Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
máme 4 měsíčního chlapečka a večer má problémy se spinkáním. Vždycky po koupání ho nakojím a on usne. Uložím ho spinkat do postýlky a spí tak 30 minut, vzbudí se a pláče. Někdy ho utěšíme a je klid. Někdy ho doslova pronosíme. Další peklo začne, když už chceme jít spát. On jak když to vycítí a spustí a tak přibližně do 1 hodiny máme vystaráno.
Máte některá stejnou zkušenost? Zabralo něco na Vaše mimísky?
Asi když měl 2-3 měsíce, tak každý večer před hlavním spaním šílený histerák trvající i hodinu
z čeho, to nevím, přešlo to asi po 2 týdnech
@Iris 2 Znám a buď ráda, že to máte jen takto. Naše malá začala na minutu v 18:00 hodin a končila na minutu ve 23:00 hodin. Přešlo to kolem jejich 6ti měsíců.
Ahoj, některá miminka to tak mají, bohužel… asi nezbývá nic jiného, než to přečkat… držím palce ať to netrvá moc dlouho
Náš kluk je takovej zlatej střed, jsou noci kdy spí krásně a pak zase noci kdy se probouzí… zato já když jsem byla mimino, tak jsem prořvala celý noci a absolutně nic se nedalo dělat… naši museli počkat, až z toho vyrostu… přeju hodně síly, snad bude brzy líp ![]()
No tak to by mě kleplo…
Stále si říkám, že na tom nejsme ještě tak špatně, ale tak ráda bych si jeden večer v klidu shlédla třeba i ten pitomej seriál nebo bych si šla alespoň jeden večer včas lehnout. Ráno vstávám s malou do školky a přes den jsem k. o. Je to fakt náročný…
@Iris 2 to chápu, já mám jen jeho a taky jsem kolikrát vyřízená…ale vždycky si řeknu, že by fakt mohlo bejt ještě hůř
on z toho vyroste… ![]()
My jsme začali asi od druhého měsíce s bílým šumem. To jediné zabralo okamžitě. Nevím, ale jestli není už ve 4 měsících pozdě.
Náš malej spal asi do 2 měsíce taky pěkně. Dokonce vydržel i celou noc bez kojení, spal mi třeba od 22.hod. do 5.30hod. to byla paráda, ale pak se to zlomilo a konec. No, nezbývá, než jen čekat. ![]()
To jsme zkoušeli pouštět, na youtube je „uspávač“, prvně to zabralo, ale stejně se vzbudil, pak už to na něj nefungovalo…
@Iris 2 Zkoušeli jste zavinout? Náš dělá od 3. měsíce problémy při denním spaní v postýlce pokud ho tam pokládám bdělého (když nezačne usínat u kojení). Při položení do postýlky hystericky pláče. Když ho zabalím do deky a svážu plínou, aby měl ručičky podél tělíčka, nepláče, jen leží a kouká, dokonce se i usmívá.
@Iris 2 píše:
To jsme zkoušeli pouštět, na youtube je „uspávač“, prvně to zabralo, ale stejně se vzbudil, pak už to na něj nefungovalo…
Jak dlouho jste to nechali puštěné? My třeba i hodinu až dvě v kuse. Krásně při tom spinkal, ani se nepohnul.
@Iris 2 Ahojky, taky to máme podobné. Do šesti musím byt z venku doma, protože malá má každý večer svoje chvilky…někdy ji to chytne hned od šesti, někdy až v osm, každý den jinak… Má 5 a půl měsíce a trápí ji pořád prdíky, tak čekám, kdy se to zlomí a bude večer hodná
Taky mi skoro každý den prořve Ulici
Taky přeju pevné nervy! nic jiného nám nezbývá
![]()