Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
DObrý den maminky. Mám na Vás dotaz. mám 5.měsíční dceru a poslední dobou mi večer po vykoupání usne sama v postýlce ale za hodinu je vzhůru a do 11-12 dělá bordel
Po obědě si usne úplně bez problému sama. Večerní rituály děláme od narození stejné.. vykoupat v teplé vodě, najístuložit a spát. Koupila jsem i levandulový aroma olej a evanduovou pěnu do koupele ale nic
nemáte některá zkušenost?? ![]()
A jak spí přes den?
každopádně dopručuji přečíst kníýku Každí dítě může dobře spát.
Co ji zkusit zacit koupat pozdeji?
U nas to zaclo v 7 mesicich, ale byla to separacni uzkost, nevim, jestli uz by to mohlo byt takhle brzo i u vas.
Přes den po obědě tak dvě hodiny spí..pak chvilku odpoledne prootže mi do koupání nevydrží. Koupeme každý den v půl osmé v osm je tuhá a za hodinu je vyspalá
No separační úzkost nevím. když si zkuísm vzít do postele tak taky neusne prostě chce blbout a přes den usíná sama. Myslíte, že by pomohlo koupat později?
Můžeš to zkusit. a kdy vstává? zkus si napsat na papír obvyklý spánkový rytmus a třeba ti z toho něco vyplyne.
Tak píši jakpokračujeme
usínání a koupání jsme posunuli na osmou hodinu spát chodí v devět. Kaši dávám k večeři v šest hodina po koupání jí dorazím Nutroušem a spinká jak andílek
dnes od 21-9
![]()