Rostu z návštěv

9079
19.3.11 19:59

rostu z návštěv

Jak snášíte vy a vaše mimi navštevy.
Mi jsme na tom špatně. Př. Dneska se k nám navalilo přítelovo příbuzenstvo a už jsem z toho byla na palici, protože jsem věděla co mě a malou čeká. Jak to máte vy s návštěvami?Nejprve měli přijít jen rodiče, tak to je v poho. Jenže bez zeptání sebou vezmou babi a za chvíli se ještě přivali další babča s dědou. Každý se hned hrnul k malé a ta spustí hysterický řev a je k neutišení až s ní musím odejít do jiné místnosti kde se uklidní. Pak si jí každý chce chovat a tahají ji jak hračku. Což se malé nelíbí a opět začne řvát a jdem se uklidnit vedle. Ale u tchána vydrží dlouho. Ten si s ní hraje a ona si s ním povídá- za což jsem ráda. Ten je fajn. Už jim přítel vysvětloval, že ji mají nechat, aby si je nejdřív prohlédla, ale oni jsou snad …
Možná jsem hysterická já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
334
19.3.11 20:15

Nejsi divná, v tom případě jsem taky.. tohle mi taky vadí…
Nejvíc mě naštvalo, když jsem porodila malého, měla jsem akutního císaře a pak byla 24 hodin na Jip, malého mi přinesli jen jednou a já byla fakt groggy.. Po převozu na norm. pokoj přijel manžel a v závěsu za ním tchýně, tchán, babka, manželův bratr a jeho přítelkyně. To jsem řekla manželovi ať je pošle domů - no neposlal.. Ještě byli naštvaní, že malého neviděli, jelikož byl na novorozeneckém.. jako kdybych za to mohla já.. Teď jsem řekla, že v porodnici nikoho nechci.. ať si jsou uražení jak chtějí… A návštěvy doma?? To samé.. prostě na ně nemám chuť… ono stačí, že mám pár dní do porodu a neustále mi drnčí telefon s úžasnou otázkou „kdy už“… jako kdybych byla Sybila..
Kolik je malé?? Už máte šestinedělí za sebou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
19.3.11 20:20

Tak nám je už drobek víc 6 měsíců. Když byla ještě v zábálce, tak mi to nevadilo. Ale teď to je hrůza. A malá ke všemu tchýni nemá ráda. Když se na ni podívá, tak hned brek. Po porodu, když jsem přijela domů, tak se k nám hned nahrnul tchán s tchyní a to jsem teda soptila jako drak. Doma bordel, protože jsme měli jít domů z porodnice až odpoledne, ale pustili nás hned ráno, takže přítel ani nestihnul uklidit, tak jsem se do toho chtěla pustit já, ale nešlo to. Lítala jsem jako blbec kolem nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.3.11 20:21

Ahoj, u nás to bylo taky tak. Moje mamka pochopila, že dceru musí nechat rozkoukat a je ready za 10 minut, ale na tchýni musel manžel při třetí návštěvě zvýšit hlas, protože je … No klasická tchýně!!! :zed: . Naštěsí si pak už dala říct a nechaj holky dejchat.

• Citovat
  • Upravit
1477
19.3.11 20:25

Ahojky! my jsme to meli jeste pred 14 dny taky tak.. a najednou po 7mesicich je vasek jak vymenenej, návštevy a cizi lidi mu nevadi… teda kdyz na nej nezacne mluvit 10 lidi najednou… :mrgreen: jinak s tim pribuzenstvem to mame stejne… vzdycky z toho rostu.. pozvem tchanovce na kafe a prijedou jeste s 2 svagrovejma a s pritelovou babi a dedou… grrrrr!!!! proste ze 2 lidi je najednou 6 :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
19.3.11 20:34

Upřímně - tohle jsem řešila v šestinedělí, ne v půlroce dětí… :nevim:

U nás návštěvy probíhají jen občas, a především jen tehdy, pokud si je sama pozvu - takže s tím nemám problém. A když už někoho pozvu, beru to se vším všudy - i s tím, že dětem se třeba zrovna nelíbí… Nelíbí, nelíbí - tak jsou u mne a návštěvu si prohlížejí zpovzdálí.

A že by mi někdo vodil někoho bez zeptání s sebou nebo tahal děti jako hračku, když řeknu, že teď zrovna ne, to nehrozí… Tahle pravidla si nastavuji já a připadá mi to normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
19.3.11 20:34

Jé, my to máme taky tak. Všichni se na malou vrhnou a ona neví kdo je kdo, tak se jich bojí, lekne a je konec. Navíc rozhozený celý režim, který já pracně buduju :mrgreen: :mrgreen: .
Kdyby ji napřed nechaly, aby si je prohlídla, postupně pomalinku, ale oni né…Furt chovat, navíc pusinkovat, což taky teda né, že bych to zrovna i já milovala ty vřelé babičkovské pusinky, no, ale jí to asi taky vadí, je celá oslintaná a ona chce přitom lozit po zemi raději a hrát si s hračkama. To nikdo nedělá, aby si s ní hrál. Raději chovat a tahat jak kočka koťata. Tím pádem jsme všechny návštěvy minimalizovaly, jezdíme jen tam, kde vím, že to nehrozí a nebude moc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.3.11 20:37

Bohu, mě to vadilo spíš právě v tom půl roce..Malé mimčo spíš jenom spí, ale větší už bere hysteráky z toho lezení do obličeje a cukrbliků..Já to nesnáším..Užívám se to až ted, kdy z nikoho netrojčí a dokáže se hrát..

Takže chápu to a návštěvy opravdu nejsou nic pro mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.3.11 21:11

divná nejsi. taky nesnášim návštěvy. Dneska mám za sebou první oslavu 1.narozenin a zejtra mě čeká druhá. :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
19.3.11 21:12

ahoj
rodila jsem 8.3, k tomu mam mala dvojcata, nevim proc, ale vsichni se hrnou na navstevy a ja chci klid, boli me bricho, jsem utahana a kazdou volnou chvilku chci prospat a ne se usmivat a vystavovat dite… hej hola , slysel nekdo o sestinedeli??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
19.3.11 21:18

No nemám já se fajn že ke mně tchýně nechodí??? :lol: Ta se přišla podívat nahoru (bydlí o patro níž) snad když byl klukovi měsíc na koupání, že prý jestli je to vůbec fakt kluk (z legrace to řekla).

u mě se návštěvy hrnuly jen v porodce a měla jsem toho krapet plný brejle, sedět jsem nemohla jaksi, takže jsem porád stála. Ale malího mělna ruce tatínek a jen tak ho nikomu nedal :lol: Naši mi nevadili, moje kamarádka taky ne, jiní neměli kvůli tatínkovi šanci 8-)

každopádně je třeba se ozvat, natvrdo … nebo když pozveš dědu a babi, a oni nečekaně přitáhnou další, dala bych na stůl 2 zákusky dědovi a babi že jééé já mám jen 2 já čekala jen dědu a babi.
malou si nech na ruce a nepouštěj dokud se nerozkouká a basta. Popř prostě nakvašeně řekni ať ju nechaj než se rozkouká :twisted:

• Citovat
  • Upravit
20518
19.3.11 21:18

Jednou za čas se u nás sejdou snad všichni. Ale je to na mé pozvání. I když si pak poté pár dní říkám, co to zase bylo za telecí nápady … :mrgreen:

Musím říct, že jsem byla v porodnici taky docela zoufale unavená a občas jsem enchápala, proč tam chodí sestřenice mého muže z třetího kolena, a ještě se svými malými dětmi. Nic proti nim nemám, v žádném případě, a když se sedjeme jinde za jiných okolností, opravdu nic proti … ale tady mi to přišlo takový … divný …

Ony babičky, ale i ostatní návštěvy, třeba neví, a naopak mají dojem, že ti udělají radost, když jsi doma, sama … tohle si třeba myslel můj mnažel, a každou chvíli mi domů někoho vodil a dodnes nemůže pochopit, že já za ideální stav považuji nejlépe půl roku nevidět nikoho :-)))) Dělám si legraci, ale prostě jsem byla taky tak unavená sama seboua vyčrepánaá tím novým, že semi prostě nechtělo ještě se před někým předvádět … tomu rozumím. Tomu jo. Takže jsem nastavila pravidla. Ovšem nunto dodat, že ani to nemusí být hraniční závora a přijít lze i bez objednání … pak asi nezbývá než své přání říct prostě hlas. Dodávám - přání, nikoli diktovat svou vůli! A pak je zase na ostatních, na kolik budou chtít pochopit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.3.11 21:22

Ono holt ne s každým příbuzným je rozumná řeč, takže to chce si stát za svým, i když u tchánů to jde hůř než u vlastních rodičů. Člověk chce být zdvořilý a důrazný zároveň a to občas nejde dohromady. Úleva přichází až v době, kdy dítě samo řekne, že k někomu nechce a prostě nejde, třeba i uteče jinam, tedy řeší si to samo a potřebuje zastání rodičů, že dělá správně, pokud si samo rozhoduje, kdo ho bude chovat a kdo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
19.3.11 21:24

ale jak to rict kolegum z prace a kamosum???
ja proste neumim odmitnout, ale jsem 11 dni po porodu a chci klidddddddddd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
19.3.11 21:34
jizvíková píše:
ale jak to rict kolegum z prace a kamosum???
ja proste neumim odmitnout, ale jsem 11 dni po porodu a chci klidddddddddd

Normálně - stačí říct „teď návštěvy nezvládáme, ale ozvu se, až to půjde“… Jestli je necháváš chodit bez výslovného pozvání, tak asi těžko radit :nevim:

Ale zakladatelka má půlroční dítě, takže to je hooodně jiná situace a odbočujeme jí od tématu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí