Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, ráda bych se zeptala a nechala si poradit
máme doma měsíční miminko, večer jej vždy vykoupu, nakrmím a nechám odříhnout a pak bych si představovala, že bych malou uložila do postýlky a nechala spinkat do dalšího krmení… jenže, milé dítko si to takhle nepředstavuje a po krmení záhadně ožívá a je víc než čilé až do 23h, kdy já už jsem úplně vyřízená. Jestli máte někdo radu, jak naučit miminko chodit spát dřív, sem s ní
, budu moc vděčná
pa
v měsíci je ještě brzo. dej mu čas. pořád bych to zkoušela, jestli zabere a nebo ne. viktor to měl takto asi do 2 měsíců. pravda je, že po vykoupání přebíral štafetu manžel a kluci spolu koukali na hry na PC. já se věnovala a věnuji starší dceři.
Přítel naštěstí taky pomáhá, ale takhle do noci je dlouho i na něj… navíc samozřejmě vstává do práce. Takže mi ho je taky občas líto a malou si beru zas k sobě, aby se aspoň on vyspal…
My jsme cca do 2-3 mesicu koupali brzy odpoledne, protoze koupani ji zahadne nabudilo a pak ponocovala. Takze ja bych zkusila vykoupat s predchozim krmenim (treba kolem 15-16 hodiny), a pak posledni krmeni uz delat v tichu u postylky a rovnou ulozit
U nas to tak fungovalo ![]()
U nás nepomáhalo nic, tak jsem to neřešila, zase spal do 9
kolem 3 měsíců, jak začal být aktivnější přes den, tak začal sám od sebe usínat mezi 19-20.
Ještě mě napadá, není přetažená? Ono se to někdy projevuje právě vysokou aktivitou…
Právě že mi odpoledne vždy prospinká, na koupání ji pravidelně musím budit. To spí třeba 4h v kuse, takže přetažená asi nebude…
Měsíc to je ještě malinká, ale odpoledne bych jí nenechala spát až do koupání, to je jasné že má vyspáno. Zkus jí vzbudit třeba kolem čtvrté páté a hrát si sní, aby se utahala a pak vykoupat a nakrmit a pak si myslím že bude spinkat. Moje malá, jakmile neusnula do čtyř hodin do odpoledne, tak už jsem jí spát nedávala, a radši jí dala spát dřív, třeba na šestou, abych právě pak nemusela být vzhůru přes noc.
j.a.n.i1 píše:
U nás nepomáhalo nic, tak jsem to neřešila, zase spal do 9kolem 3 měsíců, jak začal být aktivnější přes den, tak začal sám od sebe usínat mezi 19-20.
Ještě mě napadá, není přetažená? Ono se to někdy projevuje právě vysokou aktivitou…
ahoj,
taky tak…ze začátku bylo usínání děs, navíc nás trápily koliky, takže jsme nikdy nevěděli, kdy bude spinnkat, u nás to bylo v rozmezí od šesti do 23hod…takže po celém dni taky moc pěkný. teprve až po ukončeném 2 měsíci si malá začala přes den víc hrát a tak byla víc unavená. Sama si pak určila, že sedmá je pro ni dostačující hodina a v tolik začala chodit spinkat, vysledovali jsme, že okolo této hodiny začíná být po celém dni navená. ![]()
Takže u nás taky nic nepomohlo, zkoušeli jsme všechno možný, nakonec jsme se dobrali k výsledku, že záleží jen a jen na mimi, které si toto určí samo ![]()
Později ho můžeš nasměrovat a trochu mu režim uzpůsobit, ale takhle malému mimi, nevím, spíš ne… ![]()
Malá ale toho přes den moc nenaspí, jsou jí 4,5 měsíce a spinká přes den cca 2× 20minut, někdy 3× ![]()
ahoj,naše malá to měla ze začátku uplně stejně, upravilo se to po 6nedělí samo, od té doby usíná mezi 19-20h a spinká až do cca 4-6h ráno, držím palečky,vydržte ![]()