Těhotná a zarděnky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101918
7.3.17 20:36

@smutnaček Proč se tě ani nezeptal, to fakt netuším :-( První otázka by měla být - a měla jste je? A druhá, máte tu / přinesnte očkovací průkaz… I když pokud fakt byla formulace, že ta vyrážka vypadá podobně, tak už i to by mě nepřišlo dost zvláštní, protože podobně vypadala i ta, kterou měl kluk minulý týden při spále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
7.3.17 20:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
7.3.17 20:45

@j.a.n.i1 to fakt netuším, a v tu chvíli mě to vůbec nenapadlo jak jsem byla z té informace mimo. A já jsem vůbec netušila jestli jsem byla očkovaná, to jsem zjistila až teď doma díky Vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
7.3.17 20:46

Já řešila očkování proti zarděnkám u staršího, když jsem byla těhotná s mladším. Pediatrička zjišťovala, jestli jsem byla očkovaná nebo jsem měla zarděnky. Kdybych to nesplňovala, tak by se očkování staršího pro jistotu odložilo. Já byla očkována v roce 1989 a tak se starší normálně naočkoval. Takže na tom, že to očkování by nás ještě mělo chránit, asi něco bude.
Když jsem byla těhotná se starším, tak mi pro změnu zjistili toxoplasmosu a nějaký čas trvalo než zjistili, jestli to byla primoinfekce nebo už mám v sobě protilátky déle. Takže si dokážu představit, jak se cítíš.
Držím palce, ať Ti to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
7.3.17 20:50

@smutnaček takže jsem dočetla diskuzi a díky Jani a Borealis věřím, že můžeš být v klidu…
A nech se přeposlat fakt na to spec. pracoviště.
Bude to v pohodě :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
7.3.17 20:54

@123Soňa No, v klidu úplně né ale klidnější trošku jsem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
7.3.17 20:57

@smutnaček Tak je jasný, že úplně v klidu nebudeš, ale myslím, že se to z varianty „průser, na 90% budu muset na potrat“ přesunulo do varianty „sakra, to bych musela mít fakt neskutečnou smůlu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
7.3.17 20:59

@magratka

ale jo, očkování funguje dobře, už běží nějakou tu řádku let a ta čísla jsou stále dobrá
již po první dávce vytvoří dostatek protilátek pro ochranu 95 procent osob, tou druhou upomínací dávkou se to zvyšuje až ke sto procentům, nepíšu sto procent protože v lidském těle nikdy a nic není na sto procent

protilátky přetrvávají dlouhodobě, až celoživotně, zatím nebyla stanovena nutnost nějak to přeočkovávat a posilovat

nicméně i u osob, které mají s odstupem po očkování serologicky protilátky pod jistou, arbitrárně danou hladinou, funguje očkování dobře, protože potforu zarděnkovou si pamatuje více složek imunity, nejen ta co tvoří protilátky

a proto funguje právě ochrana plodu, rizikové je totiž prvosetkání se zarděnkama u nikdy neočkovaných na začátku gravidity, u těch se pak mohou přenášet na plod a může nastat problém…u nás řešeno naštěstí ne často ve vietnamské komunitě

tam je častější problém tubera, ale to už jsme jinde…zakl. kdyby byly nějaké nejasnosti tak další kontroly na inf. tam si poraděj, a je možné že vás jakožto očkovanou ani nebudou nějak více řešit… :kytka:…hlavně pak ten očkovací průkaz sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
7.3.17 21:00
@j.a.n.i1 píše:
@smutnaček Tak je jasný, že úplně v klidu nebudeš, ale myslím, že se to z varianty „průser, na 90% budu muset na potrat“ přesunulo do varianty „sakra, to bych musela mít fakt neskutečnou smůlu“

ano, je to tak, byla by to vyloženě velice raritní a nepravděpodobná smůla…je to tak jak píšete, ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
7.3.17 21:00

@magratka Aha, děkuji, jo cítím se hrozně, ale trošičku doufám a modlím se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
7.3.17 21:06

@Borrealis Děkuji,Pane Doktore, opravdu se mi trochu ulevilo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
7.3.17 21:09

@j.a.n.i1 no, to asi jo, snad nemůžu mít pořád takovou smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
7.3.17 22:08

@Ellusa snad ano. Určitě dám vědět. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.3.17 11:14

@smutnaček ahoj, poslala jsem Ti zpravu s odkazem, koukni na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
8.3.17 11:22

@epidermis jj, četla jsem to, děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí