Potřebuje dítě postýlku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
1.11.20 15:00

Naše děti by postýlku vpodstatě nepotřebovaly. Jako miminka spaly s námi v posteli a když šli do vlastní, stejně z ní měli vyndané šprušle, aby mohly samy vlézt a vylézt. Takže by rovnou mohly dostat dětskou postel se zábranou.

Jinak si taky myslím, že největší problém nebude postýlka, ale celkově rozdílný přístup k výchově a péči o dítě. Píšeš, že tvůj partner pochází z „alternativní rodiny“, což trochu zavání tím, že jeho přístup považuješ za nestandardní a divný. Jenže on je rodič stejně jako ty a do výchovy svých dětí má co kecat. Na vašem místě bych si o co nejdřív promluvila o představách vás obou a pokusila se najít nějakou shodu, protože těch témat, na které budete mít rozdílný názor, bude asi přibývat. Prvním krokem by ovšem mělo být přijmout, že vaše názory jsou rovnocenné, ne že ty jsi normální a on pošahaný alternativec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
1.11.20 15:14

Pokud byl manžel vychován alternativně asi mu přijde přirozené, že bude dítě u vás v postelí. Za mě malé miminko nepotřebujete vlastní postýlku, naše děti spaly s námi a bylo to super, ale nám to nevadí ani jednomu. Ale myslím si, že by měli mít od určitého věku možnost mít nějaké místo vlastního odpočinku, Takže já bych to ve vašem případě řešila tou přídavnou postylkou k vaší posteli, ty budeš mít vlastní prostor a dítě tě bude mít k dispozici.My měli mimino mezi námi a tulili se oba :jazyk: Ale ač jeho názor sdílím tak by mi dost vadilo kdyby měla v těchto tématech pocit nátlaku. Já myslím, že si to sedne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.11.20 15:25
@ocean.mama píše:
Jen dotaz - jak si pak dite, co nikdy nemelo vlastni postylku, zvyka na prvni “velkou” postel? Kdy jsou mu treba ty 2.5r, 3roky atd…

Uplne normalne. Vetsi dite ma tu vyhodu, ze mu ledacos vysvetlis.
My treba poridili povelceni s oblibenymi obrazky a slavnostne predvedli „postel pro velke kluky, co uz umi spat sami.“ Mrneti se libi, I kdyz nekdy prileze, ale mne to nevadi, takze neresim. Do 18 k nam lezt nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
2.11.20 15:05

My vyzkoušeli spoustu variant. Mimi v postýlce s monitorem dechu- furt jsem koukala, jak to bliká a v noci mi to vadilo, potřebuju na spánek absolutní tmu. Mimi posteli v hnízdečku mezi náma - nemůžeš se tulit s partnerem. Mimi v postýlce bez bočnice přiražené k naší posteli- za mě nej varianta, praktikujeme až doteď. Všichni máme svůj prostor a přitom spíme pospolu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.11.20 12:41

U nas nikdy postylka nebyla treba ale rozhodne pokud se vybere bezpecna tak je vse cajk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
5.11.20 15:24
@Lullina08 píše:
U nas nikdy postylka nebyla treba ale rozhodne pokud se vybere bezpecna tak je vse cajk

Chtěla bych se zeptat jak se pozná bezpečná postýlka od té nebezpečné? Resp. v čem spočívá to nebezpečí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.11.20 15:42

@Kassy jj on má do výchovy co kecat, zároveň by měl respektovat touhu matky se vyspat. Problematická na uvodnim příspěvku je hlavně věta „mám to zvladnout a nestrkat dítě za mříže“. Aby měl otec představy o výchově, kvůli kterým se musí přizpůsobit matka, je trochu manipulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
14.11.20 13:32

Muj syn spi v pohode v postylce. Polozim, dam pusinku, odejdu. On si chvili vyklada a pak proste usne. Mame s manzelem vecer pro sebe, takhle si zachovame vztah i dusevni zdravi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.11.20 09:49

My měli miminko předčasně a postýlku jsme při příjezdu z nemocnice neměli. Malá spala v kočárku. Poté jsme dokoupili a v pohodě si zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí