Výživné na matku

Anonymní
10.1.13 15:33

Výživné na matku

Ahoj všem, předem se omlouvám za anonymitu, ale chodím sem již léta a o mých problémech nikdo neví. Potřebuju poradit. Mám měsíčního syna s přítelem, který je ale ženatý. Já nyní bydlím zpět u rodičů. Bohužel jsme měli nějaké neshody před porodem, přítel již další dítě nechtěl (má 2 dospělé dcery a 3-letého vnoučka, jemu bude 49), moje je to první. Stále jsme sice spolu byli v kontaktu, ale nebylo to zrovna ideální. Nyní se velmi snaží, omlouvá se. Domluvili jsme se, že mi na malého bude platit 2000 měsíčně. A teď ten problém. Ten paradoxně nemám s ním, ale s mými rodiči. Chtějí, aby platil i na mě. Nevíte někdo, jestli musí na mě platit, pokud já mám mateřskou vyšší než on plat + mi navíc platí alimenty a já bydlím u rodičů? Oni se s ním nesnesou a byli by nejraději, aby jen platil co nejvíce, ale aby se s námi nestýkal. Já bych ale raději byla, kdyby opravdu „dostal“ rozum a fungoval jako táta.
Děkuju za rady zakladatelka třeba Katka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3540
10.1.13 15:44

Celá ta situace mít dítě s ženáčem a nechat si do života mluvit rodičema je postavená malinko našišato.. ale nebyla jsem u toho nevím jak se to stalo.. jen žasnu. :nevim:
K problému já bych po něm víc nechtěla, víc ti téměř ani dát nemůže. S rodiči bydlíš, ale pokud Ti není pod 18 mohli byste si promluvit jako dospělí a vyříkat si, že chceš pro miminko tátu a né jen pokladničku. No a pak asi pořešit vztahy no nemáš to lehký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
10.1.13 15:45

Tak snad jsi plnoletá ne? Tak si nenech nic nutit. Jestli alimenty na sebe nepotřebuješ, tak je nechtěj. Hlavní že platí na dítě. Jsi matka, tak měj odpovědnost sama za sebe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.1.13 15:45

Platit nemusí, ale ty máš nárok na výživné pro sebe do dvou let dítěte. Být tebou, tak to s ním dohodnu - teď máš mateřskou vyšší než jeho plat, ale co až začneš brát pouze rodičák, pak ti příjmy rychle klesnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.13 15:46

Nejsem si jistá, zda by mu takové výživné vyměřili. :nevim: S nízkým platem.
Tak řekni rodičům, že tisícovka je na tebe a tisíc na mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.1.13 15:50

V zákonu o rodině hledejte ustanovení o výživném na neprovdanou matku (lhůta 2 roky od data dle rozhodnutí soudu). Vyživovací povinnosti bývají upraveny po posouzení hmotné situace otce i matky dítěte tak, aby povinnému zůstala dostatečná částka k úhradě nákladů na život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
10.1.13 16:05

Podle zákona můžeš žádat na výživné pro neprovdanou matku, pokud soud uzná, tak až do 2 let dítěte.
A tento návrh můžeš podat do půl roku věku dítěte.
Je otec vůbec zapsaný v rodném listě?
Nenech si do toho nikým a ničím mluvit. Dle mého názoru jsou 2000Kč adekvátní. Pokud kojíš, je to až dost a pokud je na UM, tak to pokryje tu částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
10.1.13 16:34

A není to i tím, že rodiče mají pocit, že na tebe a miminko doplácejí? Přispíváš jim adekvátní částku na domácnost? A nebo není to o strachu, až skončí mateřská a bude jen rodičovský příspěvek, že ty jim nebudeš moci platit tolik, aby oni na vás nedopláceli?
Je pravda, že pro miminko by bylo nejideálnější mít i tatínka-a že ty nechceš nic pokazit, aby sis nezavřela vrátka. Ale někdy taková snaha být co nejlepší mívá opačné důsledky. A on v jeho věku už bude pohodlný začínat znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 17:45

Moc vám všem děkuju za odpovědi. Plnoletá jsem už podruhý, bylo mi 36. Teď se vám to bude zdát postavený na hlavu ještě víc. Ale bohužel jsem udělala „průser“ s bývalým přítelem, vytáhla jsem ho z průserů, vzala si na sebe půjčku, on se na mě vykašlal a půjčku samozřejmě splácím já. No a když jsem nečekaně otěhotněla navzdory lékařským vyšeřením, že přirozeně nikdy neotěhotním (mám za sebou neúspěšné IVF) se stalo všechno trochu zkomplikovalo. Proto jsem byla víceméně nucena jít zpátky k rodičům. Přispívám jim na nájem přesně to, co chtějí. Řekla jsem jim, že pokud se nicnezmění, tak že budu chtít peníze na sebe až budu mít jen rodičák, ale všechno je pro ně špatně. Asi je to všechno hrozně zmatený, ale já jsem docela na psychicky na dně. Mám své rodiče moc ráda, hodně mi vždycky pomohli, ale přeci pořád nemůžu skákat, jak oni pískají. A rozumná řeč s nima není. nezbyde mi nic jiného, než dořešit věci okolo bytu, který prodávám, abych doplatila hypotéku a doufat, že bude líp.
zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3540
10.1.13 17:50

Tak teď to dává smysl s tím miminkem že to bylo takhle, taky bych si ho nechala všem a všemu navzdory. Držím palce ať dořešíš co musíš a neboj rodiče to zkousnou jen jim to bude trvat ale nakonec se s tím smíří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
10.1.13 19:02

Zakladatelko-ty máš doma obrovskej zázrak. Zázrak v miminku, v které jsi jistě ani nedoufala. Vzhledem k věku a zdravotnímu stavu si myslím, že je to super, že jsi otěhotněla a máš doma miminko.Jen nechápu rodiče-spíš bych čekala, že jsou rádi, že se dočkali vnoučátka a ne že ti budou situaci ještě ztěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 19:58

Máte pravdu, vedle sebe mám malý zázrak. Naši jsou z něj hotový a své jednání zdůvodňují tím, že chtějí pro nás jen to nejlepší, aby jsme se měli dobře. Ale to, že už týden brečím kvůli tomu, že se tady hádáme, malej špatně spí a mě se ztrácí mlíčko jim moc nedochází. Hlavně, aby bylo jejich.
Jinak děkuju za držení pěstí.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
17014
11.1.13 06:09

36 let? Kolik probůh měsíčně splácíš? Nejde si najít někde nějaký malý byt? Jsem jen o malinko mladší, ale teda mě by si máma nedovolila takhle se mi cpát do života. Nejsi žádné mladé tele, nenech sebou prosím tě orat :roll: ještě kdyby ti bylo okolo 20, prosím, ale takhle… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
11.1.13 06:41

Asi bych po něm určo chtěla tu splátku na půjčku co jsi si vzala pro něj a něco málo na dítě aby se taky podílel(to jste se dohodli). Na sebe myslím že by ti stejnak ani soud nic moc nedal jelikoš píšeš že momentálně máš i víc jak on možná pak na rodičáku ale ten soud už se musí platit takže aby jsi ve finále neplatila soudní poplatky a nic nedostala.
a myslím že rodiče by měli bejt rádi za to že maj vnoučka a snažit se ti nastavit harmonický domov aby jste byli oba v pohodě (kort jestli netrpěj nouzí).
Hlavně ať jste zdraví držím palečky ať se to uvás uklidní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat