2letý nám nechce spát

453
19.10.13 22:37

2letý nám nechce spát

Ahoj maminky, náš chlapeček prima spinkal, hezky celou noc, ve svojí postýlce, před spaním jsme zazpívali a šli pryč, on si usnul sám. Najednou se něco změnilo, po dovolené, po létě, nevím, prostě najednou ve svojí postýlce být nechce, zkoušeli jsme leccos…ale poslední tři dny už to vzdáváme a po 2-3 hodinách jeho křiku, kdy za ním chodíme a uklidňujeme, si ho bereme do postele a tam skoro hned usíná. Máme to vzdát a rovnou s ním chodit spát? Nebo co máme dělat…navíc čekáme v březnu přírůstek, tak si říkám, jak to bude pak…máte někdo radu, zkušenost? Co dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
19.10.13 22:45

No jasně, choďte spát spolu a máš to vyřešené. Také to tak děláme, nač si dělat ze spánku dítěte chůvu? My chodli spát všichni 4 i s miminkem, když bylo staršímu 2 roky. Chce to jen pořádně širokou postel. :mrgreen: Dnes chodí starší spát sám, mladší občas s ním, ale v noci stejně přileze k nám do ložnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4716
19.10.13 22:46

Ahojky, asi bych ho plakat nenechala a pokud je to problem jen nyni, je mozne, ze prcek trpi nejakou uzkosti a nechce byt sam. Klidne bych ho do te postele brala, urcite tam nezustane naporad ;). Zkouseli jste uz vyndat sprucle? My mame postylku porad v loznici, ale vyndali jsme je, takze mala tam sama jde spinkat, sice jeste tak 10× prijde, nez usne, ale nad ransm si k nam vleze a myslim, ze je to spani u nas celkove pohodovejsi. Treba by to take pomohla, aby prcek vedel, ze kdykoliv muze za vami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
19.10.13 22:54

Jasně, berte prcka do postele a vůbec to neřeš- a hlavně ho tam nech i poté, co se narodí sourozenec, aby neměl pocit, že jste se ho zbavili. Neboj, až k tomu dozraje, vezme postýlku zas na milost (možná s přechodnou fází- v postýlce, ale u vás v pokoji). Syny mám dva už velké- jeden šeldo svého pokojíčku v pohodě v roce a půl, druhý měl postýlku u nás až do čtyř a kousek.. věděl, že má zařízený pokojíček a má tam velkou postel- jednoho dne tam odešel a už jsme ho v naší ložnici neviděli.. namouduši.. jen když byl nemocnej, to jsem si ho tam brala schválně, abych ho slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
19.10.13 22:55

Mame malou postel, dcera spi s nami a kdyby melo prijit dalsi ditko, tak budem spat vsichni dokupy. A urcite bych nenechavala plakat 2-3hodky. To je silene

• Citovat
  • Upravit
680
19.10.13 23:01

@Simca007 taky jsem pro, aby byl s vámi v posteli, my tam syna taky máme, než usne ležím u něj a je to super, když s úsměvem usíná a s úsměvem se zase budí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
19.10.13 23:07

2-3 hodiny pláče? a to vydržíte? pokud vám to nevadí, tak si ho vemte k sobě. mám taky dvouleté dítko (a k tomu jedno měsíční), spát chodí do své postýlky, ale v nocï jak se probudí tak přicupitá k nám, takže se ráno probouzíme všichni čtyři v jedné posteli. není nic krásnějšího, než se takle probouzet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
19.10.13 23:19

Abych to upřesnila, když ho uložíme, začne křičet a piští a vzteká se, není to vyloženě pláč, to bych určitě nesnesla, je to spíš takové vynucování…ale asi to vzdáme, bude spát chvilku s námi a pak mu koupíme normální otevřenou postýlku a necháme to na něm…ostatně dneska s manželem taky hezky usnuli u nás v ložnici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
19.10.13 23:42

Syn spaval a usinal v postylce do roku a pul, potom prisla nemoc a do toho jsme mu vzali dudlik a od te doby usina s nama v loznici. Po usnuti ho prenesu do pokojicku a nad ranem prijde za nama nebo na me vola a rano se dospava zase v loznici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.10.13 00:18

Pokud to snesete, tak bych ho dala po postele. Asi to potřebuje. Do puberty tam spát nebude ;)

Naše dcera spí doma mnohem líp sama v pokojíčku, že ji nic neruší; ale když jsme na dovolené, kde jsme s ní v místnosti, tak taky často chce radši k nám. Tak ji vezmem, co by ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
20.10.13 00:44

Starsi semnou spal do 4 let a pohudka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
20.10.13 06:40

@Simca007 právě se nám děje něco podobného. Kluk v lisopadu mu budou 2(už?! 8o )do minulého týdne spal v postýlce naprosto samozřejmě, bez řevu a jakéhokli přemlouvání. Pak ze dne na den NE.Jak jsem ho šla uložit tak vypukl hysterický, zoufalý řev. Dokonce jednou vypadl z postýlky.
Takže jsem se ho ptala kde chce být, kde chce spát. Nabídla jsem mu patrovku v pokojíčku - pozor - horní patro!!! 8o to mi odkýval, takže jsem ho položila tam, otočil se ke mně zády a v minutě spal. Naprosto nechápeme co se mu stalo proč postýlku bojkotuje i přes rozsvícené světýlko v zásuvce i otevřené dveře.
Tak holt chodí na patrovku kde se v poledne i normálně vzbudí, ale to musím hlídat kdy se ozve aby se tam nepostavil a na noc ho do té postýlky po usnutí prostě přeneseme. :kytka: takže tak je to u nás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
20.10.13 07:56

Náš dvouletej spí taky s náma v posteli, od roka a půl. Dřív jsem ho přendavala do jeho postýlky, ale už je velkej, budilo ho to a plakal, tak si ho tam necháváme. Příští týden se narodí sestřička, tak bude v jeho postýlce, a časem uvidíme, jak se povejdeme do naší postele ve čtyřech. :P :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
20.10.13 08:31

@Simca007 nečetla jsem příspěvky, ale hodně mi to připomíná to co bylo u nás, po dovolené (kde spal samozřejmě s námi) přestal chtít spát ve své posteli, u nás byly ale hysteráky, utíkal z postele, když jsme zavřeli, tak pořád klepal, když jsem byla s ním v pokoji, tak chvíli to vypadalo že usíná a pak začal házet polštářem, smát se, dělat blbinky a po únavě ani stopy… Vzala jsem ho k nám a tam chvíli řádil, nebo jen tak ležel… a když byl unavený, tak jsem ho odnesla zpátky do pokojíčku, ještě dneska občas vyžaduje, abych ho držela za ruku, chvíli to vydržím, ale jak začne dělat blbiny, tak odcházím a i když volá tak nepříjdu, za chvíli je klid a usne, občas zkusí pláč, ale to mu razantně řeknu, že to na mě už neplatí… myslím, že teď to vyloženě zkouší. Chce to pevné nervy, možná někdo radí vzít ho k sobě, ale tohle jsem ho učit nechtěla, za prvé se nevyspím já, on a ani přítel do práce a to máme 2×2 metry postel, takže by člověk řekl místa habakuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.10.13 08:32

Vezměte si ho k sobě, já teda nevydržím ani dvě minuty křiku. U nás to byly skoro dva roky společného spaní, nyní u mě usne během chvíle, dám jí do postýlky a chrní až do rána. A pozor, děti jsou citlivé, ví, že bude přírůstek? Děti často reagují různě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí