Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.
Jsem 7 měsíců po porodu, ms se mi ještě nevrátila a posledních pár dní jsem pocitovala bolesti v podbřišku + mi teď bylo pár dni špatně od žaludku, ale nic jak u prvního tehu.
Ze „srandy“ jsem si udělala, teď uz celkem, 6 testu.. 4 negativni, 1 s duchem, 1 pozitivní. Delala jsem je v rozmezí cca 4-5 dnu. Dnes rano dva negativni a ještě mam přípravné další na ráno zítra. Pohlavních styku jsme měli s partnerem pár, a těhotná znovu zatím být nechci 😒..
Na internetu jsem četla, že v tomto období, kdy zena uz tolik diky prikrmum nekoji, tak se zacina vracet ms a muze se test ukazat jako pozitivní a přitom zareagovat jen na ovulaci.. ( tohle si moc preji 🙏)
Zajímalo by me, jestli je vás takových více komu se něco takového stalo? Jsem uz celkem za těch pár dni psychicky znicena, protože další mimi fakt teď nechci, pořád přemýšlím co bych delala a je mi z toho prostě zle a asi potřebuji podpořit. Děkuju předem 🤍
@Dahlia0409 ano, ale davali jsme si bacha tak jako vždy 🤷🏻♀️
@MamaofM píše: Více
Tak když tomu věříte… Možné to je, ale taky být nemusí
Když nechceš otěhotnět tak se pořádně chraňte. Dávat si pozor není ochrana. Jak dlouho to je od posledního styku?
Když nechceš být tehotna užij kondom nebo nesexuj ![]()
Melas nechráněný styk takže jo můžeš být těhotná a ne, těhotenský test nereaguje na ovulaci..tam se uplatňují jiné hormony…
A ještě dodám že ani plně kojení není úplně ochranou před těhotenstvím…jsou ženy které i při nem normálně ovuluji a mohou tedy otěhotnět…
@Vladusxx
Ja jen ziram, jak zde dokazete byt hnusne. Clovek se zde sveri s necim citlivym, myslim si, hodne citlivym a ceka, podporu.
Misto toho ale prichazi komentáře „nemas sexovat“.. Tak Vam vsem dekuji za rady jak zit svuj zivot. Antikoncepci jsem nikdy v zivote nepouzivala a ani nehodlam. Vim, ze s nechranenym sexem je mozne otěhotnět a je to ma volba. Ano.. Tak diky ještě jednou. Asi radsi tohle forum smazu… ![]()
No ale co jiného chceš slyšet? Měla ses chránit, co nejdříve a nespoléhat na kojení a na to, že si dá chlap pozor
Já jsem po porodu 2 měsíce, první sex jsme měli ke konci šestinedělí a to s kondomem, ikdyž se teoreticky nic stát nemohlo. Hned od konce šestinedělí mám gestagenní antikoncepci, prostě když člověk ví, že nechce určitě dítě, tak se podle toho zařídí a chová se tak, aby ho na 100 % neměl.
Jinak jestli nechceš normální HA, zkus si počíst o té gestagenní, je i pro kojící mámy a neměla by být tak moc hormonální. To jen takový tip ![]()
Hormonální antikoncepce není jediný způsob ochrany na světě. Nevím co chceš slyšet za slunickove rady. Nechranis se můžeš být těhotná. Když jsi z toho na nervy tak se chraň.
A to ti říkám jako někdo kdo má dítě z přerušovaného sexu.
A kde na tebe jsem hnusná? Stručně a věcně ti odpovídám. Žádné nadávky, žádné odsuzování… Nikde nepíšu nic o hormonální antikoncepci… ![]()
Mmch takových dotazů jako tvůj je tu deset do týdne..kdybys trošku prohledala odpověď na svou otázku bys našla a nemusela zakládat milionstopadesáte vlákno se stejným tématem…
Mmch já otěhotněla 8m po porodu hned ve druhém cyklu. Ale já otěhotnět chtěla… 😝