Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pilulky „po“, at uz Postinor ci Escapelle jsou nejaky cas volne prodejne bez obcanky i bez vyplneni cehokoliv. Muze zajit i partner.
Koukám, že celorepublikovým trendem jsou potraty. To je dost drsné.
Bůh, příroda, nebo jak tomu chcete říkat, si to líbit nenechá a už nenechává, je čím dál víc neplodných žen, úměrně potratům. Jen tak dál, vymřeme.
@Enmamma no já nevím…Ale statisticky je náš čím dál víc než čím dál mene ![]()
@AnetVV píše:
Zdravím. Včera jsme měli s partnerem sex, bohužel prasknul kondom ( HA neberu). Bojím se, že budu v tom, dítě bych chtěla, ale v budoucnu (studujeme a nemáme moc financí atd.). Má někdo zkušenost s pilulkou? Mám z toho strach. Navíc jsme se kvůli tomu tak pohádali, jsme z toho na nervy.
Postinor, je volně prodejný v lékárně. Je to nouzovka, ale lepší jak řešit potrat jako tu byla například včerejší diskuze. Jednu pilulku si vezmeš co nejdříve a druhou pak za 12 hodin.)
@Enmamma píše:
Bůh, příroda, nebo jak tomu chcete říkat, si to líbit nenechá a už nenechává, je čím dál víc neplodných žen, úměrně potratům. Jen tak dál, vymřeme.
Však se k přírodě chováme hnusně, tak co řešit. Lepší vymřít pro neplodnost než pro nedostatek jídla a vody při přelidnění ![]()
@Enmamma A co mám dělat? Psala jsem, že dítě chci, klidně 3 v budoucnu, ale teď to nejde, navíc mám závažné zdravotní komplikace a nejspíš bych ani ten porod teď nezvládla. A myslela jsem ten postinor
@AnetVV píše:
@Enmamma A co mám dělat? Psala jsem, že dítě chci, klidně 3 v budoucnu, ale teď to nejde, navíc mám závažné zdravotní komplikace a nejspíš bych ani ten porod teď nezvládla. A myslela jsem ten postinor
Jen ještě k té antikoncepci - asi bych nepoužívala jenom kondom, když na dítě není vhodná doba, nemusíš brát hned HA, ale jsou i jiné možnosti (pesar, spermicid..)
@AnetVV píše:
To že je něco povolené, neznamená, že je to správné. I správná věc něco stojí, není zadarmo. Člověk se nad tím musí zamyslet. Návod ti tu nikdo nedá, ani já ne. Jen jsem smutná z tý hromady povražděných dětí.
@Enmamma ano a správné je dítě donosit, porodit a pak nechat na pospas, dát ho pryč, nebo dokonce někde pohodit? Nebo aby to za pár let fakt nedala a dítě putovalo do děcáku? Prosím vás proberte se. Někdy je toto prostě lepší volba. Je správné aby porodila dítě holka která na to nemá? Nejen finančně ale ani psychicky? Vážně mi tu některé uživatelky nepřijdou normální. A ano, myslím tím vás. Nehledě na to, že to ještě žádné dítě není. ještě to není nic. Je to spermie a vajíčko a ani se z toho nic stát nemusí. Ale proč to riskovat když teď to dítě nechce? ![]()
Příspěvek upraven 08.03.17 v 11:59
Souhlasím s Enmamma. Tato pilulka je prostě abortivní. Pro někoho „no problem“, pro mě nepřijatelné. Ale ten trend tady prostě je. Došlo k nehodě, tak hurá pro abortivní pilulku, která jednak neuvěřitelně rozhodí cyklus - je to prostě hormonální bomba, z čehož se může tělo dlouho vzpamatovávat, jednak - pokud došlo k početí, tak způsobí potrat. Pokud máte ještě k tomu nějaké zdravotní potíže a např. nemáte užívat HA, tak tedy nevím… Pokud má člověk sex, žádná ochrana není stoprocentní. Mmch u kondomu se uvádí Pearl Index (PI) 3 - 3,6. Lépe by bylo přijmout fakt, že prostě početí dítěte se může kdykoliv povést, moci si ho dovolit a nezbavovat se ho hned na začátku. Toť můj názor, který jistě nebude atraktivní. Ženy, které si opravdu nemohou dovolit otěhotnět, používají symtotermální metodu, která je velmi spolehlivá, ale vyžaduje sledovat příznaky svého těla. PI je 0,5 - 1. Měří se BT a sleduje děložní hlen, případně stav děložního čípku. Sex je povolen pouze po potvrzené ovulaci, pokud po šesti dnech nižší bazální teploty ( měření ihned po probuzení ve stejnou dobu v ústech, konečníku nebo pochvě), stoupne teplota a to třetí den minimálně o O,2 stupně a takto se drží až do konce cyklu. Po ovulaci je možné mít sex až třetí den večer po potvrzení vzestupu teploty a může se užívat sexu až do konce menstruačního cyklu. Když není vajíčko, není ani možné oplodnění. Některé páry praktikují sex i před ovulací, a to dostatečný počet dnů, pokud se vůbec neobjeví hlen, je sucho atd. Je však potřeba počítat s tím, že spermie mohou počkat za příhodných podmínek až 5 dnů na uvolnění vajíčka. Vyžaduje to trochu zkušenosti a znalosti svého cyklu. Páry, které nemohou otěhotnět, by měly praktikovat jen sex v poovulačním období. Pokud budeš mít zájem, zadej si STN (symtotermální metodu) do google a blíže se s ní seznam. Dnes je např. i hodně párů v rámci Ligy pár páru, které tuto metodu vyučují.
Ne, ta pilulka jen zabrání uhnízdění vajíčka. Stav, který se děje opakovaně každý měsíc. Takže jsme vlastně každý měsíc vražedkyně? Ale no tak.
@Enmamma píše:
Koukám, že celorepublikovým trendem jsou potraty. To je dost drsné.
Máš pocit, že emimino je reprezentativní vzorek celé republiky? To je dost smutné.
@Nickyy píše:
Pilulky „po“, at uz Postinor ci Escapelle jsou nejaky cas volne prodejne bez obcanky i bez vyplneni cehokoliv. Muze zajit i partner.
Přesně tak, už je to bez formuláře a bez občanky.
@epsice píše:
@Enmamma ano a správné je dítě donosit, porodit a pak nechat na pospas, dát ho pryč, nebo dokonce někde pohodit? Nebo aby to za pár let fakt nedala a dítě putovalo do děcáku? Prosím vás proberte se. Někdy je toto prostě lepší volba. Je správné aby porodila dítě holka která na to nemá? Nejen finančně ale ani psychicky? Vážně mi tu některé uživatelky nepřijdou normální. A ano, myslím tím vás. Nehledě na to, že to ještě žádné dítě není. ještě to není nic. Je to spermie a vajíčko a ani se z toho nic stát nemusí. Ale proč to riskovat když teď to dítě nechce?Příspěvek upraven 08.03.17 v 11:59
Podle tvé filozofie je správné zabít dítě kvůli penězům? Polovina rodin s dětmi v ČR se potýká s finančními problémy. Mají snad své děti pozabíjet, že by jim tak bylo lépe? A co důchodci? Většina z nich má otřesně nízké důchody. To by zas měli snad uzákonit odstřel starých lidí? Ani studenti na tom nejsou zrovna skvěle. Budeš jim snad vydávat provazy na oběšení? Prober se ty. Tisíce let tu stál neochvějně můj názor, tvůj tady přinesli komunisti. Byli tu sice na věčné časy, ale kde ty věčné časy dneska jsou?