Dostanu neschopenku v těhotenství - pracuji s rentgenem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5237
31.3.19 21:18
@Anonymní píše:
S neschopenkou jsem přišla, ale opět měl plno řečí o tom jak ještě neumírám, ze mám obyc chřipku, že tam sám nebude, a zkrátka sem se bála že mi to pak zase dá pěkně sežrat v tý práci když budu chybět, to mu jde moc dobře. Tak jsem radši šla.

Tak to jsi ale chodit nemela, ja bych v takovem pripade s tou neschopenkou poslala treba manzela. Jako pacient u zubare bych teda nebyla nadsena, kdyby me privitala sestricka s chripkou… Kazdopadne takovy nadrizeny asi bude delat problemy tak jako tak, az mu reknes o tehotenstvi. Ale lepsi by bylo jak rikaji ostatni, nechat se preradit jinam/zustat doma za plny plat nez neschopenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.19 21:22
@Anonymní píše:
Je to spíš o psychickym stavu, že uz pátek se nervuju že tam v pondělí zase za ním jdu, protože nemá ani jedno vlídný slovo, jen vyčítá vše. Začala sem chodit i a gastro kvůli žal. vredum, ale mají podobné ordinacni hodiny jak my, takže měl i řeči když jsem potřebovala jít třeba na to vyšetření. Trpím i na záněty močáku, několikrát do roka tak mam strach. Před těhu jsem se celý víkend jen z té práce nervovala a měla úzkosti a vždycky jsem doufala že se to zlepší až jsem chtěla dát tu výpověď. Neni to tak že bych byla líná a chtěla bych být doma, peníze potřebujeme, ale ne za cenu toho že by se něco stalo.

Dle me z takoveho stresu nepotratis ;) ja bych se prestala stresovat neschopenkou zezacatku, odpracovala si nejakou dobu, treba na tu neschopenlu stejne budes potrebovat jit (nevis), do te doby najde zaskok a bude. Kazda prace je jaksi stresujici. A teda mit horecky a brat antibiotika, do prace nejdu, i kdyz to odnesou pacienti a bud je musi odobjednat nebo je musi vysetrit kolegove. Beru to i z hlediska, ze nechci nakazit kolegy a ani ty pacienty. Pritom treba nadrizeni nemocni a s antibiotiky do orace chodi, na to ja kaslu.

A po rodicaku ta prace asi vhodna nebude. Dite ve skolce = vetsinou porad nemocne…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.19 21:23
@hani28 píše:
Tak to jsi ale chodit nemela, ja bych v takovem pripade s tou neschopenkou poslala treba manzela. Jako pacient u zubare bych teda nebyla nadsena, kdyby me privitala sestricka s chripkou… Kazdopadne takovy nadrizeny asi bude delat problemy tak jako tak, az mu reknes o tehotenstvi. Ale lepsi by bylo jak rikaji ostatni, nechat se preradit jinam/zustat doma za plny plat nez neschopenka.

Já vas chápu taky bych nebyla nadsena. Já mu to rikala že k nám chodeji treba i deti který můžu nakazit, a ze zustanu par dni doma na doporuceni lékaře, ale jemu to je jedno,radsi at jsem tam s chřipkou nakazlivou než aby tam musel dělat sám. Jednou sem zůstala takhle jeden den doma, a poslouchal jsem to měsíc.

• Citovat
  • Upravit
2892
31.3.19 21:55
@Anonymní píše:
Já pracuji jako sestra u zubaře, a nejdřív bych musela nejspíš i někoho nového zaučit, tak se bojím že nebudu moct jít hned na neschop. V práci pořád stojím a lítám sem a tam, protože doktor si sám nic neudělá a má pořád na všechno řeči. Nemocní pacienti k nám také hodně chodí. Snad to moje doktorka pochopí. :?

Ahoj,dělám to samé co ty a i těmito podmínkami,je to psychicky i fyzický výcuc a naprosto tě chápu,jsou to neustále nervy na pochodu. Sama dělám tuhle práci už 14 let u te samé dr.Kdyz jsem otehotnela,řekla jsem ji to ihned,jelikož bych jinak určitě,v tomto tempu,brzy potratila. V 5 měsíci mně začalo hodně tvrdnout břicho a gynekolog mě že dne na den,nechal na neschopence. A víš co,má šéfová z toho sice byla na nervy,ale zdraví dítěte je prostě přednější!Řekni to ihned v práci a třeba ať se po…A záskok opravdu zaucovat nemusíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.19 21:59
@Gábííí píše:
Ahoj,dělám to samé co ty a i těmito podmínkami,je to psychicky i fyzický výcuc a naprosto tě chápu,jsou to neustále nervy na pochodu. Sama dělám tuhle práci už 14 let u te samé dr.Kdyz jsem otehotnela,řekla jsem ji to ihned,jelikož bych jinak určitě,v tomto tempu,brzy potratila. V 5 měsíci mně začalo hodně tvrdnout břicho a gynekolog mě že dne na den,nechal na neschopence. A víš co,má šéfová z toho sice byla na nervy,ale zdraví dítěte je prostě přednější!Řekni to ihned v práci a třeba ať se po…A záskok opravdu zaucovat nemusíš!

Děkuju, jsem ráda že ale alespoň někdo me tu chápe, že to neni práce jen sedět na zadku a něco zapisovat. Nehledě na to že doktor me tam fakt psychicky deptá den co den. Já se bojím že když mu to řeknu dřív než to budu mít potvrzené od lékaře, že to zakřiknu :? 14 let, ty jo to jsi dobrá, to já zatím jen třetím rokem a je toho někdy opravdu až nad hlavu…

• Citovat
  • Upravit
2892
31.3.19 22:06
@Anonymní píše:
Děkuju, jsem ráda že ale alespoň někdo me tu chápe, že to neni práce jen sedět na zadku a něco zapisovat. Nehledě na to že doktor me tam fakt psychicky deptá den co den. Já se bojím že když mu to řeknu dřív než to budu mít potvrzené od lékaře, že to zakřiknu :? 14 let, ty jo to jsi dobrá, to já zatím jen třetím rokem a je toho někdy opravdu až nad hlavu…

Má dr je také velmi psychicky labilní,už jsem kolikrát vybuchla a řekla jsem ji,to co myslím a co cítím a myslím,že jsem udělala dobře. I když má své priserne nálady,kdy to odnáším a beru si to hodně na sebe,ale snažím se to zkousnout. Mám tam i své výhody a nerada bych na druhou stranu o ne přišla. Ale stejně se poohlizim už jinde. Dr půjde cca za 5 let do důchodu a jelikož už nejsem nejmladší,tak nemíním čekat až to přijde a pak teprve si hledat práci,kde mě pak v mém věku vezmou. Ale co jsem si jista je To,že tohle už dělat v žádném případě nechci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
31.3.19 22:10

Ono není zubní sestra jako zubní sestra, některá opravdu sedí jenom u počítače, což si myslí i většina lidí, já to dělám už 13 let i 12 hodin denně a je to makačka, psychicky i fyzicky, večer jsem uhoněná jako pes, asistuji doktorovi u všeho, plus na krku celá ordinace, třeba objednávání pacientů mám až na posledním místě a to nejlépe při obědové pauze, nebo po pracovní době v sedm večer anebo to dělám z domova a co si leckdy vyslechnu, že co tam jako dělám, když nezvedám telefony, když tam od toho jsem, tak tedy od toho tam opravdu nejsem a taky to lidem říkám, že to je to poslední, co řeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
31.3.19 22:14

@evulinda79 koukám, že je tomu u většiny zubařu úplně stejne :roll:

Příspěvek upraven 31.03.19 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80453
31.3.19 22:14
@hani28 píše:

jeden zubař má jednu sestru, kam by ji tak asi mohl přeřadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80453
31.3.19 22:17

@Gábííí @evulinda79 to teda hledím, že je práce sestry u zubaře tak hrozná? :nevim: všechny sestry u zubařů, které jsem zažila, byly usměvavé a příjemné, ta, co ji má zubař teď, tak spolu vždycky vtipkují a baví se, kde kdo z nich byl na cyklovyjížďce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.19 22:21
@Gábííí píše:
Má dr je také velmi psychicky labilní,už jsem kolikrát vybuchla a řekla jsem ji,to co myslím a co cítím a myslím,že jsem udělala dobře. I když má své priserne nálady,kdy to odnáším a beru si to hodně na sebe,ale snažím se to zkousnout. Mám tam i své výhody a nerada bych na druhou stranu o ne přišla. Ale stejně se poohlizim už jinde. Dr půjde cca za 5 let do důchodu a jelikož už nejsem nejmladší,tak nemíním čekat až to přijde a pak teprve si hledat práci,kde mě pak v mém věku vezmou. Ale co jsem si jista je To,že tohle už dělat v žádném případě nechci!

To já už mu někdy raději ani neodpovídám, protože to co vypustí z úst je jenom rejpani,nebo urazeni me nebo pacientu. Ale už taky někdy vybuchnu a řeknu co si myslím, ale většinou se snažím vypouštět. Hlavně i přes to jak se ke mě chová jak k povlu, tak mám pak výčitky kdyby tam měl být i třeba jen hodinu sám, kdyz bych měla jít k lekari nebo tak, aby to tam zvládnul když je nával, to samé kdyby si mel zaucovat nekoho sám, mam z toho spatny svědomí i když je hlavni zdravi dítěte, tak se úplně bojim zůstat doma protože ma pak řeči což me zase psychicky depta. Akorat nevim jestli mam teda pockat jeste do pristiho tydne az to budu mit potvrzene od doktorky, abych neco nezakrikla :?
To se nedivim, také už bych tu práci nemohla dělat, je to hrozny stres… nehlede na to pak dite ve skolce nemocny a nemoci si vzit dovolenou kvuli tomu atd.

• Citovat
  • Upravit
2892
31.3.19 22:21

@stinga samozřejmě musíme být profesionálky,je to prostě tak. Vím,že mě mají pacienti moc rádi,říkají mi usměvavé sluníčko,slyším od nich jen samá superlativa,ale to k naší práci prostě patří,být příjemná,to se prostě na nich odrážet nesmí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.19 22:23
@evulinda79 píše:
Ono není zubní sestra jako zubní sestra, některá opravdu sedí jenom u počítače, což si myslí i většina lidí, já to dělám už 13 let i 12 hodin denně a je to makačka, psychicky i fyzicky, večer jsem uhoněná jako pes, asistuji doktorovi u všeho, plus na krku celá ordinace, třeba objednávání pacientů mám až na posledním místě a to nejlépe při obědové pauze, nebo po pracovní době v sedm večer anebo to dělám z domova a co si leckdy vyslechnu, že co tam jako dělám, když nezvedám telefony, když tam od toho jsem, tak tedy od toho tam opravdu nejsem a taky to lidem říkám, že to je to poslední, co řeším

To je teda taky síla 8o . To ja i když mam obědovou pauzu, tak do sebe musím rychle nasoukat jídlo abych mohla jit zas rychle něco dělat. Kdyz někdo volá, musim přestat jíst abych to mohla zvednout,jinak uz zas poslouchám řeči.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.19 22:24
@stinga píše:
@Gábííí @evulinda79 to teda hledím, že je práce sestry u zubaře tak hrozná? :nevim: všechny sestry u zubařů, které jsem zažila, byly usměvavé a příjemné, ta, co ji má zubař teď, tak spolu vždycky vtipkují a baví se, kde kdo z nich byl na cyklovyjížďce

Já jsem taky milá usměvavá na pacienty, bavím se s nima ráda, protože jinak mám s Dr celý den tichou ordinaci tak jsem ráda že si aspoň s pacientama popovídam :)

• Citovat
  • Upravit
2892
31.3.19 22:26
@Anonymní píše:
To já už mu někdy raději ani neodpovídám, protože to co vypustí z úst je jenom rejpani,nebo urazeni me nebo pacientu. Ale už taky někdy vybuchnu a řeknu co si myslím, ale většinou se snažím vypouštět. Hlavně i přes to jak se ke mě chová jak k povlu, tak mám pak výčitky kdyby tam měl být i třeba jen hodinu sám, kdyz bych měla jít k lekari nebo tak, aby to tam zvládnul když je nával, to samé kdyby si mel zaucovat nekoho sám, mam z toho spatny svědomí i když je hlavni zdravi dítěte, tak se úplně bojim zůstat doma protože ma pak řeči což me zase psychicky depta. Akorat nevim jestli mam teda pockat jeste do pristiho tydne az to budu mit potvrzene od doktorky, abych neco nezakrikla :?
To se nedivim, také už bych tu práci nemohla dělat, je to hrozny stres… nehlede na to pak dite ve skolce nemocny a nemoci si vzit dovolenou kvuli tomu atd.

Dříve jsem se hodně bála vzít si neschopenku či paragraf na dítě,ale naučila jsem se to.Clovek se musí zamyslet nad tim,co je pro něj důležité a pro mě je to mě zdraví a zdraví mých dětí. Práce je důležitá,ale je opravdu až někde vzadu. Už prostě nejsem mladá ani blbá,abych chodila s atb do.prace apod. Nauc se To,měj sebe víc ráda a půjde To,hodíš toho blba za hlavu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí