu nemocných lidí, takže jsem šla na neschopenku hned jak jsem o tom věděla. Za mě určitě na neschopenku běž. Peníze na neschopence jsou krásné. Vždy se to vypočítává 60% z hrubé mzdy. ![]()
Není lepší být doma za plný plat a nemuset řešit vycházky a kontroly?
Práce s rentgenem v těhotenství není to pravé ořechové.
Takže buď přeřadit na jinou práci nebo tu neschopenku…
Aha, takze kdyz si opravdu nemocna, tak zustat doma dle svych vlastnich slov nesmis, ale kdyz se ti nechce chodit do prace, tak uz to najednou problem nebude ![]()
rentgen určitě ne. Nejde přeřadit na jinou práci? Mne doktor napsal neschopenku sotva mne viděl ve dveřích ![]()
já furt nechápu proč neschopenku. Když není vhodná práce, musí jí nechat doma za plný plat. co tam jako doktor napíše za diagnozu?
@Barry1997 píše:
Ahoj, určitě si zajistí neschopenku. Já pracuji jako pecovatelka v domově seniorů. Práce je náročná jak fyzicky tak i psychicky. Navíc je tam spoustu nemocných lidí, takže jsem šla na neschopenku hned jak jsem o tom věděla. Za mě určitě na neschopenku běž. Peníze na neschopence jsou krásné. Vždy se to vypočítává 60% z hrubé mzdy.
Já pracuji jako sestra u zubaře, a nejdřív bych musela nejspíš i někoho nového zaučit, tak se bojím že nebudu moct jít hned na neschop. V práci pořád stojím a lítám sem a tam, protože doktor si sám nic neudělá a má pořád na všechno řeči. Nemocní pacienti k nám také hodně chodí. Snad to moje doktorka pochopí. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takze kdyz si opravdu nemocna, tak zustat doma dle svych vlastnich slov nesmis, ale kdyz se ti nechce chodit do prace, tak uz to najednou problem nebude
Myslím to tak, že mě v práci šéf seřval i za to že jsem jeden den se omluvila abych se vylezela, tak jsem další den už raději šla protože jsem se bála a nechtěla jsem ho tam nechat na vše samotnyho. Ale sotva sem se držela a nohou, i doktor mi rikal at do prace s timhle nechodim. Takže jsem několikrát hazardovala se svým zdravím, ale ted už v tom nejsem sama, tak se bojim o malý.
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takze kdyz si opravdu nemocna, tak zustat doma dle svych vlastnich slov nesmis, ale kdyz se ti nechce chodit do prace, tak uz to najednou problem nebude
Asi tak, lepsi by bylo si tu neschopenku nechat napsat pri tech antibiotikach a horeckach. Jak jako musi chodit do prace pri horeckach? Snad zavolam, ze mam horecku a nejsem prace schopna a neprijdu.
@Anonymní píše:
Myslím to tak, že mě v práci šéf seřval i za to že jsem jeden den se omluvila abych se vylezela, tak jsem další den už raději šla protože jsem se bála a nechtěla jsem ho tam nechat na vše samotnyho. Ale sotva sem se držela a nohou, i doktor mi rikal at do prace s timhle nechodim. Takže jsem několikrát hazardovala se svým zdravím, ale ted už v tom nejsem sama, tak se bojim o malý.
Tak sis mela nechat napsat tu neschopenku, ne?
Prostě to zkus normálně doktorce říct, že pracuješ ve zdravotnictví, infekční prostředí, rtg…kolem toho 7-8 týdne už by ti ji napsat mohla. Na nic a na nikoho se neohlížej, těhotná jsi jednou či dvakrát za život a nestojí to za to.
@Anonymní píše:
Jé, tak to bych mu klidně na stůl položila doklad o tom, že jsem těhotná a nechala se převést na jinou práci. Máš na to nárok.
Ahoj. Jsem teprve v 6tt, k doktorovi jdu za týden. Mám psychicky náročnou práci, ve které jsem už přemýšlela i o výpovědi ještě než jsem otěhotněla protože jsem to nedávala, uhodila jsem si i na žaludeční vředy ze stresu, kvůli šéfovi který se po mě každý den jen veze, musím chodit do práce i při vysokých horečkách když beru třeba atb a je mi opravdu mizerně, jelikož nemám za sebe zástup. Nehledě na to že pracuji i s rentgenem. Šéf zatim nic neví dokud to nebudu mít potvrzené od doktora. Myslíte že dostanu neschopenku? Opravdu se bojím aby se něco nestalo, tím že se tam pořád stresuju.