Potřebuju poradit - konec mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Potřebuju poradit-konec mateřské
Ahoj, potřebovala bych poradit, jak je to v současné době s vyřizováním rodičovského příspěvku. 20 ledna mi končí mateřská, takže tam chci začátkem ledna naklusat, co vše k tomu potřebuji. Mám mít vyplněný formulář již s sebou, nebo raději vyplnit až tam, musí jít se mnou otec, nebo něco podepisuje, mám dávat nějaký doklad o výši mateřské a o tom, že jsem pracovala? Vůbec nevim nic:-))Stačí jít jen na sociálku, nebo i na úp, vyřídím to v jeden den, nebo je to na vícekrát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@petulagabi Musíš mít vyplněný formulář, který musí podepsat otec dítěte, potvrzený formulář od OSSZ na výši vyměřovacího denního základu a s tím na ÚP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ÚP ti dají formulář, na který ti na OSSZ vyplní výši mateřské (denní vyměřovací základ), otec s tebou být nemusí, ale je potřeba doložit jeho OP a nechat ho podepsat žádost o rodičovský příspěvek. Teoreticky to můžeš zvládnout za jeden den.
EDIT- s formulářem pro OSSZ mi to u nás přišlo jak u blbých na kopečku, ale musela jsem si ho přinést sama z ÚP, na OSSZ ho neměli ![]()
Příspěvek upraven 08.12.13 v 21:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulagabi a ještě jsem zapomněla, pokud s tebou nepůjde otec dítěte na ÚP, tak pro jistotu kopii jeho OP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže půjdu nejdřív na ÚP? pak na sociálku, když si ten formulář vytisknu, přítel mi to tam podepíše, tak můžu rovnou na sociálku bez něj? Takže mám dva formuláře? o výši mateřské a pak žádost o rodičák? otec podepisuje jen žádost nebo oboje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 píše:
@truchaa Nebo si ho může stáhnout z netu
jj, to je pravda, ušetří tak 1 cestu, já si naivně myslela, že když tam vyplňují na OSSZ jejich údaj, že ho mají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulagabi
2 formuláře- 1. s vyměřovacím základem -vyplní OSSZ, tam otec nic nepodepisuje, 2. žádost o rodič. příspěvek, tam musí být jeho podpis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli si teda můžu vytisknou ten formulář, vklidu doma vyplnit, přítel podepíše a já pak na sociálku sjedu sama..nebo takhle ne?:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truchaa píše:
@petulagabi
2 formuláře- 1. s vyměřovacím základem -vyplní OSSZ, tam otec nic nepodepisuje, 2. žádost o rodič. příspěvek, tam musí být jeho podpis.
já jsem u tohohle natvrdlá:-))ale to jsem potřebovala vědět, kam ho mám tahat a kam stačí když půjdu sama, kamarádka si to už moc nepamatuje, ale prý na ÚP nebyla, tak je možný že ten formulář dávaj u nás i na sociálce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://formulare.mpsv.cz/…rXP7pj2B2fzq!1108295542?NID=EFOKdavky.Zadost.RodP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vytisknout si můžeš doma oba, ve finále oba 2 formuláře odevzdáváš na sociálním odboru ÚP. Na OSSZ otce nepotřebuješ vůbec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulagabi píše:
já jsem u tohohle natvrdlá:-))ale to jsem potřebovala vědět, kam ho mám tahat a kam stačí když půjdu sama, kamarádka si to už moc nepamatuje, ale prý na ÚP nebyla, tak je možný že ten formulář dávaj u nás i na sociálce
Ono se to „nedávno“ měnilo, takže je možné, že kamarádka si ho ještě vyřizovala po staru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teď jsem se zas trochu ztratila, takže nejdřív na ÚP, pak na sociálku? že nás tohle na vejšce neučili:-/takže si vytisknu oba formuláře a běžim na ÚP a pak na sociálku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A žádost o rodičovský příspěvek můžu mít teda předvyplněný a ten odevzdávám na sociálce, na ÚP ne,,tam si du teda vlastně pro co?:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit