Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nasemu malymu bude 5 mesicu a taky to neni zadnej extra spac, podle me s tim asi nic nenadelas
spi mi pres den vzdycky tak hodku, pak je tak 2 az 3 hodky vzhuru, to vyzaduje pozornost, chce si hrat a delat kravoviny, sam nikde dlouho nevydrzi a pak zas tak tu hodku spi. Vyjimecne i dve, ale to opravdt malokdy. Take mame pusteny sum a uspavam zavinuteho s plinkou a dudlikem pohupovanim na gym. mici
vecer usne sam kolem osme a budi se 2× na mliko. Podle me je to normalni, proste to neni zadnej spac
uz jsem si zvykla ![]()
Holky, jsem na tom stejně, mám skoro 7.měsíční holčičku, tak od 3.měsíce mi spala krásně celou noc 20-5h, ale poslední měsíc se v noci budí každé 2-3h s křikem, jsem už šíleně utahaná! Přes den spí tak 2× 1-2h, jednou dopoledne, jednou odpoledne, před večerním ukládáním k spánku je vzhůru 3h a do postele jí dávám unavenou. Ale stejně se za 2-3h vzbudí s brekem. Myslela jsem, že to bude kaší, tak jsem jí začala dávat na noc UM (jinak kojím 2× za den, ale už jí to nestačí), ve dne baští jogurt, k obědu nějaká zeleninková kaše, odpoledne ovocná přesnídávka a večer UM, ráno a večer navíc kojíme. V noci jí taky uklidní jen kojení, jen chování nestačí… zoubky už máme dva, asi jí rostou další, ale pořád jí dásničky mažu gelem proti bolesti a přes den jí to evidentně nebolí, tak proč v noci? K ránu už si ji beru k nám do postele, to usne celkem dobře, ale taky né vždycky a hlavně jí to nechci naučit, má svou postýlku… co s tím? začínám propadat panice… ![]()
@tyna.andilek
Ahoj, nám doktor doporučil Fenistil kapky,(potom, co syn- 4 měsíce, nespal celou noc vůbec)můžou ho uživat i novorozenci, je to celkově na uklidnění, a vedlejší účinek je únava, syn potom spal 2 noci posobě 8 hodin v kuse, vím, že to není dlouhodobé řešení, ale aspoň něco… ![]()