PPM - otec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Uz nemusi nastupovat na MD. Staci splnit podminku a muzes volit delku rd pokud ti jde o tohle.
Jinam MD pobirat muzete ale nesmi se vratit po tu dobu do prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návratem do původního zaměstnání zaniká i nárok na PPM a ty bys pak už pobírala rodičák… takže se to nevyplatí, krom případů, kdy potřebuješ tatínka doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdo bere PPM, musí být s miminem doma - resp. nesmí dělat tu práci, ze které tu mateřskou má.
Nově je to tak, že matka má od porodu rodičák a pokud ona sama nemá nárok na volbu délky čerpání, doloží teoretický nárok otce na PPM (nějaký papír, co mu potvrdí v práci, nevím přesně název formuláře) a může si tu délku zvolit.
Nemusí se šahovat s tím, že otec na tu ppm nastoupí, v mezičase on zvolí rodičák, pak jde zas do práce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůžeš čerpat ppm za otce, ppm je náhrady mzdy pečujícího rodiče,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj no asi by musel být doma aby na to měl nárok, ale pokud se vrátí do práce tak ppm mu zanikne ty na ni nárok nemáš tak to na tebe přejít asi nemůže ne? Akorát pokud má on nárok na ppm tak si můžeš zvolit délku rodičák a nespadneš to 4leté varianty.
- Citovat
- Upravit
Přesně jak říká @rigousek. Otec může čerpat PPM a do práce nastoupit na novou smlouvu nebo třeba dohodu, ale na jinou pozici než ze které čerpá PPM. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, dneska budu psát raději anonymně, abych si náhodou nevyslechla. Řešíme doma klasický problém. V červnu se nám narodí prcek, já nárok na ppm nemá, ale otec ano. A já se chci zeptat, jestli když otec nastoupí na mateřskou od toho 7. týdne po porodu na minimální dobu 7 dní, jestli se pak může vrátit zpátky do zaměstnání a já zůstat doma s prckem bez zániku nároku na ppm nebo jestli tím návratem do práce zanikne i ten nárok a já bych musela jít hned na rodičovskou dovolenou. Ok minulého ledna se to měnilo a já se v tom nevyznám, takže jestli je tu maminka, která rodila v roce 2012 a má s tím zkušenost, tak prosím o radu. Děkuji moc