Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
potřebuji poslat zpět kočárek, který mi přišel před týdnem. Mohu ho poslat přes PPL/DHL? Jak se to dělá??? Poraďte prosím Díky Zuzka
Ahoj, pokud se nezměnily podmínky, tak s těmito společnostmi musíš mít nějakou smlouvu, být živnostník, nebo zkrátka nějaká firma… Alespon manžel, když podnikal, musel smlouvu podepsat… Poslala bych být tebou poštou, pojištěný balík cca 150kč poštovné… Už jsem takto posílala kočár několikrát a žádný problém nebyl. Lucka
Lucko díky za odpověď.
Kontaktovala jsem přímo linku DHL a poslali mi na mail papírovou žádost, kterou kdybych vyplnila tak druhý den mi balík u mě doma vyzvednou a do 1 dne za příplatek nebo do 2 dnů klasicky by to poslali. Ale je možné, že je to taky jen pro živnostníky, firmy atp..
i tak díky.. ![]()
Tak to už nejspíš změnili podmínky, on manžel už tři roky nepodniká, naštěstí!!!! A nevyjde to draho? Ona pošta už ale taky nepatří k nejlevnějším…
Ahoj!
My jsme párkrát posílali přes PPL autosedačku. Aby si pro to přijeli, musel by mít, myslím, s nimi nějakou smlouvu (firma).
Tak jim to tam manžel vezl přímo na depo.
Stálo to asi kolem 120,– z Prahy na Moravu.
Zkus se podívat na jejich stránky www.ppl.cz , příp. jim zavolat.
Potřebuji poslat velký balík. Máte zkušenosti s posíláním přes PPL/DHL? Diskuze je už starší. Zajímají mě vaše zkušenosti.
Příspěvek upraven 18.06.22 v 12:32
Zadej si stránky “poslat balík” tam je srovnávač cen a zadáváš tam i velikost balíku. Pak to vyjede cena. S velkýma balíkama mám nejlepší zkušenost s českou poštou.
@Janli píše:
Zadej si stránky “poslat balík” tam je srovnávač cen a zadáváš tam i velikost balíku. Pak to vyjede cena. S velkýma balíkama mám nejlepší zkušenost s českou poštou.
Tak nakonec to chce zařídit sám kupující. Nemám s tím zkusenosti. Nejsem si jistá, protože nemám o kupujícím žádné informace - nejsou vlastně potřeba. Jen kupujici chce moje údaje.
@Sára 1 píše:
Působí to na mě divne. Mohl by to být podvod.
Pokud ti to předem zaplatí na účet, tak ne. Kdyby přišel s tím, že máš někomu něco platit ty, tak to podvod bude. Hlavně to posílej až budeš mít peníze na účtu,
@Janli píše:
Pokud ti to předem zaplatí na účet, tak ne. Kdyby přišel s tím, že máš někomu něco platit ty, tak to podvod bude. Hlavně to posílej až budeš mít peníze na účtu,
Chtějí po mně jméno, adresu, mailovou adresu. A číslo karty asi. Zajistí to kupující a peníze pry budu mít předem. Nemusím to balit.
![]()
@Sára 1 píše:Číslo karty? K čemu? Pokud to zajišťuje kupující, nepotřebuje tvoje číslo karty. Nikdy nedávej nikomu číslo karty.
Chtějí po mně jméno, adresu, mailovou adresu. A číslo karty asi. Zajistí to kupující a peníze pry budu mít předem. Nemusím to balit.![]()
![]()
@Janli píše: Číslo karty? K čemu? Pokud to zajišťuje kupující, nepotřebuje tvoje číslo karty. Nikdy nedávej nikomu číslo karty.
To mě právě zarazilo. Čekala jsem, že je to od cizince, ale je to fakt česky, občas překlep (spíš překlep než chyba překladače). Mám i adresu, odkud jsou. Ale jméno nevím. Číslo účtu bych chápala, číslo karty ne. A opravdu se to nemusí balit???
@Sára 1 píše: Číslo účtu bych chápala, číslo karty ne. A opravdu se to nemusí balit???
Tohle, ne?
https://www.kurzy.cz/…h-k-prodeji/
Následně požadují, zda si mohou objednat doručení věci prostřednictvím své společnosti přes PPL. Slibují, že náklady zaplatí, dokonce, že kurýrní služba dokonce kupované zboží při převzetí sama zabalí. Jen tak mimochodem služba, kterou přitom u nás žádný dopravce nenabízí.
@MrsNorris píše:
Tohle, ne?
https://www.kurzy.cz/…h-k-prodeji/Následně požadují, zda si mohou objednat doručení věci prostřednictvím své společnosti přes PPL. Slibují, že náklady zaplatí, dokonce, že kurýrní služba dokonce kupované zboží při převzetí sama zabalí. Jen tak mimochodem služba, kterou přitom u nás žádný dopravce nenabízí.
Je to trochu jiné. Telefonní číslo jsem nikde nedohledala. „Zájemce“ mi zaslal i adresu. Ale radši to chce poslat. Nabízela jsem, že to tam někdo odveze.
Každopádně jsem přestala komunikovat. Kontrolka mi blikala hned na začátku.