Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn 2,5roku spi po obede 1,5-2h, vstava v 8h, pak jde spat ve 12.30 a vecer usina mezi 21.30 a 22h.
@Zlatonkaa : Mám dvojčata 32m a po O spí i 3-4h. Nebudím, jelikož jsou pak hoooodně protivní. Večer usínají až kolem 23h a ráno vstáváme kolikrát i v 5h. Jeden v noci je furt vzhůru, tak ještě aby nespali přes den - by mne vezli. Chodí už do školky a po novém roce to bude i se spaním, tak pak teprv začne to správné ródeo
.
@Clementine píše:
Myslím, že KackaDoup myslela situaci, kdy dítě po o ještě samo dobře usne… pokud vám děcka samy od sebe nespí, je zas volovina je nutit spát. Pokud ale dítě usne, je volovina mu spánek odpírat
Mám něco podobného co má zakladatelka. Naší malé je 22 měsíců. Ráno vstává v devět (často jí teda budím mezi sedmou až osmou) po obědě usne tak ve dvě i když jí do postele nacpu před jednou, spí tak dvě hoďky a pak jde spát v jednu ráno
do postele jí nacpu v osm a pak přes čtyři hodiny uspávám. Je to tak vyčerpávající
Když nejde spát po obědě tak usne stejně v jednu, ale je protivná. Nemáte někdo radu?
Nebo aspoň utěšení, že to bude dobré ![]()
@Zlatonkaa píše:
Ahoj holky..poraďte![]()
Dcerce je 2 roky a 4 měsíce a pořád spí po obědě někdy až 3 hoďky
Ale večer mi poslední dobou neusne dřív jak v půl 10 až 10,hrůza
Tak nevím zda ji mám přestat dávat spát po obědě?!
![]()
Dřív usla po 8 v pohodě. Co vám spinkají v tomto věku vaše děti po obědě??A v kolik večer usínají?
Moc děkuji za radu
![]()
Syn má 15 měsíců a taky usíná vecer po deváté až v půl desáté. Pres den spi průměrně 2 hodiny. Recept na to asi nemám. Prostě si zapnu po zprávách film, on kolem pobíhá, chodi se mazlit až u mě usne, pak ho přeneseme do postýlky. Protivný pres den není, holt mu to stačí
@Andýsek92 píše:
Mám něco podobného co má zakladatelka. Naší malé je 22 měsíců. Ráno vstává v devět (často jí teda budím mezi sedmou až osmou) po obědě usne tak ve dvě i když jí do postele nacpu před jednou, spí tak dvě hoďky a pak jde spát v jednu ránodo postele jí nacpu v osm a pak přes čtyři hodiny uspávám. Je to tak vyčerpávající
Když nejde spát po obědě tak usne stejně v jednu, ale je protivná. Nemáte někdo radu?
Nebo aspoň utěšení, že to bude dobré
Od kdy to trvá? Polední spánek bych nerušila. My teď bojujeme s něčím podobným, protože se mu rozhodil režim potom, co se naučil přelízat postel, takže je v posteli bez bočnice. Večer usíná většinou do 2 hodin. Ale já teda neuspávám, protože dělal blbosti, tak po večerních rituálech dám do postele a vracím dokud nespí. Když už to je neúnosné, dám do ohrádky, kterou nepřeleze, chvíli řve a usne. Ohrádku jsem zavedla před 4 dny a už jsme na usínání za 30 minut a řevu je podstatně méně. Bylo to za cenu řevu. Pokud vypadá, že brečí jen protože nechce spát, tak chodím po cca 8 minutách, když přijdu dřív, tak se to zhorší. Pokud volá mně, tak hned nejdu. Jdu jen když má konkrétní žádost, kterou můžu splnit.
Jak vypadá uspávání? 4 hodiny je fakt hukot.
Jinak bych budila dřív a odpoledne nenechala vyspávat tak dlouho. U nás pomohlo budit odpoledne nejpozději v 15:00.
@Billi Je to zhruba měsíc co to tak je. Bočnici taky nemá, vždycky usínala krásně sama. ted bych jí teda nejradši někam narvala a zavřela, ale nejde to
Je teda pravda, že v poslední době jsem neuspávala, ale ona vždycky přišla z ložnice a začala po nás skákat a že spát nejde
Asi jí začnu budit dřív…