Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jsem zkusila malého zabalit do měkké peřiny aby pěkně usnul…nic…řev. Tak šup k prsu…pěkně se napil a když začal dudlat tak jsem ho nenápadně odtrhla a poooomaloučku přesunula do pelíšku…za pět minut zjistil kde je a začal plakat
Když přijdu za ním do pokoje, stačí jen do dveří, tak na chvilku přestane. Ach jo
U prsu v mojí posteli usne ukázkově, ale mám strach, ze to je cesta do pekel
Na vyřvávání nemám, je to mrňousek, nebyly mu ještě ani dva měsíce. Myslela jsem jak bude dneska unavený, spal jen cca 3hodiny. A časový i koupací režim dodržujem. Tak co ještě víc mám dělat?
@Lemuska Já jsem dceru zavinovala takto do deky http://www.youtube.com/watch?… a mělo to úspěch, děti se tak prý cítí bezpečněji a jako u maminky.
@Lemuska toje ještě maličký
potřebuje tě…jako cesta do pekel to je ale můžeš s odnaučováním počkat ještě třeba měsíc…tak bych to v nejhorším případě udělala já
přece jen je ve 3 měsících to mimčo už jinačí a třeba se to odnaučí sám ![]()
Lemuska - malou jsem u sebe měla do 5.měsíce, kojila jsem - byla to absolutní pohoda, žádné násilí
!Pak jsem ji po usnutí začala dávat částečně do postýlky (po večerním kojení),po kojení nad ránem už zůstala zase u mě. Když jsem už pak kojila jenom večer, zůstala už v postýlce celou noc
!Musím říct, že mi v posteli nikdy nevadila, ale ne každý o to stojí…
@Debie píše:
Lemuska - malou jsem u sebe měla do 5.měsíce, kojila jsem - byla to absolutní pohoda, žádné násilí!Pak jsem ji po usnutí začala dávat částečně do postýlky (po večerním kojení),po kojení nad ránem už zůstala zase u mě. Když jsem už pak kojila jenom večer, zůstala už v postýlce celou noc
!Musím říct, že mi v posteli nikdy nevadila, ale ne každý o to stojí…
to si jedna z těch šťastnějších maminek
většinou se to špatně odnaučuje ![]()
@Nicolink píše:
to si jedna z těch šťastnějších maminek![]()
většinou se to špatně odnaučuje
Díky
!Je fakt, že malá je fakt pohodová, nikdy jsem nic nemusela lámat přes koleno - usínala jeden čas i u prsa a sama i přestala
,dudlíka taky nikdy neměla…
@Barus56 mám 8měsíční holčičku, v noci spí se mnou avečerní uspávání probíhá tak, že mi bud usne při kojení nebo ji uhoupu. Doporučuju skvělou věc jakou je velký míč…naše malá už má 9kg a houpat ji ve stoje, tak to mi upadnou ruce. takhle si ji podepřu nohama a houpu dopředu dozadu a ona se v pohodě a rychle uklimbá a položím do postýlky:) a když jd spát já a ona se pak vzbudí, tak si ji beru k sobě:) nevadí mi to
mám za to, že až houpání potřebovat nebude, tak prostě usne sama od sebe..na nějaké učení usínání, vyřvávání nejsem
takže jsem ti sice neodpověděla na dotaz
ale za mě fakt doporučuju velký míč gymball, hodně mi ulevil zádům a rukám ![]()
@Debie koukám, čekáš druhé mimi??
tak abys to s tím hodným miminkem nezakřikla ![]()
Tento věk je neideálnější. Prostě uložit, nehoupat, nedělat ze sebe blbečka, ale uložit v tichu, s třeba usínáčkem, v případě pláče jasným tlumeným hlasem říct spinkat a odejít. Když bude pláš, po nějaké chvíli se vrátit, pohladit, uklidnit a znovu.
Ono to chvíli potrvá, do vdou -tří dnů to malý pochopí. Musíš být dúsledná, výsůedke přijde, neboj ![]()
@Lemuska nevěř tomu, že je to cesta do pekel..rid se jak to citis ty a maleho netrapjeste potrebuje citit tovji jistotu, lasku, pritomnost (i rizene vyrvavani jakkoli s nim neosuhlasim se doporucuje az od 6mesicu!!!)…
za sebe mnůžu říct, že dcera měla různá uspávací období a takhle malá usínala jedině u prsa, pak zas spíš uhoupáním, pak tak nappůl..chci říct, že ač první 3 měsíce byla u prsa snad pořád (obvykle usnula u kojeni a prospala se k dalsimu:), tak z ní nějaký prsozávislák není
…člověk ji pomalu musí přemlouvat, aby se nakojila
neboj se budoucnosti a rid se tím co je ted a tady a naslouchej potřebám miminka. Je to ohromně jednoduché a úlevné a osvobozující
spokojení budete oba,…ono se to stejně ještě xkrát zmení ![]()
@zolycka píše:
@Barus56 mám 8měsíční holčičku, v noci spí se mnou avečerní uspávání probíhá tak, že mi bud usne při kojení nebo ji uhoupu. Doporučuju skvělou věc jakou je velký míč…naše malá už má 9kg a houpat ji ve stoje, tak to mi upadnou ruce. takhle si ji podepřu nohama a houpu dopředu dozadu a ona se v pohodě a rychle uklimbá a položím do postýlky:) a když jd spát já a ona se pak vzbudí, tak si ji beru k sobě:) nevadí mi tomám za to, že až houpání potřebovat nebude, tak prostě usne sama od sebe..na nějaké učení usínání, vyřvávání nejsem
takže jsem ti sice neodpověděla na dotaz
ale za mě fakt doporučuju velký míč gymball, hodně mi ulevil zádům a rukám
A časem z toho zvencneš ![]()
@Nicolink - když ona je OK, tak je mi to jedno
,jsem ale samozřejmě připravena na nejhorší - navíc mi to každý říká
!!!
Ještě mě napadlo…když malá nechce spinkat a pláče tak ji dám k postýlce rádio, nastavím tam šumění, dám to tak at ji to přehluší a jdu pryč…okamžitě je ticho a za chvíli spí
horší je když reaguje na to, že to vypnu..už se mi stalo že jsem do 2 do rána spala u šumějícího rádia ![]()
@berry4 píše:
A časem z toho zvencneš
hmmm…taková milá a povzbuzující slova, máš dnes asi dobrou náladu
můžeš to blíž specifikovat? ono „zvencneš“? ![]()