Dávky v těhotenství. Budu mít na něco nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Myslím, ze když ti skončí rodicak, máš nárok na podporu.
Když nezacnes pracovat nebudeš mít nárok na neschopenku, ani na mateřskou. Jelikož ti poměr již skončil.
Ale počkej na holky tady. Rozumí tomu vice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budeš nezaměstnaná. Takže maximálně na nějakou pidi podporu v nezaměstnanosti po dobu max. 5 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebudeš. Max podporu v nezaměstnanosti. Ale na tu se váže zase nutnost chodit na výběrové řízení a pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi nezaměstnaná, takže max pak nějakou tu podporu z ÚP, ale tam se chodí, když se hledá práce. Jinak máš nárok na to, aby se o tebe a děti postaral jejich otec. Pak dostaneš RP. Pokud neotěhotníš do konce RP, tak máš nárok nastoupit do zaměstnání ![]()
- Citovat
- Upravit
Max podporu, jinak žádné jiné příspěvky v těhotenství nejsou. Nebudeš mít ani nárok na mateřskou nebo nemocenskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vím, tak když navážes další MD hned na RD, tak dostaneš znovu MD ikdyz poměr už skončil. Otázka, kdy to tedy konci přesně RD…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 píše:
Pokud vím, tak když navážes další MD hned na RD, tak dostaneš znovu MD ikdyz poměr už skončil. Otázka, kdy to tedy konci přesně RD…
To ale platí pouze, pokud travá pracovní poměr. Jí poměr skončil, takže je nezaměstnaná pobírající RP a na nic potom krom té podpory a pak další RP po narození dítěte nárok nemá.
Takže bych jí doporičila, pokud si nemůže doma dovolit být za téměř 0 peněz, netěhotnit a hledat si zamestnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 píše:
RD ji skoncila s koncem pracovniho pomeru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, v prvním těhotenství jsem byla na nemocenské protože mám problémy s páteři, brala jsem mateřskou a teď beru rodičák zbývá mi do ledna. Mezitím mi skončil v práci poměr, měla jsem na dobu určitou..
Chci se zeptat kdybych teď otěhotněla budu mít nárok na nějaké peníze když mi skončí rodičák a než by mi začal ten druhý? Když vim že budu mít na těhotenství „neschopenku“ děkuji.
Nebudeš. Po konci RP jsi normální nezaměstnaný člověk. Takže buď na úřad práce a dostat minimální podporu v nezaměstnanosti nebo nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 píše:
To víš špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 píše:
To je pitomost, neb ona neni na zadne RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Max podporu, jinak žádné jiné příspěvky v těhotenství nejsou. Nebudeš mít ani nárok na mateřskou nebo nemocenskou.
Taky si myslím, že žádnou PN nedostane, když není zaměstnána ![]()
- Citovat
- Upravit
@Svistice @matkabagristy @JancaS84 @j.a.n.i1 aha. Mne pravé někdo tvrdil, ze když ze současné RD nastoupil rovnou na MD, budu mít MD v původní výši. Mám dvě zaměstnání, u jednoho mi skončí smlouva… Tedy budu už pobírat jen jednu MD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, v prvním těhotenství jsem byla na nemocenské protože mám problémy s páteři, brala jsem mateřskou a teď beru rodičák zbývá mi do ledna. Mezitím mi skončil v práci poměr, měla jsem na dobu určitou..
Chci se zeptat kdybych teď otěhotněla budu mít nárok na nějaké peníze když mi skončí rodičák a než by mi začal ten druhý? Když vim že budu mít na těhotenství „neschopenku“ děkuji.