Usne u prsa a často se budí

10
26.10.13 05:50

Usne u prsa a často se budí

Chtěla bych zažádat o radu, malému jsou 3,5 měsíce. Při spurtu byl přisátý pořád u prsa, bohužel mu to tak zůstalo. Samozřejmě nejí pořád, jen si podudává, dudlíká odmítá s řevem. Přes den by mi to ak nevadilo, ale už 5.noc, se mi po hodině budí a vyžaduje dudat. Jak ho to odnaučit? Zkoušela jsem toho dost, ale jen křičí a nic nepomáhá. Zkouším dnes první den vydržet přes den mu to prsa nedat dříve jak za 2 hodiny, ale děsím se předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3108
26.10.13 07:00

@misssoking ano přesně takový postup postě nedat až když má dostat mlíčko jinak ho to asi neodnaučíš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
26.10.13 07:36

Podle me na to ma ve 3,5mesicich narok.

• Citovat
  • Upravit
549
26.10.13 07:39

Nam na caste buzeni pomohlo odstehovat malou z loznice. Dite pry ze spani citi tvou vuni a vuni mleka a budi se protoze se chce pomazlit. Kdyz jsem malou dala jinam, pomohlo to.
Jinak s jedna o klasicky pripad bezdudlikovych deti. Dudlikem se stava maminka.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
26.10.13 07:48

@zrzana2 nárok na to dělat z matky otroka :mrgreen: neříkám kdyby miminko pilo ale když jen dudá tak to není zdraví pro miminko ani pro matku protože jsou nevyspalý oba, malá mi taky dudlíka nechce ale usíná sama, jen v šestinedělí jsem jí měla docela často v posteli a pak šup k sobě do postýlky čím je dítě starší tím se to hůř odnaučuje :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
26.10.13 08:11

Na nejaky uceni je nejlepsi doba kolem pul roku. Delat z matky otroka??? Jako ze 3mesicni dite necham rvat a to jsem ho jako neco naucila :nevim:
jinak si precti neco o nenutritivnim sani a pak delej chytrou

• Citovat
  • Upravit
5436
26.10.13 08:35

Taky mi v tomto věku přijde dost malý na nějaké odnaučování, které se bez řevu určitě neobejde. Určitě bych takto malé dítě nestěhovala z ložnice, ono pak to noční kojení bude pro tebe naopak náročnější. Spousta tu nebude souhlasit, ale já bych šla cestou nejmenšího odporu - dítě do postele, nemusíš k němu vstávat a celkem se vyspíš. Nebo mu možná bude stačit jen tvoje blízkost a nebude se tak často budit. Já to praktikuji už od narození u mladšího (9 měs.). Jednu dobu se taky budil dost často, spravuje se to, někdy třeba jen jednou v noci a jednou ráno, kdy se mi ho naopak podaří ještě uspat, jinak bychom vstávali. Za celou dobu nemůžu říct, že bych se nevyspala, prostě jsem jen přehazovala dítě z jedné strany na druhou (u větších prsou možná ani není potřeba :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
26.10.13 08:58

Mám doma podobný případ. U nás to bylo cca 3měsíce tak, že jsme spaly spolu v posteli a jen jsem přehazovala prsa. Výsledek byl, že byla pořád přisátá a pila a druhý, že jsem nemohla na záda, jak jsem ležela na boku.

Pak jsem se teda rozhodla, že bude spát v postýlce. Kojím teda večer za přítmí vsedě. Nechám jí u prsa vytuhnout tak na 80% a pak ji přenesu. Bud už jsem jí dudlu nacpala hned po kojení nebo v postýlce. Udělala jsem jí tam pelíšek z kojícího polštáře a místo plíny pod sebe dala moje tričko. V noci ji jen vytáhnu, nakojím a buď spící nebo polospící zase šoupnu do postýlky.

Je fakt, že se budí po 2h i v noci :zed: a nej je, že fakt pije, že buď má žízeň nebo hlad. Takže buď ho opravdu má nebo je to tím, že mě cítí a to by opravdu pomohlo vystěhování z ložnice.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
26.10.13 09:00

@AliTad takhle jsem to taky měla, ale neměla jsem pak kontrolu kojení, kolikrát se vlastně napila z 1 prsa a kolik je hodin a jestli bych už jí neměla přehodit. Navíc spaní na boku udělalo své

• Citovat
  • Upravit
10
26.10.13 09:11

Zkusí tedy ještě dát mu tam mé triko, to jsem ještě nezkoušela, ale s tím aby byl se mnou v posteli nevím, zda by se to odnaučil :) od v postýlce spinká pěkně sám, ale prostě se pořád budí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
26.10.13 09:15

:mrgreen: když myslíte, nemám v plánu dřív jak v roce dát miminko z ložnice pryč ale aby bylo miminko celou noc u prsa no promiň ale tohle je zlozvyk a když se něco nauči je jasné že bude potom řvát, u prvního dítěte je to vždy jiné a já už to i jinak beru :mavam: tak ať si každá matka udělá po svém a neodsuzuje rady druhých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
30.10.13 10:43

@misssoking … je to problém, který vznikl teďko? nemáte za sebou očkování, kolem sebe nemoc, zvracení, stres?… dudlací dítě s velmi měkkým spaním byl můj nemocný, ale u nás to bylo naštěstí max těch 5 dnů a bylo znát zlepšení (musím zaklepat)… s citem :).. já byla teda vypodložená všema dekama kvůli pohodlí a bylo to v období, kdy jsem hlavně chtěla ať už to je z kluka pryč, takže jsem to prsení neřešila a spal na mě (přes 10-12hod u prsa :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.10.13 15:12

Očkování jsme byli před 14 dny, vždycky byl navyklý na prso, vydrží bez něj max 2 hodiny a to jen když spinká, ale teď se to zhoršilo na tu hodinku :( tak fakt nevím. teplotku nemá, ale hodně slintá a strká si vše do pusinky, tak jestli se mu neděje něco se zoubkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
30.10.13 18:25

V prvním příspěvku o kašíš píšeš, že má asi hlad, říkáš vždy mívál často prso - pak se dá řešit technika kojení: jaks kojívala? máš pocit, že máš mlíka spíše hodně nebo málo? máš spíše silnější spouštěcí reflex… jak často kadí? barva? čůrá dost?

ale v této diskuzi píšeš, že kluk si chce podudat - napije se před tím dudáním, jak dlouho pije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
31.10.13 08:52

Trochu moc otázek :)? zatím posílám toto, jestli tě to nenavede kam směřuju
 http://dojcenie.wordpress.com/…ravne-kojit/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...