Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj, od svého přítele jsem se dozvěděla, že když jeho neteři byly 3 měsíce, tak chodili plavat a přítele sestra mu tu malou normálně posílala pod vodou a že se s ní normálně potápěla. Je to opravdu možné? Mě úplně naskočila husí kůže když jsem to slyšela
Ano, pro dite je to prirozene prostredi, ktere zna z prenatalniho prostredi.
@Anonymní píše:
Ahoj, od svého přítele jsem se dozvěděla, že když jeho neteři byly 3 měsíce, tak chodili plavat a přítele sestra mu tu malou normálně posílala pod vodou a že se s ní normálně potápěla. Je to opravdu možné? Mě úplně naskočila husí kůže když jsem to slyšela
Ano, na plavání kojenců naprosto běžné. Co je na tom tak strašného? Od toho se na to plavání chodí, aby mimčo umělo zatajit dech, když se potopí a neutopilo se, když se třeba omylem dostane hlavou pod vodu. Někde začínají lekce od 3.měsíce, většinou až od půl roku.
@Anonymní píše:
a čemu se divíš? proto se do plavání miminek chodí, je vidět, že o tom nic nevíš
@Anonymní píše:
To ale nefunguje tak, že mimino přijde na první lekci a hned se hodí pod vodu
normálně tomu předchází trénink, miminko se naučí zadržovat dech a je to přirozený a přínosný.
@stinga píše:
a čemu se divíš? proto se do plavání miminek chodí, je vidět, že o tom nic nevíš
Tak proto se pta, ne?
kdyby vedela, nepta se…
@Kukacka123 píše:
Tak proto se pta, ne?kdyby vedela, nepta se…
No, ona se zrovna moc neptala, spis to bylo formulovano, jaka je svagrova nebo kdo to byl, hrozna ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, ona se zrovna moc neptala, spis to bylo formulovano, jaka je svagrova nebo kdo to byl, hrozna
No, tak ale pise do diskuze, tak asi cekala odpovedi a vysvetleni, predpokladam
ze ji to prijde hrozny…no tak prijde no ![]()
Ano, nejdřív se poliva hlavička kelimkem v předklonu spolu s nějaký signálem a miminko se tak naučí zadržet dech a pak se na ten stejný signál potápí.
@Anonymní píše:
Do 6 měsíců se tzv. vanickuje a jo, obcas je potopi. Mrkni na vanickovani od Vandy Schreierove, ta to velmi propaguje a proc vlastně ne. Na takove to klasicke plavani na plavarnu do bazenu s kojenci se chodi později, my začali v 8 mesici a byli jsme nejmladší. Kluci dvojcata se potapeli na konci kurzu a to jim bylo 10 mesicu a navic se potapel jen jeden, druhy se na to ještě necitil.
Ve 3 měsících tomu nevěřím. Na plavání se většinou začíná chodit v půl roce a jak píše @JancaS84, nejdříve se na signál kelimkem polevala hlava, což jsme měli trénovat i doma při koupání, a pak po nějaké době se začalo s vlastním potápěním dítěte.