PPM po ukončení studia

22
3.6.16 06:06

PPM po ukonceni studia

Zdravim :mavam:
V kvetnu 2015 jsem zdarne odmaturovala, koncem kvety nastoupila i na Hl prac pomer, ktery trval do zari, pote jsem na mesic nastoupila na VS. 20(?).rijna 2015 jsem opet nastoupila na hl.prac. pomer a od 15.prosince jsem na PN..chtela bych se tedy ujistit jestli mam narok na materskou i kdyz nemam odpracovano a smlouvu mam ukoncenou k 29.2.2016..uspesne studium mam a ochranna lhuta mi bezi..8.6. Si mam jit vyrizovat materskou tak at to nemam zbytecne.. :lol: moc dekuji :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1776
3.6.16 07:41

To ti reknou na socialce myslim jestli mas narok nebo ne.ale myslim ze pokud nemas odpracovano 270dni posledni dva roky pred materskou tak narok neni? ale nevim jak je to se studiem teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
3.6.16 08:06

Kopíruji:

Kdo má nárok na mateřskou dovolenou
Mateřská dovolená (resp. PPM  – peněžitá pomoc v mateřství) je dávka, kterou vyplácí Česká správa sociálního zabezpečení. Je to dávka spadající do systému nemocenského pojištění. Na rozdíl od rodičovského příspěvku, na který má nárok skoro každý, komu se narodí dítě, na mateřskou je nárok jen v případě, že bylo hrazeno nemocenské pojištění – týká se to tedy:

Zaměstnanců, za které nemocenské platí zaměstnavatel (výjimkou může být například dohoda o provedení práce, kde měsíční příjem nepřesáhl 10 000 Kč)
OSVČ, kteří si sami platí nemocenské pojištění (nemocenské pojištění je pro OSVČ na rozdíl od sociálního a zdravotního jen dobrovolné)
Studentů – pokud na mateřskou nastoupí i bez předchozího zaměstnání do 180 dnů po úspěšném absolvování školy (střední, vyšší odborná, vysoká škola)

takže pokud bys nastoupila po hned střední tak ano ale po neuspěšně absolvované vš ne…studium musí být úspěšně dokončené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí