Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Kelsey My teda dáváme rumu dost, rozhodně ne kapku ![]()
Ale - ten rum se lije do horkého másla a pak se tím horkým mazáním potírají koláče vyndané z trouby, koláče teda pečem tak na 220.
Takže si myslím, že alkoholu je na těh koláčích nula nula prd. Jestli ne míň.
Majda jich teda pokaždé spořádá hromadu a nikdy z nich picnutá nebyla ![]()
Já mám recept na cukroví, takové ořechové věnečky, co se po upečení celé namočí do rumu a obalí v cukru. Tak ty jí dávám až po delším odležení
, já si jednou dávala hned při výrobě a po pěti věnečcích už jsem měla pomalu naváto
![]()
@Lolllo
Rumové věnečky
19dkg hladké mouky, 11dkg cukr moučka, 1 vejce, 12dkg másla, 9dkg strouhané lískáče/mandle, trošku mleté skořice.
Těsto tlačit přes strojek, udělat malé věnečky, upéct a ještě horké namočit celé do rumu a obalit v cukru s vanilkou.
Nechat trochu odležet, konzumace hned po namáčení způsobuje veselou náladu ![]()
(přinejhorším z toho těsta ušulat něco ručně, ale ze strojku jsou pěkně střapaté a drží v tom ten cukr obalovací…)
@Pipet píše:
@Lolllo
Rumové věnečky
19dkg hladké mouky, 11dkg cukr moučka, 1 vejce, 12dkg másla, 9dkg strouhané lískáče/mandle, trošku mleté skořice.
Těsto tlačit přes strojek, udělat malé věnečky, upéct a ještě horké namočit celé do rumu a obalit v cukru s vanilkou.
Nechat trochu odležet, konzumace hned po namáčení způsobuje veselou náladu(přinejhorším z toho těsta ušulat něco ručně, ale ze strojku jsou pěkně střapaté a drží v tom ten cukr obalovací…)
To si musím uložit
![]()
@Bibík13 píše:
Ne hůř, řvala půl noci, rostou jí zuby
Takže rum na spaní při rostoucích zubech nezabírá…co budu druhému prckovi na spaní potom teda dávat???
![]()
Já bych to dítěti nedala, rum vynechávám ve veškerých receptech. Nic se jí nestane, ale poprosila bych babičku, aby pro malé děti dělala koláče bez rumu.
@Lenka512 píše:
Takže rum na spaní při rostoucích zubech nezabírá…co budu druhému prckovi na spaní potom teda dávat???![]()
![]()
![]()
calgel zabírá ![]()
@Bibík13 píše:
Pěkný večer maminky, v sobotu jsem byla s manžou a dcerou švagrovi na narozeninách, jeho maminka napekla výborné koláče, moje mamka samozřejmě dceři dala ten výborný koláček a ta ho celý sfutrovala. Pak maminka švagra řekla, že koláče po upečení potírá máslem s hodně rumem…úplně jsem se zděsila. odpaří se ten alkohol z toho horkého koláče nebo ne a malá jej snědla s alkoholem???Děkuji
já bych řekla, že jí to ohrozí na vývoji, že jí zakrní mozek a dostane epileptický záchvat
sorry ale tohle fakt už nedávám
![]()
@Kelsey píše:
calgel zabírá
calgel pro dítě, rum matce…
Po rumu matce už nemusí být ani ten calgel…