Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nenašla jsem tu v jiných diskuzích odpověď na můj problém… Prosím poraďte co si myslíte vy.
Moje situace: Byla jsem těhotná, vím přesně datum početí, takže těhotná jsem byla 3týdny, pozitivní testy a už i nějaké těhu příznaky, pak přišla MS - to bylo 9.12. (omlouvám se za název „potrat“ v nadpise, nevědela jsem jak to nazvat aby to bylo srozumitelné. Opravdu jsem o „TO“ přišla v začátku, takže nebyla nutná revize, nic. Všechno OK. Prostě se to jen neudrželo…
ALE - nyní je to od oné MS 17 dní. Včera jsem se cítila tak nějak „těhotně“, příznaky jako u onoho těhu tak jsem si dnes ráno jen tak udělala TT a je tam slabý duch. Stejně slabého ducha (možná o malinko silnějšího) jsem ale měla při tom „těhu“, které nevyšlo!
Podle mě by za těch 17dní mělo přeci HCG dost klesnout?! Chci se vás zeptat, vás zkušenějších, myslíte, že by to ještě mohlo být zbytkové HCG? Nebo že bych mohla být tak rychle zase těhu? Začala mě pálit žáha, trošku zácpa, krkám, mám citlivé bradavky a „šimrá“ a malinko mě tlačí podbřišek. Prostě přesně jako u onoho těhu, které nevyšlo ![]()
Nemyslím si, že by to byla sugesce, protože jsem realista a těhu mi opravdu přijde jako nesmysl, ty příznaky jsem vůůůbec nečekala a TT jsem si dělala jen proto, že přišly. Jinak MS čekám až někdy kolem 8.1. Tak jsem normální?? ![]()
Uvítám každý názor holky… ![]()
Ahojda,setkala jsem se na netu se spoustou holek,co měli ms a přesto byli těhotné. Příznaky jsi si mohla vsugerovat,ale určitě by jsem zašla za gynekologem,ten to pozná na 100 % ![]()
a přišla jsi o to mimi opravdu? Vyšetřovali tě? Třeba jsi o mimi nepřišla, jen jsi krvácela
Určitě přišla holky
Během 2dnů toho krvácení mi vymizely všechny ty těhu příznaky, splaskal prsa, přestala pálet žáha atd…
A TT je slabší než byl před MS, ale prostě tam ta druhá čárka je. Teď jde jen o to jestli je tam „ještě a nebo "zase“???
Přijde mi to divné takhle brzy po „potratu“ otěhotnět. Tulení sice bylo, ale je to opravdu možné???
Dnešní TT, ten původní těhotenský byl samozřejmě výraznější, ale né o moc. Opravdu jsem byla v začátku.. Ale sílil. Tady uvidím jestli sílit bude… spíš jsem opravdu překvapená. Nečekala jsem to… je to divné. ![]()
Ale na zbytkové HCG se mi zdá pozdě?? Nebo je to ještě možné?
No, tak tady na tý fotce jí skoro nevidim
Ale na živo je fakt vidět.. trapnééééé
![]()
Cmochy píše:
No, tak tady na tý fotce jí skoro nevidim![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cmochy píše:
No, tak tady na tý fotce jí skoro nevidim![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak jedině s lupou
s takovým případem jsem se jeste nesetkala,ale třeba jsi vážně znova těhotná,ale radeji bych si zašla na gyndu. Budes mít jistotu,Pokud mas ms teprve dostat,tak by to test snad ani neukázal ![]()
Naprosto souhlasím… TT opravdu znatelný prakticky neni
![]()
Spíš mě překvapuje vrácení příznaků? Je to divný, fakt… nezbývá mi nic než čekat a testovat jestli bude čárka silnější nebo vymizí. Vím, že to bude nejrozumnější, ale chtěla jsem vědět jestli je to vůbec možné…
Gyn. by stejně takhle ze začátku ani nic nepoznal…
Tak čekáááám… Co se dá dělat… ![]()
To mas pravdu,to by jeste poznat nemusel,ale testnul by hcg z krve a to by se dalo poznat i z ranneho tehu
jde o to se moc nestresovat ![]()
Dendulinecek píše:
To mas pravdu,to by jeste poznat nemusel,ale testnul by hcg z krve a to by se dalo poznat i z ranneho tehujde o to se moc nestresovat
Nojo, HCG - třeba mám ještě to zbytkové??? No, uvidíme, vzdávám to…každé ráno budu testovat a buď bude sílit a nebo ne.
Ale ty příznaky…nejde mi to do hlavy. Že bych si to fakt vsugerovla? To je divný, vůbec jsem na to nemyslela! Chtěli jsme si dát aspoň měsíc pauzu a pak do toho jít zase naplno…
Jsem mimo
![]()
ahoj, a aky test si robila?
este tehotna pravdepodobne nie si, to by bol test poznatelne silnejsi.
znova tehotna byt mozes, po potrate byva „pohnojene“, mohla Ti prist ovulacia skor.
dalsia moznost je- niektore testy robia slabu ciarku uplne bezne- napr. rapiclear je tymto znamy.
Tohle byl test FORTEL
Soldi, děkuju…příspěvky od tebe tu čítám často. Jsi v tomto oboru vzdělaná nebo hodně sečtělá? Znáš odpovědi prakticky na všecno
Jsem ráda, že jsi napsala i zrovna ty…
Děkuju… nezbývá mi než čekat.
Ahoj Cmochy, takže jestli to chápu správně jsi přesvědčená, že jsi potratila,ale na kontrole jsi nebyla? Určitě by jsi neměla mít po dobu šestinedělí pohlavní styk a dodržovat přísnou hygienu. Těhu určitě být můžeš, jen se mi nezdá, že by jsi měla už příznaky a fotku tu žádnou nevidím
. Hlavně doufám, že je vše v pořádku, taky můžeš mít falešné těhu, tělo si jaksi nechce připustit, že už není, určo bych doporučovala zajít k lékaři tenhle týden a situaci mu vysvětlit, podle krve to už poznají. Držím pěsti
Cmochy píše:
Tohle byl test FORTELSoldi, děkuju…příspěvky od tebe tu čítám často. Jsi v tomto oboru vzdělaná nebo hodně sečtělá? Znáš odpovědi prakticky na všecnoJsem ráda, že jsi napsala i zrovna ty…
Děkuju… nezbývá mi než čekat.
predtym si si robila tu istu znacku?
dakujem za mile slova ![]()
vela citam a vela si pamatam ![]()
a ano, nech je to ako chce, musis pockat. ale poznam ten hlodavy netrpezlivy pocit, ked nevies na com si a vies ze to nevyriesis, ale potrebujes sa o to podelit. ![]()
Bek píše:
Ahoj Cmochy, takže jestli to chápu správně jsi přesvědčená, že jsi potratila,ale na kontrole jsi nebyla? Určitě by jsi neměla mít po dobu šestinedělí pohlavní styk a dodržovat přísnou hygienu. Těhu určitě být můžeš, jen se mi nezdá, že by jsi měla už příznaky a fotku tu žádnou nevidím. Hlavně doufám, že je vše v pořádku, taky můžeš mít falešné těhu, tělo si jaksi nechce připustit, že už není, určo bych doporučovala zajít k lékaři tenhle týden a situaci mu vysvětlit, podle krve to už poznají. Držím pěsti
zakladatelka nemala klasicky potrat, ale „len“ tzv. biochemicke tehotenstvo, vtedy nie je potrebne dodrziavat sestonedelie. a velmi skore tehotenstvo sa neda poznat ani z krvy. ![]()