Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, se to tady rozjelo,diky.Peti,u tebe bych asi zkusila 2Ivf, mrazacky pockaj treba na treti.Val,my se zname z ledna.Budu verit, ze to vyjde a urcite si necham dat jen 1bojovnika
@MR uvidíme. Taky si nechávám vždy jen jedno. Ale tím jsme o nějaká embrya přišli když byly po 2 u ledu
@Petra Z Můžu se zeptat, jak se vyrovnáváš s tím, že jedno z těch dvou spolu zamraženejch nepoužíváte? My měli zamražený tři společně, zavedli jsme dvě a pořád se nemůžu zbavit pocitu, že jsem to třetí nepoužila, prostě se s tím nějak nemůžu srovnat. Nemáš tyhle pocity nebo je prostě potlačuješ? Samozřejmě odpovídat nemusíš, pokud ti vadí o tom mluvit. Já jen, že neznám nikoho, kdo by tohle rozhodnutí dělal a zajímalo by mě, jak to cítí ![]()
A ja bych se jeste zdptala Peti, kolik jste meli mrazacku? podle tech poctu jich muselo byt hodne a byla to prvojadra? vzdy prezily vsechna. jinak zavadet musim taky po 1,mame uz dite a dvojky by uz bylo moc, bydlime v byte, nemam moc hlidani. zamrazene mame take ale po 2 ![]()
@MR Tak já přidám jednu potěšující máme za sebou 2. IVF poprvé dávali 3denní embrya a nic mražáčci nepřežily rozmražení což ale předpokládali…a u druhého zaváděli 2 blastocysty a zase nic a hned pak KET dávali dvě, jsem v 5 měsíci a čekáme asi princezničku…
držím palce
Já měla také mražené po 2 ks a nechala jsem si zavést obě, i přesto, že Vika je ještě skoro mimi. Nedokázala bych 1 vyhodit, vím, že by mě stále pronásledovaly otázky co kdyby…
@maraida ale vy je přece nevyhazujete. když oni rozmrazí dvě nebo tři a vy se rozhodnete to jedno ještě znova zamrazit, tak ho prostě znova zamrazí. to nejde do koše ![]()
@Simi11 píše:
@maraida ale vy je přece nevyhazujete. když oni rozmrazí dvě nebo tři a vy se rozhodnete to jedno ještě znova zamrazit, tak ho prostě znova zamrazí. to nejde do koše
ty to já si ale nemyslím, že by to znovu zamrazili - i když člověk nikdy neví, ale myslím, že ne.
Já mám 8letýho chlapečka, takže dvojčátka bych finančně už neutáhla - ani v paneláku si to neumím představit.
Novo 123 - já si tohle nepřipouštím že se jedno „vyhodí“ nevím jak, ale prostě na to dokážu nemyslet, důležité pro mě je embryjko co doktor zavedl. Po transferu jsem si pohladila bříško a poprosila ho, at u mě zůstává, že se mu tam bude líbit a že ho všichni budeme milovat… bohužel se mu asi u mě nelíbilo
tak věřím, že vyjde další pokus. Asi fakt ví doktoři proč dělají 4 pokusy
Holky nějak se v tom přestávám orientovat. když píšete, že byste šli do dalšího IVF - já jsem si říkala, že tu stimulaci a odběr vajíček mám přeci za sebou a proto se mrazilo aby ted následovalo to KET ne??
Mám zamraženo vitrifikací 2×2 pětidenní embryjka a pak 3 kryo - takže uvidíme ![]()
@Petulka II
já jsem se na to ptala embryologa, protože jsem nepochopila, proč mrazí dvě bez našeho vědomí a tím nás odsuzují k vkládání dvou embryí. řekli mi, že je běžně zamrazují znova, že to na kvalitu nemá vliv. takže tak.
@Simi11 asi by to i znovu zamrazili, ale bylo by to víceméně k ničemu. Ptala jsem se na to embryoložky i Dr. a prý by hodně ztratilo na kvalitě a kdoví jestli by se podruhé vůbec rozmrazilo…
@Simi11 tak koukám, že všude říkají něco jiného ![]()
A kdy se chystáš na KET?
@Petulka II já měla taky IVF a pak KET.Ale měla jsem zamraženo jen na 1 KET a tak teď musím všechno podstoupit znovu-stimulaci, odběr…
Tak já měla 31 folíků a z toho 19 dobrých embryí. Některá rozmražení nezvládly ale mám tam teď i 3 co jsou znova zamražená. Takže 3+3.o tom co se s nimi děje když rozmrazí a pak ho nechci jsem moc nepřemýšlela. Raději ale většinou bylo jedno krásný a jedno nic moc. Tak jsem to neřesila. Pořád jsem si říkala že jich máme dost. A teď máme poslední 3 a ještě jsou všechny pohromadě. Tak sama nevím co dělat. Protože dvojčata nechci to nejde. máme tady často děti z prvního manželství muže tak už teď je nás dost. píšu z mobilu tak snad to není zmatený
Mně už po druhým IVF nezbyly žádní bojovníčci, musím znovu na IVF a manžel ještě není pro ![]()