Práce na HPP a RD

4880
6.9.22 10:43

Práce na HPP a RD

Zdravím. Je možné při RD pracovat na HPP? Jde mi o to, ze od října se vracím do práce na HPP, ale RD mi končí až v listopadu.

Na UP se nemohu dovolat, abych si to ověřila nebo případně RD hned ukončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20910
6.9.22 10:46

RD je volno u zaměstnavatele a to ti končí když nastoupis zpět. RP můžeš pobírat bez ohledu na to jestli jsi doma nebo v zaměstnání. Nemá to na RP žádný vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
6.9.22 11:14
@Cenarius píše:
RD je volno u zaměstnavatele a to ti končí když nastoupis zpět. RP můžeš pobírat bez ohledu na to jestli jsi doma nebo v zaměstnání. Nemá to na RP žádný vliv.

Děkuji za vysvětlení. Ja už vlastně od května mám neplacené volno u zaměstnavatele, protože pracuji z domu na dohodu. Co se týče RP, tak jsem si myslela, že když nastoupím na HPP, tak to musím na UP hned nahlásit, aby to neběželo současně.
Naše mzdová účetní s tím nemá zkušenost, protože se ještě nikdo do práce po MD a RD nevracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20910
6.9.22 11:56

@S.maya RP bereš dál bez ohledu na cokoliv. Nic na to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.22 12:10
@Cenarius píše:
@S.maya RP bereš dál bez ohledu na cokoliv. Nic na to nemá vliv.

Má to vliv na případné OČR druhého rodiče. Ale jinak souhlas, při pobírání R se může normálně pracovat a nikam se nic hlásit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.9.22 14:03

RP můžeš normálně pobírat souběžně s HPP a výdělek omezen nemáš :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4880
6.9.22 15:05

Děkuji všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
6.9.22 15:14
@S.maya píše:
Zdravím. Je možné při RD pracovat na HPP? Jde mi o to, ze od října se vracím do práce na HPP, ale RD mi končí až v listopadu.Na UP se nemohu dovolat, abych si to ověřila nebo případně RD hned ukončila.

RD musis ukoncit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
7.9.22 06:56

Jak je to se školkou? Když člověk pobírá RP, tak může dát dítě do školky max na 4 hodiny denně, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
7.9.22 07:00
@S.maya píše:
Jak je to se školkou? Když člověk pobírá RP, tak může dát dítě do školky max na 4 hodiny denně, že?

od dvou let je to neomezene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat