Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím, že to je blbost. Od nějakýho snad 30. týdne je možný, že uslyší tep chlap přes pupek, ale nahmatat, to asi nee… Hlavně to je tak slabý i po narození, že takhle přes pupek to je skoro nemožný, řekla bych ![]()
Ne není to možné… srdíčko uslyšíš leda přes monitor, cítit tep dítěte rozhodně nemůžeš
přítel slyšel přes břicho jen cachtat vodu ![]()
Já si to myslela že je to blbost, ale zmátlo mě že to pulsovalo rozličně
Jako nemylela jsem že bych nahmatala přímo srdíčko, ale jestli nějakou tu ozvu bych cítila
Ale je fakt, že je to prostě kravina…
Srdíčko určitě ne, nejspíš je to Tvá břišní aorta. Ale i kdyby nakrásně to opravdu bylo něco, co patří k plodu, tak to bude pravděpodobně tepající pupečník ![]()
Ne, to nejde. To, co slyšíš ty, je pravděpodobně tvoje aorta.
Nejde to a i kdyby to šlo, tak zrovna po takové části nepátrám, že pak bych jendou neslyšela tlouct a trefilo by mi ze strachu, mi bohatě stačí, že miminko dává o sobě vědět kopanci, víc nepotřebuju
a až bude venku ozve se jinak
![]()
Ahojky.. nevim jaký jsi týden těhotenství, já jsem 28 a myslela jsem si taky jestli se malej otočil nějak dobře, že cítim jak mu tluče srdíčko a udělal mi to i na poradně a dr. na ultrazvuku koukla a malej měl zrovna škytavku, kdyby mi to neřekla, tak by mi to nenapadlo, bylo to rychlejší než muj tep, ale pomalejší než tep Matýska ![]()
Asi budu mít uplně blbej dotaz, proto anonym
Chci vědět, zda můžu v bříšku nahmatat pulsující místo a to by bylo miminčino srdíčko? Nahmatala jsem si zároveň i svůj tep na ruce a zdálo se mi to rozdílné tempo.Asi je to možná kravina, ale je to teoreticky možné? Děkuju za odpovědi