Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No „naučit“ já jsem to nikdy nedokázala. Kojila jsem, spala u mě v posteli a od patnáctého měsíce naprosto bezbolestně začala spát celou noc ve své postýlce. Nicméně chápu, že každý to má jinak, takže ti tu určitě doporučí knihu „Každé dítě může dobře spát“. Ale za mě není nic špatného na tom uspávat či spát s dítětem ![]()
Napíšeš kolik mu je
jinak já uspavam tak, že se pohodlně opru v posteli, položím syna na sebe a on usne
V postylce by se uřval ![]()
Taky nejsem zastance vyrvavani, usina nam v kocarku do peti min houpani prendam a bez problemu spi, chci ji to taky odnsucit, ale ted nam rostou zuby, takze na to neni moc vhodna doba… Nicmene se chystame pridelat kolecka na postylku a budu ji vozit tam
Nějakej hrací kolotoč třeba…? Já teda malou položím, zapnu hrací kočku (svetýlka + zvuky) a odcházím. Ještě jí zašpuntuju pusu dudlem a hotovo…
@ivana-domca píše:
Napíšeš kolik mu jejinak já uspavam tak, že se pohodlně opru v posteli, položím syna na sebe a on usne
V postylce by se uřval
4M. Má to v metru.
@Sibyla0 Tak pak v noci to pak se mnou v posteli spí taky, ale to první usnutí večer je boj. Pak jak se vzbudí, tak ho beru do postele k sobě a už ho tam nechávám, protože když se pokoušim ho přeněst, tak se vždycky vzbudil.
To si na odpovědi ráda počkám. Já zas musím uspávat u prsu v mojí posteli.
@ivana-domca píše:
Napíšeš kolik mu jejinak já uspavam tak, že se pohodlně opru v posteli, položím syna na sebe a on usne
V postylce by se uřval
V metriku ma, ze 4 mesice ![]()
@Seizdra H mm jenze treba nam od mala nechtela dudata strasne trpela na koliky, takze jsme ji chudinku nosily a jako s ni " houpali" pak se vyprdela, jenze pak se pronesla tak nasledoval presun do kocarku, zpetne se rikam, ze to byla nase blbost si ji tak naucit, ale vim, ze tenkrat t fakt jinak neslo, hrozne ji to bolelo..
@ivana-domca 4 měsíce. Jenže u nás každej pokus o přenesení když spal skončil probuzením
.
@Seizdra hrací kolotoč má silně na háku
a dudlíka mi do pusy nevezme
Ja uspavala na rukach do roka, potom to nejak samovolne preslo do polozeni (uz me bolely ruce a nebavilo me to), chvilinka knuceni, a usinalo ditko samo, celkem pohoda, az me to prekvapilo. Bala jsem se, ze hojdanim pestuju rozmazlence ale ne-e. Vyrvavani jsem nepraktikovala, to se mi prici.
@Anonymní píše:
@Seizdra H mm jenze treba nam od mala nechtela dudata strasne trpela na koliky, takze jsme ji chudinku nosily a jako s ni " houpali" pak se vyprdela, jenze pak se pronesla tak nasledoval presun do kocarku, zpetne se rikam, ze to byla nase blbost si ji tak naucit, ale vim, ze tenkrat t fakt jinak neslo, hrozne ji to bolelo..
Nj, tak každý dítě jie jiný no… Já od úplnýho začátku neuspávám, prostě dám do postýlky a odcházím, jedinej nešvar je, že zapínám tu kočku, kde ji hrajou ptáci a šustí listí… Když trpěla na prdy, tak jsem dávala kapky a nechávala hodně na bříšku /ne spát/ a večír byla vždycky OK, naštěstí…
@Barus56 píše:
@ivana-domca 4 měsíce. Jenže u nás každej pokus o přenesení když spal skončil probuzením.
@Seizdra hrací kolotoč má silně na hákua dudlíka mi do pusy nevezme
aha ![]()
@Seizdra @Hanka79 díky holky ![]()
Barush56 je malinka na samostatné usínání
Já jsem první 2. měsíce jen položila do postylky a on krásně usnul sám, pak přišly bolesti bříška a už 2. měsíce uspavam na sobě ![]()
Ráda bych se zeptala na radu vás zkušených
. Potřebovala bych prcka naučit usínat samotného v postýlce. Vím, že si za to můžu sama, že jsem si ho naučila na dyndání, ale momentálně u nás usínání vypadá tak, že ho buď uhoupu v lehátku nebo v kočárku, ala jak ho položim do postýlky, tak řve a řve a řve a to docela dlouho, takže u mě praktikovat vyřvání zrovna ideální není.
Tak bych se chtěla optat, jestli mi můžete poradit jak naučit syna usínat v postýlce bez dyndání?