Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Luboš P píše:
@Lucie_Sx Já jsem to myslel tak, že v určité situaci je někdo buď naočkovaný, nebo se očkovat NEMŮŽE (a má na to od lékaře potvrzení), tedy nic polovičatého, ne že někdo se naočkovat NECHCE, pak by to ztratilo smysl. A myslel jsem následné riziko pro lékaře v tom, že se klient bude tvářit, že on by se vlastně naočkovat dal, ale pan doktor… a já jsem mu důvěřoval a já tomu nerozumím, ve spojení s šikovným advokátem mohou udělat lékaři nepříjemnosti. A jen prodávám, co jsem zde koupil od jedné lékařky (prohlašovala, že je lékařka).
Je to tak. Napsat někomu KI, kdo ji nemá, je vo držku. Labilnímu jedinci, který se neřídí rozumem, ale svým momentálním ezoguru, věří na čipy ve vakcinach, celisvetove spiknutí tajných mocnosti, je to vo držku tím spíš.
@Lama Lama píše:
Je to tak. Napsat někomu KI, kdo ji nemá, je vo držku. Labilnímu jedinci, který se neřídí rozumem, ale svým momentálním ezoguru, věří na čipy ve vakcinach, celisvetove spiknutí tajných mocnosti, je to vo držku tím spíš.
tihle cvoci pak nejvíc řvou a nejvíc se dožadují práv a odškodnění.
@Lama Lama píše:
Tak to se safra mylis.
Pokud nedoporuci a způsobí tím škodu na zdraví, tak samo odpovědný je. Pokud pacientovi s embolkou nedoporucim léčbu antikoagulancii a umre, tak jsem za to zodpovedna. Pokud napíšu kontraindikaci a nedoporucim z toho důvodu očko, přitom kontraindikace není, jsem zodpovedna.
Je to naopak. Já jsem za doporučení a nedoporucwni odpovědná. Já doporučím to co je nejlepší s mými znalostmi. Pacient, ať se pak rozhodně klidně proti mému doporučení. A nese si následky svého rozhodnutí.
Neni to tak. Ty mu oznamus moznosti a on se informovane rozhodne.
Za nedoporuceni neceho jeste nikoho neodsoudili a neodsoudi.
@Lucie_Sx píše:
Meleš kraviny. Součástí každého negativního reverzu je. Co DOPIRUCUJI za léčbu, jaké mohou být následky odmítnutí a jaké jsou alternativy. Reverzní se napíšou jen pro srandu králíků.
@Lama Lama píše:
Meleš kraviny. Součástí každého negativního reverzu je. Co DOPIRUCUJI za léčbu, jaké mohou být následky odmítnutí a jaké jsou alternativy. Reverzní se napíšou jen pro srandu králíků.
Nemyslim si.
Na tom se zadny pravnik neotoci.
@Lucie_Sx Posouváš to stále jinam. Když není někdo naočkován, protože NECHCE, je to jeho odpovědnost. Ale někdo má od lékaře papír, že NEMŮŽE a neřeší se, zda chce, nebo nechce, on poslouchá lékaře.
@Anonymní píše:
Je tady někdo kdo řešil zdravotní potvrzení, že se nemůžete očkovat proti covidu?
Vystavil vám to praktický doktor nebo odborní lékař?
Já sice očkována jsem, ale 1 dávka v pohodě, 2 dávka krom dalších x zdr. problému jsem nemohla polykat.
Před x lety mi byla zjištěna jedna alergie (jinak jsem byla zdravá) krom toho, ale už mám zjištěnou potr. alergii na 3 potraviny + raynaudův syndrom a alergii na krev
Takže mám obavu co dalšího by se u mě mohlo rozjet po dalších x dávkách očkování
Já jsem taky alergik a nic se mi nerozjelo. Když se nic nestalo po prvních dvou dávkách, tak se nejspíš nic nestane ani po třetí.
Kdybys byla alergická na některou složku vakcíny, tak by se to projevilo už po první dávce.
@Lucie_Sx píše:
Lékař ti nenapíše doporučení nebo nedoporučení na přání podle tvého, ale podle svého rozumu. Respektive podle svého vzdělání, on je lékař. Že ty se jeho doporučením řídíš, nebo neřídíš je tvé rozhodnutí. Ale lékař, který by se tě ptal, co ti má doporučit, bude za idiota. Na to nemusel 6 let studovat medicínu, aby se tě ptal, co ti má doporučit nebo nedoporučit.
Možnosti pacientovi oznámí lékař a současně mu doporučí postup. Rozhoduje se pacient (informovaný souhlas), ale není to tak, že by lékař doporučoval nebo nedoporučoval něco na pacientovo přání. Lékař doporučuje podle svého úsudku a znalostí a informuje pacienta o důsledcích a rizicích, pacient se rozhoduje.