Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 píše:
@Lisianne Ano, řešit to, tj. pokud se jedná o zakázanou práci, tak trvat na přeřazení a pokud mě jen se.re šéf, tak dát výpověď.
Dát výpověď v těhotenství. To je rada nad zlato.
@j.a.n.i1 píše:
@Lisianne Ano, řešit to, tj. pokud se jedná o zakázanou práci, tak trvat na přeřazení a pokud mě jen se.re šéf, tak dát výpověď.
O co ti porad jde? Tak jí to prej, půjde na neschopnost a tam ji bude v těhotenství lépe než se nechat prudit.
@j.a.n.i1 píše:Četla si vůbec celou diskusi? Psali tam i jine holky co dělaji tuhle práci a ty to chápou, to si všichni myslej ze sestra jen dřepi na zidli a nic nedělá. Je to psychicky i fyzicky náročny, a kort s takovymhlee sefem kdy celej vikend sem jen v krecich bricha a cekam na pondeli jak se Mudr vyspinkal, a vim, vsude je něco. Hold jsem stresovej člověk a vsechno si moc beru, ale tohle tam uz uz hranici se šikanou. Sedim tam tak pet minut za cely den co tam sem, sem u toho vyflusla. Predemnou se tam sestry střídali a zadna nevydrzela dele jak dva mesice s nim, ja se to snazila zvládat protoze sem praci potrebovala, ale akorat sem si zavarila na zdravotní problemy, a jak uz jsem psala výše, penize potrebuju a doma se mi fakt sedet na zadku nechce ale nechci aby se neco stalo kvuli tomu ze jsem se bala rict si o neschopenku. A jsem tak blba že se i jemu to bojim pak rict ze bych mela byt doma na nemocensky, a radsi tam budu chodit dal s temahle stavama abych mu pomohla a riskovat ze se neco podela. Dneska jsem to oznamila ze jsem tehu a zmenilo se to terorizujici chování ke me? Ne, porad jsem tam jak hadr. O nejakou lenost ze zdrava tehu zenska chce bejt doma fakt nejde!
@Reflex No, jestli to nebude spíš tak, že s nebyl zas tak zásadní, když ho doteď neřešila, tělo to vyhodnotilo stejně, jelikož otěhotněla a s čerstvě mokrým testem v ruce vymýšlí, jak to zaonačit aby nemusela chodit do práce…
@j.a.n.i1 píše:
Ty bys opravdu byla tak hloupá, že bys v těhotenství dala výpověd? ![]()
Kamarádka je také zubní asistentka a v nové práci se nezastaví, maká prescasy, doktorka ji uhani a všechno na ni hází, dokonce i úklid na který nema uklízečku. Je z toho po roce úplně hotová. V minulé práci u jiné dr. se mela skvele a byla tam pohoda. Tohle je bohužel ortodoncie a je to tam prostě hrozne. Jsem přesvědčená, ze kdyby otěhotněla tak to tam taky nedá. Nesuďte lidi, když nevíte jak žijí. Autorka to bude muset vyřešit asi holt neschopenkou a vůbec se ji nedivím. Domluva s některými lidmi, zvlášť mužskýma je někdy nemožná
@Anonymní píše: Četla si vůbec celou diskusi? Psali tam i jine holky co dělaji tuhle práci a ty to chápou, to si všichni myslej ze sestra jen dřepi na zidli a nic nedělá. Je to psychicky i fyzicky náročny, a kort s takovymhlee sefem kdy celej vikend sem jen v krecich bricha a cekam na pondeli jak se Mudr vyspinkal, a vim, vsude je něco. Hold jsem stresovej člověk a vsechno si moc beru, ale tohle tam uz uz hranici se šikanou. Sedim tam tak pet minut za cely den co tam sem, sem u toho vyflusla. Predemnou se tam sestry střídali a zadna nevydrzela dele jak dva mesice s nim, ja se to snazila zvládat protoze sem praci potrebovala, ale akorat sem si zavarila na zdravotní problemy, a jak uz jsem psala výše, penize potrebuju a doma se mi fakt sedet na zadku nechce ale nechci aby se neco stalo kvuli tomu ze jsem se bala rict si o neschopenku. A jsem tak blba že se i jemu to bojim pak rict ze bych mela byt doma na nemocensky, a radsi tam budu chodit dal s temahle stavama abych mu pomohla a riskovat ze se neco podela. Dneska jsem to oznamila ze jsem tehu a zmenilo se to terorizujici chování ke me? Ne, porad jsem tam jak hadr. O nejakou lenost ze zdrava tehu zenska chce bejt doma fakt nejde!
No a když už to ví, nechá tě pořád dělat ten rentgen?
@Reflex píše:
sestra u zubaře je v jiné místnosti, než je rentgen, a rentgen se taky nedělá každému pacientovi
@stinga píše:
sestra u zubaře je v jiné místnosti, než je rentgen, a rentgen se taky nedělá každému pacientovi
No tady ten rentgen padnul jako hlavní argument, proto se ptám. Taky se tu psalo, že to nemá kdo jiný dělat.
@Reflex píše:
Jen to připravim, ale zmackne to on, ja jsem za dverma, pak mame jeste na maly snimky v ordinaci primo rtg, a to chodime taky za dvere tak to snad tomu nevadi ![]()
Spis nez o ten rentgen jde o ten stres tady, ani nevim kdo dal diskuzi nazev s tim ze pracuji s rentgenem…, no a nehledě na to ze každou chvíli lítam na zachod protože je mi špatně, a uz jen vidim jak na mě kouká tak to radši nejak rozdejcham a ani nejdu. Já fakt nevim, nějak to tu nedávám už ted a k Dr jdu až pristi tyden.
@Anonymní píše:
Jen to připravim, ale zmackne to on, ja jsem za dverma, pak mame jeste na maly snimky v ordinaci primo rtg, a to chodime taky za dvere tak to snad tomu nevadi
Spis nez o ten rentgen jde o ten stres tady, ani nevim kdo dal diskuzi nazev s tim ze pracuji s rentgenem…, no a nehledě na to ze každou chvíli lítam na zachod protože je mi špatně, a uz jen vidim jak na mě kouká tak to radši nejak rozdejcham a ani nejdu. Já fakt nevim, nějak to tu nedávám už ted a k Dr jdu až pristi tyden.
Aha, myslela jsem, že ten název dáváš diskuzi ty. Pokud nejde o rtg, ale o to, že se odmítáš nervovat, tak je ta neschopenka bohužel jediné řešení. Někdo by ti ještě poradil, ať dáš výpověď a ani nechodíš na pracák, když vlastně práci nesháníš, ale naštěstí o tom rozhoduješ ty ![]()
@blumen píše:
To prejmenovali admini, nekdy to delaji.
Hm, a pak se člověk diví, proč tam je rentgen, když problém je v šéfovi ![]()
@Reflex píše:
Aha, myslela jsem, že ten název dáváš diskuzi ty. Pokud nejde o rtg, ale o to, že se odmítáš nervovat, tak je ta neschopenka bohužel jediné řešení. Někdo by ti ještě poradil, ať dáš výpověď a ani nechodíš na pracák, když vlastně práci nesháníš, ale naštěstí o tom rozhoduješ ty
Jo asi admin přejmenoval
No já zas přemýšlím jestli to tam pár měsíců nezkusím jeste ale když jsem z toho na nervy i ted ze tam zitra zas musim a poslouchat zas jak je všechno špatně atd to sem zas vystresla, ale ty první tři měsíce těhu jsou asi nejdůležitější být vklidu jestli se mimi udrží? ![]()
No ani nevim jak se na tohle dívá moje doktorka, nechci aby si myslela že se jen vymlouvam. Já bych ráda byla v nejaky praci do 7mes. kvuli penizkum, ale hlavně v klidu ![]()
@Anonymní píše:
Jo asi admin přejmenovalNo já zas přemýšlím jestli to tam pár měsíců nezkusím jeste ale když jsem z toho na nervy i ted ze tam zitra zas musim a poslouchat zas jak je všechno špatně atd to sem zas vystresla, ale ty první tři měsíce těhu jsou asi nejdůležitější být vklidu jestli se mimi udrží?
No ani nevim jak se na tohle dívá moje doktorka, nechci aby si myslela že se jen vymlouvam. Já bych ráda byla v nejaky praci do 7mes. kvuli penizkum, ale hlavně v klidu
Tak až bude zase dr. pindat, tak řekni, že když jsi ve stresu, tak se ti chce zvracet a okráčej na wc. Třeba dá pokoj. ![]()
To poznáš sama, když to tam nebudeš dávat, bude ti blbě od stresu nebo z uhonění, tak jdi. Pokud nevíš, tak to tak hrozné není, zůstaň. Jako v úplném klidu, aby se ti dítě udrželo, být nemusíš.
@Reflex píše:
Tak až bude zase dr. pindat, tak řekni, že když jsi ve stresu, tak se ti chce zvracet a okráčej na wc. Třeba dá pokoj.
To poznáš sama, když to tam nebudeš dávat, bude ti blbě od stresu nebo z uhonění, tak jdi. Pokud nevíš, tak to tak hrozné není, zůstaň. Jako v úplném klidu, aby se ti dítě udrželo, být nemusíš.
Tak bohužel, miminko to nezvládlo a od rána jsem na lůžkovým v nemocnici, zítra me nejspíš čeká revize dělohy, ještě dělají nějaké testy, nevědí jestli jde o mimodelozni nebo potrat, rano jsem zacala strašně krvácet a křeče břicha ![]()