Pozemek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101532
2.4.15 10:05

@veronika67 No, ale musí tam být něco, že se na něj po postavení napíše… což pokud neudělají právo stavby, tak tady nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
2.4.15 10:16

@j.a.n.i1 aha, tak u nás to nikdo nechtěl, protože pozemek je můj a dle novýho občana je autamaticky muj i dům, řekl nám to právník a pak i dva bankéři :nevim: ale u toho stavebka je to jiný…btw, zakladatelko, není pro vás vyhodnější hypo, u toho stavebka je určo vyšší úrok, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.15 10:23

@j.a.n.i1 No takže to tak bude… Já mám právě pozemek už z dřívější doby a plánujeme stavbu společně, hypo se nám nevyplatí @veronika67 .. Bereme si oba úvěr skrz stavebko, takže nám asi nezbyde nic jinýho než převést pozemek i na něj, jenže oba máme kvůli práci bydliště jinde…

• Citovat
  • Upravit
3097
2.4.15 10:28
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 No takže to tak bude… Já mám právě pozemek už z dřívější doby a plánujeme stavbu společně, hypo se nám nevyplatí @veronika67 .. Bereme si oba úvěr skrz stavebko, takže nám asi nezbyde nic jinýho než převést pozemek i na něj, jenže oba máme kvůli práci bydliště jinde…

Tak v tom případě asi ano, ale s jistotou vám to řeknou v bance :) Hodně štěstí, kdy začínete stavět? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.15 10:33

@veronika67 No máme to naplánováno za rok, tak uvidíme no, kdo ví, co do tý doby zase vymyslí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3097
2.4.15 10:35
@Anonymní píše:
@veronika67 No máme to naplánováno za rok, tak uvidíme no, kdo ví, co do tý doby zase vymyslí :nevim:

Tak to máte ještě času dost :) my chceme začít letos, už aby to bylo postavený :) necháme si hrubou stavbu udělat firmou a zbytek po známých, tak jsem zvědavá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
2.4.15 10:37

@veronika67 Ano, tvůj ano, ale tvého přítele ne, takže jemu by úvěr ze stavebního spoření na tvůj dům nedali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
2.4.15 10:40

@j.a.n.i1 tak ještěže bereme klasickou hypo  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.15 10:40

@j.a.n.i1 ..Bude to tak no…Co jsem našla, tak darovací daň je 15 %?… z ceny pozemku, co je 200 000,00 Kč, takže by ta DD měla být nějakých 30 000?…

• Citovat
  • Upravit
101532
2.4.15 10:47

Což je prostě zbytečně moc… buď bych zkusila nějak doložit tu společnou domácnost (nemusí to být TP), nebo to právo stavby, nebo zkusit jestli by stavební spořitelně nestačila nějaká smlouva o budoucím převodu na partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
2.4.15 10:48
@veronika67 píše:
@j.a.n.i1 tak ještěže bereme klasickou hypo :mrgreen:

Jojo, tam to problém není, akorát tedy partner bude mít problém s uplatněním odpočtu úroků do daní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.15 10:50

@j.a.n.i1 Tak snad se s nimi nějak domluvíme :-)… Děkuji moc za ochotu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3097
2.4.15 10:54

@j.a.n.i1 jo to už mě taky napadlo, ale tak ještě to třeba přehodnotím…já mám s polovičním vlastnictvím docela špatným zkušenosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
2.4.15 10:55

@veronika67 Tak to chápu, já taky, ale zas na druhou stranu, z pohledu partnera bych si nevzala hypo na něco, kde mi nebude patřit ani cihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
2.4.15 10:56

@j.a.n.i1 tak můj partner mě věří, že i kdyby jsme šli od sebe, že ho na holičkách nenechám :) a to bych opravdu nenechala, nejsem ten typ, že chlapovi sbalím kufry a padej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí