Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
potřebuju poradit. Jak pracovat na mateřský ? Mám 7 měsíční holčičku a chtěla bych si nějak přivydělat. A prostě mi chybí práce ![]()
Přemýšlela jsem, že bych se aspoň 2× do měsíce na víkend šla do práce, abych se dostala mezi lidi a tak.
Anebo práce z domova..... existuje nějaká ???
Nevíte o něčem, kde mi na pár hodin zaměstnali maminku na MD ??
Zase na druhou stranu, nechci zanedbat malou.
Je tu nějaká pracující maminka s takhle malým dítětem ??? Jak to zvládáte ?
Moc díky.
Janulika ![]()
Diskuzi na tohle tema tady bylo uz mnoho. Zalezi na tom co umis…
Ja pracuju neustale. Doucuju anglictinu doma. Mam pet hodin tydne plus nejaka ta priprava a vydelek je velmi slusny. Doucovala jsem vzdy do porodu a potom u starsi zas mesic po porodu. Se Zoe jsem mela lehky porod a zvladala jsem to uz za tyden. Narocne je to jen na hlidani, takze by sis mela dat pozor, aby se ti to s hlidanim vyplatilo…
Kdybych neumela anglicky, tak se libi varianta pribrat si jeste jedno ditko domu a privydelavat si takhle hlidanim. Jinak s nejakou jinou praci moc neporadim a vim, ze je to dost problematicke. V CR se proste castecne uvazky nenosi…
Terik
Januliko, ja taky pracuju z domu, ale delam pro firmu, kde jsem pracovala pred materskou asi 8 let, tak si me aspon castecne chteli udrzet
V podstate mi to zabere tak 3-4 hodky tydne - delam pro ne internetove bankovnictvi. A priznam, ze vice hodin bych ani nechtela, to uz by bylo jak na ukor me, tak i maleho. Jak pise Terik, zalezi na tom, co umis - treba doucko anglictiny je dobra moznost.
Januliko,
já taky pracuji z domu, pracovala jsem celé těhu a bez přestávky už skoro pět let - dělám účetnictví. Můj současný zaměstnavatel mi úžasně vychází vstříc, mám v práci moc šikovnou kolegyni, která mi všechno pečlivě nachystá a já to doma zpracuju.
Musela jsem se snažit porodit v tak šikovném termínu, aby se to nekrylo se mzdami nebo dph
, jen u klárky jsem to dph dělala už v bolestech…
![]()
Pracovala jsem přes víkendy, ale zjistili jsme, že na sebe jako rodina máme moc málo času, když každý druhý víkend zabrala má práce, tak jsem si po 5 letech našla slečnu, která mi hlídává dopol.petulku a já pracuju.
Tak přeju, ať se ti podaří najít něco, co by tě bavilo!!!!
Moje kamarádka doučuje němčinu a hlidání řeší stejně jako já.
ahoj M.
Ahoj Januliko,
na mateřské jsem začala podnikat, když bylo mému štěstíčku půl roku. Teď jsou pro maminku na MD začít s podnikáním skoro ideální podmínky. Mám naštěstí hoooodně hlídací mamku i taťku, takže s hlídáním moji teď už dvouleté holčičky nemám problém kdykoli potřebuju (cca 2× týdně na odpoledne). Většinou se práci věnuju večer kdy malá spí, nebo při její poobědové siestě ![]()
Měj se a hodně štěstí při výběru práce
Trudi
No už jsem přemýšlela o podnikání. Ale nevím jak začít ![]()
Poradíte jak a v čem podnikat ???
Janulika
Januliko,
najít si předmět podnikání je, řekla bych, to nejtěžší. Musíš popřemýšlet, co nejvíce Ti jako služba, či výrobek chybí a jestli v daném oboru už není hodně konkurence. Když si vymyslíš předmět podnikání, tak si dojdeš vyřídit živnostenský list, zaregistruješ na sociálce a zdravotním a finančním úřadě a můžeš začít. Nelekej se všech registrací - já si to oběhla všechno ani ne za půl dne. Teď jsou na úřadech opravdu pružní.
Trudi
A co kdybych si chtěla zařídit internetový bazárek ???
Dá se na tom vydělat ? A hlavně, kde se nakupují věcičky, které bych tam mohla dát ?? V nějakým velkoobchodu ?? A kde takový je ?
Jo je to těžký ![]()
Ale díky.
Ahoj,
Januliko poslala jsem Ti SZ
Pindruse mám přímo internetový obchod a všechno vedu z domova. Jedinou nevýhodou je to, že nemůžeš jet na dovolenou, tak kde není internetové připojení ![]()
Trudi
Holky, neznáte nějakou super účetní na mateřské? Potřebuji pomoci v naší malé firmy v Praze. Díky moc za odpovědi.
Milé maminky,
nově jsme pro Vás na eMimino.cz otevřeli Poradnu na téma, jak najít přivýdělek na rodičovské. Odbornice Vám rády pomůžou zejména s tím, jak najít přivýdělek na rodičovské anebo po ní, ať už se jedná o jednorázovou brigádu anebo dlouhodobou spolupráci.
Neváhejte se jich zeptat na vše, co Vás v této oblasti zajímá!
Pěkný den ![]()
adminka Eliška