Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pro všechny, kteří mě tu podporovali. Dnes jsem volala na infekční do Plzně a paní doktorka mě uklidňovala, že je velice nepravděpodobné, že bych zarděnky chytla pokud jsem byla očkovaná, ale že i s výsledky z odběrů můžu přijet, kdyby náhodou.
@smutnaček urcite s tou doktorkou zkonzultuj vysledky te krve, moje infektolozka mi rekla, at vysledky nekonzultuju s nikym jinym, nez s infektologem, ze to umi malokdo interpretovat.
Zdravim holciny je pravda ze jsem slysela ze diky temto detskym nemocem se musi tehu ukoncit ze v 1.trimestru je to hodne nebezpecne. Dneska jsem byla s mladsim synem u obvodacky ma virozu a pri odchodu sem zaslechla v cekarne ze je tam prcek s nestovicema padila sem honem pryc. jsem 11tt a 2 dny. a i kdyz cekame s muzem 3tiho pricka byla bych radda aby vse bylo v poraddku.
Drzim pesticky at to vse dobre dopadne at to neni zadna decka nemoc a Tvoje miminko a Ty jste v poradku!
@smutnaček píše:
Pro všechny, kteří mě tu podporovali. Dnes jsem volala na infekční do Plzně a paní doktorka mě uklidňovala, že je velice nepravděpodobné, že bych zarděnky chytla pokud jsem byla očkovaná, ale že i s výsledky z odběrů můžu přijet, kdyby náhodou.
určitě to bude v pořádku
Držím palce i nadále
![]()
@Therkisss @Yasminn holky děkuji za podporu, dnes jsem se dozvěděla od doktora že má zprávu že to vypadá, že právě prodělávám mononukleózu, spíše teda reaktivaci, protože už jsem jí před pár lety prodělala. Ale zítra že to bude vědět na sto procent. Tak to taky není super zpráva, ale plod by to poškodit nemělo.
Tak to je super. Teda né vyloženě super, ale když bude miminko v pořádku, tak paráda. Tak dál držím palce, ať se z toho brzy dostaneš a všechno dobře dopadne ![]()
@smutnaček moc na Tebe budu myslet a dej vedet jak to vse dopadlo. Verim v to ze to vse bude v poradku a jak Ty tak i miminko budete v poradku
![]()
@Therkisss děkuji moc
teď jsem na tom tak že už nemám strach že zarděnek, ale mám strach o Mimi, aby bylo ok po tom psycho kolotoči. ![]()
@smutnaček nedekuj jen jsem se do Tebe vcitila protoze je to tezka situace a kazda rada a podpora pomuze.ale kazdopadne mi dej vedet jak jste dopadli. ale ja verim ze opravdu vse bude v poradku ![]()
@smutnaček Zachytila jsem tuto diskusi až dneska, rozhodně je dobře, že ti tu někdo z odborníků poradil. A rozhodně konzultuj případné výsledky s infektologem.
To že bys jako očkovaná chytila zarděnky je fakt vyjímečné a vlastně pokud jsi jinak zdravá téměř nemožné. Mám vlastní zkušenost, ale já nejsem zdravá a tak jsem měla reakci po očkování prvního dítěte na zarděnky a taky jsem loni od dětí chytila neštovice podruhé v životě, ale říkám já jsem exot, u mě jedno, co mi kdy naočkovali, vše je pryč
Mononukleoza je sice svinec, ale bude to dobré, uvidíš.
Tak teď už žádný stres, ať je miminko v klidu. A neboj, ten stres nebyl dlouhodobý, bude vše v pořádku. Věřím, že tě to zle vyděsilo a vůbec se nedivím. A chápu tě.
![]()
@smutnaček píše:
@Therkisss @Yasminn holky děkuji za podporu, dnes jsem se dozvěděla od doktora že má zprávu že to vypadá, že právě prodělávám mononukleózu, spíše teda reaktivaci, protože už jsem jí před pár lety prodělala. Ale zítra že to bude vědět na sto procent. Tak to taky není super zpráva, ale plod by to poškodit nemělo.
zdravím, no tak vidíte ![]()
mononukleosu zcela jistě neproděláváte, jestli jste jí již měla
nemusí jít ani o reaktivaci, často se totiž v rámci nespecifické polyklonální aktivace při nějaké virové nemoci, únavě, a. t.d. mohou v krvi přechodně objevit lehce vyšší EBV protilátky…
celkem nic to neznamená, než jen že tělo mělo nebo má nějakou zátěž a imunita zpozorněla a pro jistotu si vyrábí protilátky, ty, tamty…a taky ty na EBV…je to častá situace a není třeba obvykle řešit EBV ale je třeba se dobře zotavit a odpočinout
ty EBV protilátky jsou jen ukazatel že imunita pracuje a hlídá si svý věci…když to mám říci laicky
takže v klidu, bude to o. k., a ani mononukleosy se fakt nebojte, spíše se pokust pestrou stravu, ovocem zeleninu, jestli to půjde, hodně spánku, odpočívat, třeba i bejt pár dní doma na PN, dát si opravdu voraz, spánek a bude to dobrý…zdravím
@Borrealis Dobrý den, no pořád se čeká na výsledky na ty zarděnky, ale ty tam snad nebudou
Jsem nyní na neschopence, už si myslím, že si taky zasloužím odpočinek po tom všem…Takže pěkně odpočívám. No a ve středu mě čeká utz na gynekologii. Tak snad bude Mimi ok. Děkuji za vše a zdravím.
@alisekR jó, to já jsem taky exot, smolařka na entou
Děkuji za podporu, snad už bude dobře.
@smutnaček Uff, tak snad ty zarděnky opravdu ne a s tou mono to bude jako píše Borrealis!
Zasloužíš si už klid! Pořiď si něco pro radost, udělej si relax a vše bude OK.
A já bych tedy požádala adminy o změnu přezdívky – nazývat se „smutňáček“ ti přece na pozitivním myšlení nepřidáva, ne?
Ale chápu, jestli to má hlubší smysl. ![]()