Pozitivní testy, ale krevní hCG 0 má někdo zkušenost?

Anonymní
21.2.26 10:51

Pozitivní testy, ale krevní hCG 0 má někdo zkušenost?

Ahoj holky,
potřebovala bych se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost.

Už několik dní mi vycházejí slabě pozitivní testy (opravdu růžová čárka, ne jen šedý stín), ale krevní hCG mi vyšlo úplně negativní – 0, žádné hraniční hodnoty. Testovala jsem i před těmi čárkami a po nich a krev byla vždy opravdu nula.

Nemyslím si, že by to mohlo být chemické těhotenství, časově mi to vůbec nesedí a hCG nebylo nikdy ani minimálně zvýšené.

Zažila jste některá něco podobného? Čím to může být? Už jsem z toho fakt zmatená.

Děkuju moc za jakoukoli zkušenost. 💛

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.2.26 10:53

Přikládám fotku testu pro představu.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
21.2.26 10:56
@Anonymní píše: Více

To je Mamatest. Dělá falešné čárky. Zkus nejdřív jinou značku a dej vědět, jak to vypadá, jestli si vzpomeneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.26 10:59

Zkusila jsem i jinou značku (In Time). Jeden test se mi sice trochu rozpíjel, tak jsem udělala ještě druhý, a ani ten nebyl úplně sněhobílý.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
21.2.26 11:02

A ty jsi byla v laboratoři jako samoplátce, nebo máš nějaké domácí krevní testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.26 11:06

Mám jeden krevní výsledek z Unilabs a druhý jsem si nechala udělat u své praktické lékařky. Oba vyšly úplně negativní.

• Citovat
  • Upravit
3927
21.2.26 11:12

Asi by bylo vhodné zajít na gyndu na ultrazvuk, jestli tam není nějaká cysta a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.26 11:14

Byla jsem letos už na preventivní, všechno bylo v pořádku a v normě. Je to pro mě záhada…

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
21.2.26 11:25
@LilyJane píše: Více

Cysty můžou způsobit slabě pozitivní těhotenský test, ale to jsou ty s hormonální produkcí. To by měla mít i v krvi a nemít tam nulu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
21.2.26 11:25

Bereš nějaké léky nebo vitamíny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.26 11:27

Přesně tohle jsem si říkala i já. Nic neberu, na nic se neléčím, maximálně si občas vezmu analgetikum na bolest hlavy. Krev i moč byly také v pořádku, takže už z toho začínám být crazy..

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
21.2.26 11:32

Tak už jen snad rozházené hormony to můžou být. Mám dojem, že jsem někde četla nebo slyšela, že to může dělat zvýšené FSH nebo LH, ale kdo ví, co ještě. Zavolala bych na gynekologii, ať mi doporučí, co a jak. Protože když ti to vyšlo 0 ve dvou laboratořích a testovala jsi různými značkami testů, tak to nebude žádná „chyba měření“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.26 11:35

Když jsem to říkala gynekoložce, tak to prostě uzavřela jako chemické těhotenství a dál to nijak neřešila. Řekla, že mám čerstvé výsledky v pořádku, takže to není potřeba dál řešit. Moje praktická lékařka jen řekla, že je to zvláštní.

Obecně mi všichni doporučili dál netestovat a nestresovat se tím. Jenže já nevím, jestli to úplně dokážu. Upřímně bych byla nejradši, kdybych si udělala test, byl úplně sněhobílý a já mohla jít klidně spát..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.26 11:39

Psala jsem, jestli někdo neměl třeba zánět močových cest nebo něco podobného, co by mohlo ovlivnit test..i když mně osobně nic takového nepřipadá..

Nebo jestli jsou takové čárky prostě běžně falešné a stává se to častěji, než si myslím. Jenže když tu vidím fotky falešných pozitivních testů, přijdou mi většinou mnohem slabší než ty moje, a to mi do toho zase úplně nezapadá.

Tak už fakt nevím, co si o tom myslet.

• Citovat
  • Upravit
1040
21.2.26 12:28

Proč testuješ, máš nějaké příznaky, vynechala menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí