Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím Vás potřebuji radu. Mé Lejlince jsou 3 měsíce a usíná každý den až ve 3 hodiny ráno. Pravidelně! S tím ale, že se mi v noci už nevzbudí. Spí minimálně do 12 dopo pak se nají a zase 2 hodiny spí. Což znamená, že prospíme skoro celý den. Poté je vzhuru a kolem 6 zase usíná na 2-3 hodiny.Od 22 hodiny už tak vydatně nespí jen takové 20 minutovky. Prosím Vás o radu. Každý den když já už jsem vyřízená ve 12 hodin v noci je to teror čekat do 3 do rána nemluvě o tom, že musí mít nějaký režim-jen jsem zatím nepřišla nato, jak na něj najet.
Jinak jsme na UM.
Předem Vám velice děkuji za každou radu.
@Semina To mi přijde, jako by měla přehozený režim den/noc. To bych začala řešit. To to má takhle od narození? Co na to doktorka?
@Semina take me pripada ze ma prehozeny rezim, asi jedine co ti zbyva je zacit ji budit rano (jsem odpurce buzeni deti) aby se to jaks taks urovnalo vasemu rezimu…
Nemá, jelikož jsem 1 měsíc kojila.Jak jsem přestala tak to pomalinku začalo. Ted poslední měsíc vážně ve 2-3 ráno. K domtorce jdu ted 5tého, tak jsem se zatím neptala, jelikož jsem myslela, že je to jen nějaký výkyv.
Muze to byt prehozeny rezim, ale ve 3 msicich by ho mela mit uz jakz takz…vedet, kdy je den a noc… asi si tak zvykla, to prejde…
Ty jo… Ale vypada moc spokojene ![]()
Koupete kazdy den? Nejaky ritual? Zjevne ma prehozeny den/noc.
Snad bude mit nekdo zkusenost a poradi - ja jen „cetla“, ze to buzenim lze posunout, ale prijde mi to brutal ![]()
@Semina Jak píše @superandrysek, asi bych začala ráno budit, přes den udržovat co nejvíc v bdělém stavu, nenechat spát déle jak 2-3 hodiny.
Příspěvek upraven 30.10.13 v 17:07
https://www.emimino.cz/…perandrysek/
V kolik např myslíš? A jak jí pak nechat spát přes den, aby to zase nedospala? Dekuju
@Semina vzbud ji treba kolem 8, asi bude chvili prudit ale vydrz - pohrajte si, prebal ji a dej ji najist - nech ji vzhuru 1.5 - 2 hodky a pak ji znovu uloz, kdyz zabere a bude to vypadat na spanek delsi nez 3 hodky zase ji pak vzbud a tak porad dokola. vecer ji zkus nastavit rezim koupani treba kolem 19, pak ji dej najist a znovu uspat. asi to par dnu potrva nez to pobere, ale mohlo by to zafungovat. tim ze ji nechavas spat do tech 12 (chapu to, i ty si potrebujes odpocinout) si to naspi a pak vecer nema potrebu odpocivat a ma proste den. drzim palce a urco pisni jak to probiha ![]()
PS ta fotka je boziiii
@ninabu
Ano, ona spokojená je.Zase málokteré mimino ve 3 měsících spí 12 hodin klidně, jen kdyby usínala ve 23 aspon a vstávala v 10
![]()
@superandrysek
Jsi zlatá děkuju moc, no bude to zajímavý, ale nějak se na ní musí:)
Velice Vám všem děkuju za popis k fotce
![]()
@Semina píše:…no ten muj jeste NIKDY nespal 12 hodin
@ninabu
Ano, ona spokojená je.Zase málokteré mimino ve 3 měsících spí 12 hodin klidně, jen kdyby usínala ve 23 aspon a vstávala v 10![]()
Holky jak to ještě vidíte s těma přesnídávkama od 4 měsíce. Koukala jsem jsou od Hipp, čaje atd co mám tak jedině od něj, zdá se mi kvalitní. Má kamarádka začala dávat v 3,5 měsících. Je to v pořádku nebo to neriskovat.