Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám devítiměsíčního chlapečka a poslední měsíc jsem zralá na Opavu. Velice rád se totiž přetáčí na bříško, ale bohužel i ve spaní, jenže v momentě, jak se přetočí, v tu ránu zdvihá hlavu a je vzhůru. Takhle je to větší část noci. Už si nevím rady, jsou to pro mě muka, už jsem z toho silně unavená!!! Nemáte nějký tip, jak tomu trochu zabránit?? Dávám ho do spacího pytle, ale je tak pohiblivý, že už jsem z toho fakt na nervy
díky.
tomu nezabráníš, naše mládě v pytli i lozí a stoupá si… zatnout zuby a vydržet, za chvilku se naučí spát i na břichu a bude líp
jo, to znám, u nás je to naštěstí hlavně při denním spánku a v noci jen párkrát… ale taky se na břichu vždycky vzbudí a už zvedá hlavu a kníká ![]()
Ahoj, my to měly nedávno. Malá se naučila přetáčet, sedat, stoupat, a toto všechno prováděla i ve spánku. Samo že ji to potom vzbudilo a začala plakat, jaktože najednou stojí nebo sedí nebo pase koníky
.
Nespala jsem asi měsíc, myslela jsem, že už nevydržím, šílený období. Naštěstí to malá asi po tom měsíci pochopila a teď se otáčí dle potřeby na který bok chce, ale už si nestoupá, nesedá. Pokud můžu doporučit, zkus ať se malý hodně otáčí přes den, on se to dokonale naučí a nebude set o chtít učit v noci. U nás tato taktika trošku zabrala. I když možná to malá fakt pochopila sama, že takto to v noci moc nepůjde. ![]()
Malého mám též ve spacím pytli a i tak se mi „ze spaní“ přetáčí…Jediné, čím mu zatím úspěšně zabráním přetočení, je když nahustím do výšky na tu stranu, kam se točí, peřinu, že mu jde jako podél boku…Přes ní se nedostane…Ale je podstatně menší, nevím, jak by to fungovalo u vás… ![]()
U nás se tyky přetáčí a tím se budí, není to ale tak často, takže mě to nějak nevadí. Starší dcera si ve spánku i sedala a spala vsedě, já jí vzala, ona se vzbudila, začala brečet, když jsem jí zpátky dala ležet, spala zase dál. ![]()
Dcerka se mi taky přetáčí, i v pytli. Začla s tím hned jak se to pořádně naučila. Jednou jsem ji taky přistihla řvoucí jak pase v pytli koně. Ona se ale teda přetáčí když je vzhůru, budí se často kvůli kojení.
Já jsem to vyřešila tak, že jsem jí dala do obrácené podkovy z kojícího polštáře. Mám takovej tvrdej, tak se otočí jen na bok ale nedotočí to, tak se skulí zas na záda. už to ale nezkoušela od tý doby.
Od prvního nočního kojení spí u mě, tak ji mám pod kontrolou.
ale je taky malá, šest měsíců, co bude až se bude učit stoupat a tak nevím a mám z toho hrůzu ![]()
Hmm, tak ten náš rarach je celkem ďábel…navíc je to dacan- má skoro 12kilo, takže mi nejspíše brzy odejdou záda… ![]()
Souhlasím, že je třeba vydržet, než to pořádně natrénuje. Pak bude zase klid. Náš kluk to měl taky tak. Jakmile se naučil válet sudy „tam i zpátky“ a měl to fakt zmáknutý, poradil si už sám. Sice se kvůli tomu občas vzbudil, ale uložil se sám, jak chtěl, a spal dál.
Doporučuju hodně podporovat trénování přes den, aby se to brzo naučil a uměl si i v noci poradit sám.