Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím dámy ![]()
Kde prosím Vás nakupujete v Holandsku potraviny? Kde se dá nakupovat za dobrý peníz? Surovina jako polohrubá mouka zde neexistuje? Nebo strouhanka? Uzeniny jako párky jsou jen v konzervách? Za boha nemůžu nikde sehnat žíňku(houbku) na mytí těla
Něco jako mýdlo v kostce seženu? Obchod s kočárky okolí Breda někde naleznu prosím? Jsem hrozná, vím
Ale naše nákupy s dvěma dětmi jsou velice hrrr, takže nestíhám študovat řádně. Ještě dotaz co se skrývá pod mraženýma rolkama, vypadají, že jsou v něčem obalené a zabaleno v krabici. Všimla jsem si, že na účtence při koupi coly v pet láhvi mám nějaký poplatek 0,25. To je prosím proč? Moc moc děkuji za každou informaci.
Nejsem v holandksu a jen talovy poznatek. Jinou nez hladkou mouku maji mozna nemci a polaci, jinak nikdo
nauc se spis s mistnima surovinama, nehledej zas tak to, na co jsi zvykla z cech, jinak se zblaznis. Nevim jestli tam mate Lidl, ale tam se i tady ve spanelsku da sehnat docela nemeckych veci, mivaji i ceske pivo ![]()
Co vím, tak na západě jsou PETky zálohované a vrací se zpět, jako u nás skleněné láhve. Myslím, že i plechovky od piva.
@-Evka-
to je hustý. Ještě si tak pamatovat, kde jsem kterou petku pořídila. @pikola právě, že hledám obdobu českých potravin
Asi se budu muset přeučit. Ale co vařit tedy? Pro sebe ani tak nepotřebuju, ale pro děti
Jo a mám tu Lídl, Albert a Jumbo ![]()
Jak tady obstarat normální knedlík? V obchodě jsem ho neviděla a ani tu směs co se prodává v česku. No a ta polohrubá mouka když není ![]()
@Ejmule píše:
Jak tady obstarat normální knedlík? V obchodě jsem ho neviděla a ani tu směs co se prodává v česku. No a ta polohrubá mouka když není
No jak, nijak
proste knedliky nebudou, to prezijete
knedlik se vari jen v cechach, mozna bavorsku.. Podle nejakych receptu se da i z hladke, ale my je proste nedelame
Tak vsechno ostatni, kdyz je nejhur a dochazi napady tak chlupaty bramborovy, nebo si dame k masu noky. Nebo si mouku dovez, ja mam doma jednu, na svatek
v cechach jsi taky nevarila jen knedliky, ne? Zajdi do restaurace, koukni v tv na nejake porady o vareni, koukni na netu co se tam vari a hned budes mit napadu. Vsechno se da kdyz se chce, ja si tady zase zvykla ze pak v cechach koukam v krame jak trdlo, ale aspon si pak na beznych vecech vic pochutnam. Vetsine lidi hodne chybi chleba a rohliky, ale da se to prezit
clovek si zvykne na vsechno
Jsem tu zatím týden, tak snad za měsíc si zvyknu a půjde to hladce. Pro mouku se vracet nebudu, ale když pojedem do ČR přes svátky tak vím, že bez ní se nevracím
Obyč chleba se dá koupit v Jumbu, ale zatím nám nechybí ani rohlíky ![]()