Potraviny a jiné Holandsko

2225
17.9.14 11:48

Potraviny a jiné Holandsko

Zdravím dámy :mavam:
Kde prosím Vás nakupujete v Holandsku potraviny? Kde se dá nakupovat za dobrý peníz? Surovina jako polohrubá mouka zde neexistuje? Nebo strouhanka? Uzeniny jako párky jsou jen v konzervách? Za boha nemůžu nikde sehnat žíňku(houbku) na mytí těla :D Něco jako mýdlo v kostce seženu? Obchod s kočárky okolí Breda někde naleznu prosím? Jsem hrozná, vím :mrgreen: Ale naše nákupy s dvěma dětmi jsou velice hrrr, takže nestíhám študovat řádně. Ještě dotaz co se skrývá pod mraženýma rolkama, vypadají, že jsou v něčem obalené a zabaleno v krabici. Všimla jsem si, že na účtence při koupi coly v pet láhvi mám nějaký poplatek 0,25. To je prosím proč? Moc moc děkuji za každou informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35775
17.9.14 11:53

Nejsem v holandksu a jen talovy poznatek. Jinou nez hladkou mouku maji mozna nemci a polaci, jinak nikdo :-) nauc se spis s mistnima surovinama, nehledej zas tak to, na co jsi zvykla z cech, jinak se zblaznis. Nevim jestli tam mate Lidl, ale tam se i tady ve spanelsku da sehnat docela nemeckych veci, mivaji i ceske pivo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
17.9.14 12:01

Co vím, tak na západě jsou PETky zálohované a vrací se zpět, jako u nás skleněné láhve. Myslím, že i plechovky od piva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
17.9.14 12:52

@-Evka- :mrgreen: to je hustý. Ještě si tak pamatovat, kde jsem kterou petku pořídila. @pikola právě, že hledám obdobu českých potravin :zed: Asi se budu muset přeučit. Ale co vařit tedy? Pro sebe ani tak nepotřebuju, ale pro děti :think: Jo a mám tu Lídl, Albert a Jumbo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
17.9.14 12:57

Jak tady obstarat normální knedlík? V obchodě jsem ho neviděla a ani tu směs co se prodává v česku. No a ta polohrubá mouka když není :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
17.9.14 13:19
@Ejmule píše:
Jak tady obstarat normální knedlík? V obchodě jsem ho neviděla a ani tu směs co se prodává v česku. No a ta polohrubá mouka když není :|

No jak, nijak :mrgreen: proste knedliky nebudou, to prezijete ;) knedlik se vari jen v cechach, mozna bavorsku.. Podle nejakych receptu se da i z hladke, ale my je proste nedelame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
17.9.14 14:09

@pikola :mrgreen: dieta
A co tedy vaříváš jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
17.9.14 14:34

Tak vsechno ostatni, kdyz je nejhur a dochazi napady tak chlupaty bramborovy, nebo si dame k masu noky. Nebo si mouku dovez, ja mam doma jednu, na svatek :mrgreen: v cechach jsi taky nevarila jen knedliky, ne? Zajdi do restaurace, koukni v tv na nejake porady o vareni, koukni na netu co se tam vari a hned budes mit napadu. Vsechno se da kdyz se chce, ja si tady zase zvykla ze pak v cechach koukam v krame jak trdlo, ale aspon si pak na beznych vecech vic pochutnam. Vetsine lidi hodne chybi chleba a rohliky, ale da se to prezit ;-) clovek si zvykne na vsechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
17.9.14 14:55

Jsem tu zatím týden, tak snad za měsíc si zvyknu a půjde to hladce. Pro mouku se vracet nebudu, ale když pojedem do ČR přes svátky tak vím, že bez ní se nevracím :mrgreen: Obyč chleba se dá koupit v Jumbu, ale zatím nám nechybí ani rohlíky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný