PPM - myslím, že mám nárok, úřednice ne
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
PPM - myslím, že mám nárok - úřednice ne.
…
Příspěvek upraven 25.01.18 v 21:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tve informace jsou spravne a pani na urade by si mela oprasit (nebo mozna teprve ziskat
) zakladni znalosti.
Nedej se a uzivej tehotenstvi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemas v okoli jiny urad nebo alespon jiny okynko s urednici? Me vse pani natukala do pc do nejakeho jejich systemu ktery ji to spocital a podle toho mi rekla ze mam narok takze bych tady jedny pani moc neverila pokud jen nekam volala, ja taky pracovala 3r a sla jsem na UP na 4mesice a pak na PPM bez problemu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No podle toho co píšete, tak zítra zajedu na OSSZ, zjistím jak to je a prostě se nenechám jen tak odbýt. Člověk by si myslel, že pracovnice úřadu s tak důležitou agendou, ví o čem mluví… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PandaVanda Rovnou si na OSSZ můžeš podat tu žádost o PPM, pokud už ji máš od gynekologa (pokud jsi ji nepodávala ještě přes předchozího zaměstnavatele)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PandaVanda píše:
No podle toho co píšete, tak zítra zajedu na OSSZ, zjistím jak to je a prostě se nenechám jen tak odbýt. Člověk by si myslel, že pracovnice úřadu s tak důležitou agendou, ví o čem mluví…
To nic, já jsem minule překvapila paní na ÚP, kam jsem šla zrušit RP, když jsem jí řekla, že datum nástupu na mateřskou si volím já sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já ji už podala, přes posledního zaměstnavatele. myslela jsem, že sama to mohu podat pouze v případě, kdybych byla OSVČ. Zaměstnavatel s tím problém neměl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PandaVanda píše:
@Lendeš No já ji už podala, přes posledního zaměstnavatele. myslela jsem, že sama to mohu podat pouze v případě, kdybych byla OSVČ. Zaměstnavatel s tím problém neměl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pro svůj kliD si můžeš zajít na OSSZ a zeptat se na tvůj případ, ale jinak asi budeš muset počkat až ti přijde vyrozumění o přiznání PPM a to donést na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zireael no mluvila jsem s kamarádkou a ta mi řekla, že ona měla ohledně mateřské martirium na měsíc, kdy tam chodila obden, protože jí pořád špatně počítaly dny a dvě úřednice jí zarytě tvrdily, že nárok nemá i když měla…nakonec to řešila přes centrálu a najednou to šlo…je v tom hokej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš ještě se tě zeptám
To vyrozumění dopisem chodí všem? Někdo tvrdí, že se to posílá jak kde a nárok člověk zjistí kolikrát až z popisu na platbě co příjde na účet třeba…Četla jsem to i v různých diskuzích po internetu, tak si tím nejsem jistá, jak to vlastně s tím vyrozuměním opravdu je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PandaVanda píše:
No podle toho co píšete, tak zítra zajedu na OSSZ, zjistím jak to je a prostě se nenechám jen tak odbýt. Člověk by si myslel, že pracovnice úřadu s tak důležitou agendou, ví o čem mluví…
A divila by ses, kdyby to, zda mas ci nemas narok na mazerskou nevedela pani na financaku? Asi ne, co? Tak proc by v tom mela mit prehled pani na UP?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PandaVanda Pokud narok mas tak dost pracovist vyrozumeni neposila, pripadne zamitnuti poslat musi. Jen jesze dotaz, jak dlouho ti trvalo posledni zamestnani?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PandaVanda To nevím, v Brně vyrozumění chodí, jinde nemám zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 paní od ÚP mluvila přímo s paní z OSSZ a ta jí to řekla, že nárok nemám a nejsem v žádné ochranné lhůtě. Proto, když jsem volala na ÚP, tak mi paní z ÚP řekla tuhle novinu, kterou ji oznámila její kolegyně, byť z jiného úřadu:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit