Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych zažádat o radu, malému jsou 3,5 měsíce. Při spurtu byl přisátý pořád u prsa, bohužel mu to tak zůstalo. Samozřejmě nejí pořád, jen si podudává, dudlíká odmítá s řevem. Přes den by mi to ak nevadilo, ale už 5.noc, se mi po hodině budí a vyžaduje dudat. Jak ho to odnaučit? Zkoušela jsem toho dost, ale jen křičí a nic nepomáhá. Zkouším dnes první den vydržet přes den mu to prsa nedat dříve jak za 2 hodiny, ale děsím se předem.
@misssoking ano přesně takový postup postě nedat až když má dostat mlíčko jinak ho to asi neodnaučíš ![]()
Nam na caste buzeni pomohlo odstehovat malou z loznice. Dite pry ze spani citi tvou vuni a vuni mleka a budi se protoze se chce pomazlit. Kdyz jsem malou dala jinam, pomohlo to.
Jinak s jedna o klasicky pripad bezdudlikovych deti. Dudlikem se stava maminka.. ![]()
@zrzana2 nárok na to dělat z matky otroka
neříkám kdyby miminko pilo ale když jen dudá tak to není zdraví pro miminko ani pro matku protože jsou nevyspalý oba, malá mi taky dudlíka nechce ale usíná sama, jen v šestinedělí jsem jí měla docela často v posteli a pak šup k sobě do postýlky čím je dítě starší tím se to hůř odnaučuje
![]()
Na nejaky uceni je nejlepsi doba kolem pul roku. Delat z matky otroka??? Jako ze 3mesicni dite necham rvat a to jsem ho jako neco naucila ![]()
jinak si precti neco o nenutritivnim sani a pak delej chytrou
Taky mi v tomto věku přijde dost malý na nějaké odnaučování, které se bez řevu určitě neobejde. Určitě bych takto malé dítě nestěhovala z ložnice, ono pak to noční kojení bude pro tebe naopak náročnější. Spousta tu nebude souhlasit, ale já bych šla cestou nejmenšího odporu - dítě do postele, nemusíš k němu vstávat a celkem se vyspíš. Nebo mu možná bude stačit jen tvoje blízkost a nebude se tak často budit. Já to praktikuji už od narození u mladšího (9 měs.). Jednu dobu se taky budil dost často, spravuje se to, někdy třeba jen jednou v noci a jednou ráno, kdy se mi ho naopak podaří ještě uspat, jinak bychom vstávali. Za celou dobu nemůžu říct, že bych se nevyspala, prostě jsem jen přehazovala dítě z jedné strany na druhou (u větších prsou možná ani není potřeba
).
Mám doma podobný případ. U nás to bylo cca 3měsíce tak, že jsme spaly spolu v posteli a jen jsem přehazovala prsa. Výsledek byl, že byla pořád přisátá a pila a druhý, že jsem nemohla na záda, jak jsem ležela na boku.
Pak jsem se teda rozhodla, že bude spát v postýlce. Kojím teda večer za přítmí vsedě. Nechám jí u prsa vytuhnout tak na 80% a pak ji přenesu. Bud už jsem jí dudlu nacpala hned po kojení nebo v postýlce. Udělala jsem jí tam pelíšek z kojícího polštáře a místo plíny pod sebe dala moje tričko. V noci ji jen vytáhnu, nakojím a buď spící nebo polospící zase šoupnu do postýlky.
Je fakt, že se budí po 2h i v noci
a nej je, že fakt pije, že buď má žízeň nebo hlad. Takže buď ho opravdu má nebo je to tím, že mě cítí a to by opravdu pomohlo vystěhování z ložnice.
@AliTad takhle jsem to taky měla, ale neměla jsem pak kontrolu kojení, kolikrát se vlastně napila z 1 prsa a kolik je hodin a jestli bych už jí neměla přehodit. Navíc spaní na boku udělalo své
Zkusí tedy ještě dát mu tam mé triko, to jsem ještě nezkoušela, ale s tím aby byl se mnou v posteli nevím, zda by se to odnaučil
od v postýlce spinká pěkně sám, ale prostě se pořád budí
když myslíte, nemám v plánu dřív jak v roce dát miminko z ložnice pryč ale aby bylo miminko celou noc u prsa no promiň ale tohle je zlozvyk a když se něco nauči je jasné že bude potom řvát, u prvního dítěte je to vždy jiné a já už to i jinak beru
tak ať si každá matka udělá po svém a neodsuzuje rady druhých
@misssoking … je to problém, který vznikl teďko? nemáte za sebou očkování, kolem sebe nemoc, zvracení, stres?… dudlací dítě s velmi měkkým spaním byl můj nemocný, ale u nás to bylo naštěstí max těch 5 dnů a bylo znát zlepšení (musím zaklepat)… s citem
.. já byla teda vypodložená všema dekama kvůli pohodlí a bylo to v období, kdy jsem hlavně chtěla ať už to je z kluka pryč, takže jsem to prsení neřešila a spal na mě (přes 10-12hod u prsa ![]()
Očkování jsme byli před 14 dny, vždycky byl navyklý na prso, vydrží bez něj max 2 hodiny a to jen když spinká, ale teď se to zhoršilo na tu hodinku
tak fakt nevím. teplotku nemá, ale hodně slintá a strká si vše do pusinky, tak jestli se mu neděje něco se zoubkama
V prvním příspěvku o kašíš píšeš, že má asi hlad, říkáš vždy mívál často prso - pak se dá řešit technika kojení: jaks kojívala? máš pocit, že máš mlíka spíše hodně nebo málo? máš spíše silnější spouštěcí reflex… jak často kadí? barva? čůrá dost?
ale v této diskuzi píšeš, že kluk si chce podudat - napije se před tím dudáním, jak dlouho pije?
Trochu moc otázek
? zatím posílám toto, jestli tě to nenavede kam směřuju
http://dojcenie.wordpress.com/…ravne-kojit/