Dostanu neschopenku v těhotenství - pracuji s rentgenem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.3.19 19:39
@AjaF píše:
Práce s rentgenem v těhotenství není to pravé ořechové.
Takže buď přeřadit na jinou práci nebo tu neschopenku…

Na rentgenu normalne tehotne pracuji, momentalne jsme v praci 4 tehotne (rentgen). Akorat se upravi pracovni podminky a nosi se dozimetr. V dnesni dobe jsou davky naprosto zanedbatelne, v mistnosti, kde se rentgenuje clovek neni.

@Anonymní píše:
Já pracuji jako sestra u zubaře, a nejdřív bych musela nejspíš i někoho nového zaučit, tak se bojím že nebudu moct jít hned na neschop. V práci pořád stojím a lítám sem a tam, protože doktor si sám nic neudělá a má pořád na všechno řeči. Nemocní pacienti k nám také hodně chodí. Snad to moje doktorka pochopí. :?

Ja myslim, ze Ti to napise. Otazkou je, jak pak dotycny najde rychle zaskok a zda Ti podrzi misto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.19 19:39

Dozimetr se tedy nosi bezne, ale existuji prisnejsi kriteria pro tehotne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.19 19:41
@hani28 píše:
Asi tak, lepsi by bylo si tu neschopenku nechat napsat pri tech antibiotikach a horeckach. Jak jako musi chodit do prace pri horeckach? Snad zavolam, ze mam horecku a nejsem prace schopna a neprijdu.

Psala jsem výše, že mi bylo blbý nechat tam šéfa na to samotnýho (pracuju jako sestra u zubaře) a jelikož se mu furt něco nelíbilo a měl na vše řeči, tak jsem to nechtěla poslouchat i jsem se bála, tak jsem radši do práce šla, ovšem teď už nejde jen o mě … jednou jsem mu dala neschopenku protože jsem měla zlomenou nohu a on na mě začal bejt hnusnej, a začal mi to vysvětlovat tak, že proste do ty práce mám jít i tak že tam sám nebude…že s tou nohou tam můžu aspon sedět a objednávat pacienty, ale v téhle práci skoro nesedím, jen lítam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.19 19:46
@hani28 píše:
Tak sis mela nechat napsat tu neschopenku, ne?

S neschopenkou jsem přišla, ale opět měl plno řečí o tom jak ještě neumírám, ze mám obyc chřipku, že tam sám nebude, a zkrátka sem se bála že mi to pak zase dá pěkně sežrat v tý práci když budu chybět, to mu jde moc dobře. Tak jsem radši šla.

• Citovat
  • Upravit
5426
31.3.19 19:52

@Barry1997 no pracovala jsem na stejné pozici a to až do nástupu na PPM a to jsem byla brána jako již starší matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
31.3.19 20:11
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem teprve v 6tt, k doktorovi jdu za týden. Mám psychicky náročnou práci, ve které jsem už přemýšlela i o výpovědi ještě než jsem otěhotněla protože jsem to nedávala, uhodila jsem si i na žaludeční vředy ze stresu, kvůli šéfovi který se po mě každý den jen veze, musím chodit do práce i při vysokých horečkách když beru třeba atb a je mi opravdu mizerně, jelikož nemám za sebe zástup. Nehledě na to že pracuji i s rentgenem. Šéf zatim nic neví dokud to nebudu mít potvrzené od doktora. Myslíte že dostanu neschopenku? Opravdu se bojím aby se něco nestalo, tím že se tam pořád stresuju.

To záleží na tvé dr, jestli se s ní dá domluvit. Buď ji to řekneš na rovinu, jako jsi to tu popsala a dá ti to(diagnozu prostě nějakou napíše, to je to nejmenší), nebo jí řekni že xkrat denně zvracis a je ti na omdleni a nezvládnes chodit do práce, to ti ji napíše určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
31.3.19 20:19

Mně doktorka napsala neschopenku kvůli nevolnostem. Ale ještě než jsem je začala mít, tak už se ptala jestli ji nechci, jestli se cítím dobře. Normální doktor s tím podle mě vůbec nemá problém. Psychika je v těhotenství důležitá a vlivem velkého stresu můžeš i potratit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
31.3.19 20:21

pokud v ordinaci pracuje jenom doktor a sestra,těžko ji převede na jinou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.3.19 20:24
@evulinda79 píše:
pokud v ordinaci pracuje jenom doktor a sestra,těžko ji převede na jinou práci

Ale to není její problém. Proč by ona měla jít nuceně na neschopenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
31.3.19 20:36
@evulinda79 píše:
pokud v ordinaci pracuje jenom doktor a sestra,těžko ji převede na jinou práci

Tak bude doma za 100% platu a bez omezených vycházek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
31.3.19 20:49
@Rive píše:
Tak bude doma za 100% platu a bez omezených vycházek :nevim:

A v čem přesně je práce sestřičky u zubaře tak riziková, že je nutno ji přeřadit nebo nechat doma za 100%? Takové práce samozřejmě existují, ve zdravotnictví např. na uzavřených psychiatrických odděleních, ale sestřička u zubaře podle mě opravdu nenajde zákonný důvod být za 100% doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102691
31.3.19 20:52

@zrcadlo S tim souhlasim… stejne jako to neni duvod pro neschopenku u zdrave tehotne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.3.19 21:15

To je na hlavu, vazne…
Když má horečky, tak si neschopenku vzít NEMŮŽE a prská na pacienty.

Ale když jí nic není, to najednou může a chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.19 21:15

Je to spíš o psychickym stavu, že uz pátek se nervuju že tam v pondělí zase za ním jdu, protože nemá ani jedno vlídný slovo, jen vyčítá vše. Začala sem chodit i a gastro kvůli žal. vredum, ale mají podobné ordinacni hodiny jak my, takže měl i řeči když jsem potřebovala jít třeba na to vyšetření. Trpím i na záněty močáku, několikrát do roka tak mam strach. Před těhu jsem se celý víkend jen z té práce nervovala a měla úzkosti a vždycky jsem doufala že se to zlepší až jsem chtěla dát tu výpověď. Neni to tak že bych byla líná a chtěla bych být doma, peníze potřebujeme, ale ne za cenu toho že by se něco stalo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.19 21:17
@Bábrdl píše:
To je na hlavu, vazne…
Když má horečky, tak si neschopenku vzít NEMŮŽE a prská na pacienty.Ale když jí nic není, to najednou může a chce.

Neni to tak že nemůžu! Ale že mě prostě nenechá a má plnou hubu keců že kvůli „rymicce“ mám být doma, i když mi doktor dal neschop. To ho prostě nezajímá. A pak mi to dává pěkně sežrat v práci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky