Dávky v těhotenství. Budu mít na něco nárok?

Anonymní
5.9.22 07:27

Budu mít na něco nárok? Peníze

Ahoj, v prvním těhotenství jsem byla na nemocenské protože mám problémy s páteři, brala jsem mateřskou a teď beru rodičák zbývá mi do ledna. Mezitím mi skončil v práci poměr, měla jsem na dobu určitou..
Chci se zeptat kdybych teď otěhotněla budu mít nárok na nějaké peníze když mi skončí rodičák a než by mi začal ten druhý? Když vim že budu mít na těhotenství „neschopenku“ děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1793
5.9.22 07:32

Myslím, ze když ti skončí rodicak, máš nárok na podporu.
Když nezacnes pracovat nebudeš mít nárok na neschopenku, ani na mateřskou. Jelikož ti poměr již skončil.

Ale počkej na holky tady. Rozumí tomu vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.22 07:47

Budeš nezaměstnaná. Takže maximálně na nějakou pidi podporu v nezaměstnanosti po dobu max. 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
5.9.22 07:54

Nebudeš. Max podporu v nezaměstnanosti. Ale na tu se váže zase nutnost chodit na výběrové řízení a pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
5.9.22 08:02

Jsi nezaměstnaná, takže max pak nějakou tu podporu z ÚP, ale tam se chodí, když se hledá práce. Jinak máš nárok na to, aby se o tebe a děti postaral jejich otec. Pak dostaneš RP. Pokud neotěhotníš do konce RP, tak máš nárok nastoupit do zaměstnání :)

• Citovat
  • Upravit
36034
5.9.22 08:30

Budeš mít rodičovský příspěvek po porodu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
5.9.22 08:32

Max podporu, jinak žádné jiné příspěvky v těhotenství nejsou. Nebudeš mít ani nárok na mateřskou nebo nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
5.9.22 08:38

Pokud vím, tak když navážes další MD hned na RD, tak dostaneš znovu MD ikdyz poměr už skončil. Otázka, kdy to tedy konci přesně RD…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.22 08:43
@Janee19 píše:
Pokud vím, tak když navážes další MD hned na RD, tak dostaneš znovu MD ikdyz poměr už skončil. Otázka, kdy to tedy konci přesně RD…

To ale platí pouze, pokud travá pracovní poměr. Jí poměr skončil, takže je nezaměstnaná pobírající RP a na nic potom krom té podpory a pak další RP po narození dítěte nárok nemá.

Takže bych jí doporičila, pokud si nemůže doma dovolit být za téměř 0 peněz, netěhotnit a hledat si zamestnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
5.9.22 09:33
@Janee19 píše:
Pokud vím, tak když navážes další MD hned na RD, tak dostaneš znovu MD ikdyz poměr už skončil. Otázka, kdy to tedy konci přesně RD…

RD ji skoncila s koncem pracovniho pomeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20912
5.9.22 09:33
@Anonymní píše:
Ahoj, v prvním těhotenství jsem byla na nemocenské protože mám problémy s páteři, brala jsem mateřskou a teď beru rodičák zbývá mi do ledna. Mezitím mi skončil v práci poměr, měla jsem na dobu určitou..
Chci se zeptat kdybych teď otěhotněla budu mít nárok na nějaké peníze když mi skončí rodičák a než by mi začal ten druhý? Když vim že budu mít na těhotenství „neschopenku“ děkuji.

Nebudeš. Po konci RP jsi normální nezaměstnaný člověk. Takže buď na úřad práce a dostat minimální podporu v nezaměstnanosti nebo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36034
5.9.22 10:16
@Janee19 píše:

To víš špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
5.9.22 10:47
@Janee19 píše:

To je pitomost, neb ona neni na zadne RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
5.9.22 13:50
@Kriss Tina píše:
Max podporu, jinak žádné jiné příspěvky v těhotenství nejsou. Nebudeš mít ani nárok na mateřskou nebo nemocenskou.

Taky si myslím, že žádnou PN nedostane, když není zaměstnána :think:

• Citovat
  • Upravit
2852
5.9.22 20:41

@Svistice @matkabagristy @JancaS84 @j.a.n.i1 aha. Mne pravé někdo tvrdil, ze když ze současné RD nastoupil rovnou na MD, budu mít MD v původní výši. Mám dvě zaměstnání, u jednoho mi skončí smlouva… Tedy budu už pobírat jen jednu MD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat