Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jmenuji se Martina a před dvěma dny jsem zjistila, že jsem v tom. Opět. To by nebylo nic zvláštního, kdybysme se s mužem snažili ale opak je pravdou. Myslím, že čím víc si dává člověk pozor, tím víc onu věc přivolává. Nevím. Nevyhla jsem se poznámkám, zda jsem si někde blbě nesedla apod.
. Musím říct, že jsme oba rádi ačkoliv je to nějak moc hr. Máme totiž syna, je mu 9 měsíců a má DS. Pokud máte podobnou zkušenost se dvěma krátce po sobě narozenými dětmi, pište a pište, budu velmi ráda a vděčna za každou radu.pa
je tu někde na emiminu diskuze skorodvojcat, to bude i tvůj případ. Já bych se toho tak nebála, uvidíš že druhé dítě bude velkým přínosem pro první s DS, budou se spolu učit nové věci a půjde jim to společně mnohem lépe ![]()
Ahoj, i v nemocnici nám říkali, že pro děti s DS je nejdůležitější vyrůstat v rodině kde jsou děti ostatně jako pro všechny děti ale jen mě to zaskočilo, že tak brzy ![]()
no to se nedivím, musíš to trošku vstřebat. Taky je budu mít docela blízko u sebe, asi 22měs a občas přemýšlím jak to budu zvládat
ale moje máma nás měla s bráchem 13m po sobě a to byli jen látkový plíny a taky zvládala, tak si na ni vždycky vzpomenu a hned je mi líp ![]()
Především gratulace k těhu
taky budeme mít děti brzo po sobě (15m) a myslím, že to bude záhul ale těším se.:-) přijď za námi do diskuze SKORODVOJCATA tam tě holky dost povzbudí že to má i své výhody mít děti takle brzo po sobě
Zkušenost s dětma co mají DS mám minimální, ale taky bych řekla, že pokud bude mít brášku nebo sestřičku takle brzo tak to budou parťáci
přeju hodně štěstí ať jste hlavně s mimískem v pořádku ![]()
syn měl 5.měs, když jsem byla těhu-to byl rok 1987. Chtěla jsem dvě za sebou, jsou od sebe 14.měs. Zvládneš to neboj
.
máš můj obdiv, jsem na to zvědavá. Radeček je moc hodnej, vydrží ai beze mně nějakou dobu ale devět měsíců je dlouhá doba a i tohle se může změnit, snad bude pořád hodnej, mě to vychází na 18ti měsíční rozdíl, tak uvidim.
Madeline.s píše:
Ahoj, jmenuji se Martina a před dvěma dny jsem zjistila, že jsem v tom. Opět. To by nebylo nic zvláštního, kdybysme se s mužem snažili ale opak je pravdou. Myslím, že čím víc si dává člověk pozor, tím víc onu věc přivolává. Nevím. Nevyhla jsem se poznámkám, zda jsem si někde blbě nesedla apod.. Musím říct, že jsme oba rádi ačkoliv je to nějak moc hr. Máme totiž syna, je mu 9 měsíců a má DS. Pokud máte podobnou zkušenost se dvěma krátce po sobě narozenými dětmi, pište a pište, budu velmi ráda a vděčna za každou radu.pa
Ahojky,gratuluji k těhu ![]()
Mám syna s DS a druhého jsme měli po 23měsících.
Bála jsem se jak to budu zvládat,ale dalo se to.Když se narodil druhý syn,první s DS ještě nechodil,pořídili jsme si sourozenecký kočárek a cestování bylo v poho ![]()
Tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo toto řeší. Pochybuji, že bude malej v roce a půl chodit ale kdo ví, no určitě si ten dvojkočár pořídíme, jen abysme nemuseli trojkočár, náš taťka je totiž z dvojčat, jeho sestřenice taky a můj děda taky takže mám z toho trochu vítr, no k doktoru jdu na apríla tak se to dozvim, kolik tam těch nejrychlejších spermií bude ![]()
Zdravím, já jen tak pro odlehčení
Moje sestřenka se narodila v lednu a její bratr, tedy můj bratranec v prosinci téhož roku
Strejda se chlubí už 17 let, jak to dobře načasoval
![]()
to je dobrý
. U nás ve městě je jedna slečna která otěhotněla v 17ti letech, porodila v 13.8 2009 syna a v roce 2010 téhož dne dceru, tak to je taky mazec ![]()
Taky blahopřeju! ![]()
My máme mrňata 13 měsíců od sebe - klukovi je teď 16 a holce 3 měsíce - a je to fajn. Je pravda, že máme oporu v babičkách, obě máme po ruce, ale většinou zvládáme všechno sami. Je fakt, že máme obě děti zdravý, ale co vím o DS (studuju spec.ped.), řekla bych, že to bude pro staršího jen a jen dobře. Mladší ho trochu dožene a budou se spoustu věcí učit spolu.
Držím pěsti, ať je všechno v pořádku! ![]()
Ahojky tak já mám rozdíl 19 měsíců.A ted čekám třetí s podobným rozdílem od druhého.Tentokráte tedy rok a rozdíl bude 22 měsíců.
Je to náročnější ale krásné. ![]()