PPM 2. dítě po rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak podstatné je do kdy máš nahlášenou rodičovskou dovolenou. Pochybuji, že ti zaměstnavatel dovolí vrátit se dřív do práce jen abys nastoupila na neschopenku. A co se neschopenky, tak tu nedává zaměstnavatel, ale lékař. A nedává se na náročnou práci, ale jen z důvodu zdravotního stavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, na jak dlouho máš rodičák, není vůbec podstatné, podstatné je, na jak dlouho so zaměstnavatele žádala o rodičovskou dovolenou. Pokud si nežádala (písemně) jen do konkrétního data, tak máš ze zákona do 3 let dítěte a dříve tě zaměstnavatel přijmout nemusí a tedy nemáš na neschopenku nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zásadní věc je, jak máš u zaměstnavatele nahlášenou délku rodičovské dovolené. A nemocenskou nedává zaměstnavatel, ale je z rozhodnutí lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše: Více
Takže pokud u zaměstnavatele mám nahlášených návrat třeba prosinec 2025, ale rodičák jsem si pak v průběhu zkrátila a vychází to na konec února 2025, a TP je začátek května, tak na těch par dni co bude mezi mateřskou a rodičákem vyplní co? Asi se na par dni do práce vracet nebudu. Navíc to vypadá na rizikové těhotenství (komplikace) takže by neschopenka byla.
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše: Více
Děkuji
a mám se domlouvat se zaměstnavatelem? Že RP je zkráceny a nástup by měl byt dřív?
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše: Více
Nebude mít žádné neplacené volno, je stále na RD…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Zaměstnavatele rodičovský příspěvek vůbec nezajímá.
Do kdy máš nahlášenou rodičovskou dovolenou, do tří let dítěte? Kdy máš termín porodu?
Příspěvek upraven 01.11.24 v 15:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
aha, tak to jsem se v te storce ztratila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne rodičák nemá na nástup do práce žádný vliv, ta jsi prostě na RD a na té budeš až do začátku další MD, se zaměstnavatelem nic (krom papíru na další PPM) neřešíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak oprava, motas rodicovsky prispevek a rodicovskou dovolenou. Pokud chces relevantni informace, napis tu, kdy ti konci dovolena (volno od zamestnavatele, zpravidla do 3 let veku ditete) a kdy mas nastup na PPM (8-6 tydnu pred terminem porodu)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej si vyplatu rodicaku na delsi dobu a over si RD v. praci. Jsou to 2 nezávislé veci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale rodina to ještě neví, čekáme totiž na výsledky genetiky…
Ale rada bych se zeptala. Momentálně jsem doma s prvním dítětem a rodičovský příspěvek mám nastaveny na 2,5 roku.
Když jsem počítala nástup na mateřskou s druhým, vychází mi 2 měsíce bez rodicaku a mateřské. Smlouvu mám u zaměstnavatele na dobu neurčitou (tudíž nárok na ppm mám). Myslíte si, že mi na tu dobu 2 měsíce dá zaměstnavatel neschopenku (náročné povolání) a nebo mi můžou říct, ať si rodičák natáhnu o 2 měsíce?
Nemáte někdo zkušenost?
Děkuji.