Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, byla jsem dnes u lékaře a ten podle příznaků myslí že mám zarděnky. Jsem ve 12tt, takže by to bylo konec těhotenství. Čekám nyní na výsledky z krve a brečím a brečím… Myslíte že jsem zarděnky mohla chytit?
To bohužel můžeš chytit ani nemusíš vědět od koho
držím palce ať to zarděnky nejsou…
Kuaaaa
Držím ti palce. Opravdu se musí v nehorším na ukončení? ![]()
@SlecnaSally píše:
KuaaaaDržím ti palce. Opravdu se musí v nehorším na ukončení?
Bohužel jo, řešila jsem to se sestrou na gyndě když malá donesla neštovice a já byla v 1.trimestru, dokonce i u neštovic by to mohl být problém. No a právě mi říkala že před Vánoci musela paní na přerušení skrz zarděnky
no hnus
@smutnaček moje maminka chytla zardenky ode mne, kdyz byla zhruba stejne tehotna. Narodil se mi zcela zdravy bratr, ma rodinu, velmi uspesne podnikani a doktorat.
@Nowuka2 Tak nemusí… akorát mohou způsobit celkem závažné poškození toho dítěte, nicméně neznamená to, že dítě být postižené musí.
@ELIbeta tak to byla asi náhoda, protože se jinak doporučuje ukončení, prý se to postižení nedá poznat přes ultrazvuk, a první trimestr je nejhorší ![]()
Jsem po třetí těhotná během pěti let a ani jednou to nedopadlo, už to asi nedám… ![]()
@smutnaček doporucuje se ukonceni u kdeceho. Moje maminka si bratra take vybojovala, na zacatku osmdesatych let. Pravda je, ze je asi 50% sance na nejake postizeni. Rozhodnuti je na kazdem.
@smutnaček píše:
Jsem po třetí těhotná během pěti let a ani jednou to nedopadlo, už to asi nedám…
@ELIbeta tak maminka asi byla připravená i na případné postižení. To já asi nejsem…
@smutnaček no jo no, tak pak je to jasny, pokud se to potvrdi. Drzim palce, at nepotvrdi.
@Yasminn děkuju, moc se modlím, vlastně celý těhotenství se jen modlím aby to všechno dopadlo dobře. ![]()
@smutnaček Strašně moc moc moc moc moc ti držím pěsti, ať to zarděnky nejsou!!!
Kdy budou výsledky- zítra?
![]()