Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, pořizuji pro svou dceru morčátko - holku. Vybíráme ji zrovna nějaké jméno. Máte nějaké tipy? Poraďte. Díky.
Ahoj ![]()
Tak my mame morce Sisinku, kamoska mela krecka Fifinku
. Obema dcerkam se to dobre vyslovovalo a o to asi jde ![]()
H.
ahoj Hromix, jsi mě předběhla
Jen doplním, že kamarádka měla morče Fížďu, ale to je na výslovnost poněkud náročnější ![]()
Tak my sice nemáme morče, ale jsme činčilí rodina… a jména máme a měli vždy ne úplně klasická pro zvířátko: Amálka, Barborka, Adélka, Natálka
Jinak Bobina a Bublina se mi pro morčátko moc líbí!
jee, to je vtipnej dotaz - my meli jen potkany - Emilku a Agnesku, nebo krecky - Oskarka, Julinku, Zofinku, vetsina morcat co znam, jsou Ferdove ![]()
My měli morčata: Bubo, Mrně, Bela, Pipin, Muf (pak se z toho vyklubala Mufina), křeččí holku Ferku…
Katka
to je krásný téma..
tak křečci u nás - Ferda, Julča
tuším kamoška měla Pištu a Bertíka
morčata u nás - před dětmi: Heřman a Hermína, zkráceně Heřmánci, Bobina (ta se ještě dožila do 2 let dětí) , nešlo nepořídit další a máme dvě morčata - a holky nedaly jinak prý jsou to přece! malý Bobinky…takže originálně
Bobina a Bobina ![]()
jo a setry paní papoušková se jmenovala Arnošt
a paní morčatová Kuba. no holt i mistr tesař…;-)
Z.
Naše první morče se jmenovalo Kraken. Když jsme ho přinesli domů a ptala jsem se jak se bude jmenovat, syn křičel: Vypusťte ho, vypusťte ho! a Kraken byl na světě
Mimochodem byla to holka.
Druhá holka morčecí byla Meggie aby se to dětem dobře vyslovovalo.
milá anonymní…Vypusťte Krakena je u nás v rodině velmi oblíbená hláška
jsem se tu úplně rozesmála ![]()
Díky Z.
Neteř má morče holku, co co se jmenuje Ený… mám podezření, že to má co do činění se jménem naší dcerky, kterou ona přímo miluje (Aneta, občas jí říkáme Aný) ![]()
a Kraken mě taky parádně pobavil
![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 18:06