Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Moise píše:
@pe-terka mě teda uhodilo do očí spíš to nevytučněné, páč UK v schengenu není, takže těžko může vystoupit![]()
to je pravda, taky jsem si to pak uvědomila…Ale už se mi nechtělo to opravovat…
@Adinal píše:@jenny.fields
Proč by si měla dělat srandu?
Británie z EU (zatím) nevystoupila.
Tak formálně už Anglie z EU venku je, pro anglický parlament je výsledek referenda morálně závazný. Že se jedná o dlouhodobější proces je druhá věc.
Formálně je GB stále v EU. Až do vystoupení - uzavření smlouvy, nebo do 2 let po oznámení (v případě nedohody).
@pe-terka píše:
@jenny.fieldsTak formálně už Anglie z EU venku je, pro anglický parlament je výsledek referenda morálně závazný. Že se jedná o dlouhodobější proces je druhá věc.
Formálně Británie z EU venku právě není.
@Adinal píše:
Formálně Británie z EU venku právě není.
a jak si tedy vykládáš výsledek referenda - Brexit? Jako prázdné gesto? Ano, bude trvat dýl, než se dohodnou na všem možném, ale Brexit je pro parlament závazný
@pe-terka píše:
a jak si tedy vykládáš výsledek referenda - Brexit? Jako prázdné gesto? Ano, bude trvat dýl, než se dohodnou na všem možném, ale Brexit je pro parlament závazný
No, není… ![]()
Klidně to můžu nechat „vyhnít“, nebo vyhlásit další referendum, nebo… Rozhodně není nic na 101 % ![]()
@pe-terka píše:
Ale dokud to nebude formální, definitivně ošetřené, tak to nemá žádný dopad na způsob prokazování identity, pokud tam cestuješ.
A o tom snad tato diskuze je a o tom psala i uživatelka, na kterou jsi reagovala, že si dělá srandu.
@pe-terka píše:
Tak, že většina rozhodla, že vystoupit z EU chce, ale to neznamená, že by spočítáním výsledků v EU přestali být, jsou tam a ještě dlouho budou.
@anonymouss píše:
No, není…
Klidně to můžu nechat „vyhnít“, nebo vyhlásit další referendum, nebo… Rozhodně není nic na 101 %
mělo by být - řešila jsme to se známým právníkem. Jako když se na to podíváš z toho pohledu, že jisté kromě smrti není opravdu NIC, tak ano, máš pravdu…Já doufám, že mají angličtí politici tolik cti, aby z výsledku referenda nevycouvali..Budoucnost ukáže..
@Adinal píše:
Ale dokud to nebude formální, definitivně ošetřené, tak to nemá žádný dopad na způsob prokazování identity, pokud tam cestuješ.
A o tom snad tato diskuze je a o tom psala i uživatelka, na kterou jsi reagovala, že si dělá srandu.
máš pravdu, od základního tématu jsem odskočila. Možná jsme se s ní nepochopily, ale její tvrzení, že Anglie dosud nevystoupila z schengenu a EU mi přišlo absurdní. A na tom trvám, ptž to prvotní gesto ohledně vystoupení už udělala a v schengenu není ![]()
@pe-terka Ale to není absurdní, to, že VB nevystoupila z EU je prostě fakt.
@j.a.n.i1 píše:
@pe-terka Ale to není absurdní, to, že VB nevystoupila z EU je prostě fakt.
udělala k tomu první krok, vůle obyvatel je jasná…Zbytek záleží na serioznosti politiků ![]()
@pe-terka píše:
udělala k tomu první krok, vůle obyvatel je jasná…Zbytek záleží na serioznosti politiků
Jasně, takže když si Turecko rozhodlo, že chce do EU, tak taky budeš tvrdit, že už tam je?
@j.a.n.i1 jsi demagog, ale špatný…Anglie je, pokud vím, jeden ze zakládajících členů EU. Pokud ne (můžu se plést), její členství vzniklo na základě společné a dobrovolné DOHODYčlenských států. A Anglie ted udělala precedentní rozhodnutí, které jí legislativa umožnila - na základě referenda z EU odchází..A já nepopírám, že je to dlouhodobý proces…
Turci nesplnili podmínky, které jím EU klade. Takže EU jena základě své vůle nepřijala…
A ted bych to, s dovolením, ukončila…Měj se hezky ![]()
Holky též se přidám do Brexitové diskuze. Brexit je závazný, žádné další referendum nebude. Takže je jen otázkou času, kdy odejdou. ![]()