Výše nemocenské při mateřské

45
1.9.22 19:59

Výše nemocenské při mateřské

Dobrý večer dámy 🙋🏻‍♀️
Chtěla bych se zeptat jestli nemáte některá podobnou zkušenost.
Do konce prosince jsem na rodičovské dovolené. Od 1.srpna jsem nastoupila na poloviční úvazek. Plánujeme ještě druhý kdyby se povedlo 🙏 a mě by zajímalo z čeho se mi bude počítat nemocenská. Jestli teď z toho polovičního úvazku i když jsem na mateřské? Nebo jestli to jde nějak zpětně? Moc děkuji za každou odpověď :)

Příspěvek upraven 01.09.22 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20912
1.9.22 20:03

Případnou nemocenskou budeš mít v tom polovičním úvazku, takže výše bude podle něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
1.9.22 20:06

Na mateřské určitě nejsi a bude to z aktuálního příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
1.9.22 21:40

Plánuješ marodit? :think: Jinak nejsi na mateřské, ale pobíráš Rodičovský příspěvek. PN by se počítala z té výplaty :mavam:

• Citovat
  • Upravit
45
1.9.22 21:44

@shadowbabe Špatně jsem to napsala. Jsem na rodičovské dovolené. Dělám noční a v tehu dělat moji práci nemůžu. Bylo mi řečeno že se to počítá rok zpětně. Což mi přijde trochu divné když mám smlouvu na poloviční úvazek. Tak proto moje otázka :nevim: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
1.9.22 21:51
@Ni.cky. 1 píše:
@shadowbabe Špatně jsem to napsala. Jsem na rodičovské dovolené. Dělám noční a v tehu dělat moji práci nemůžu. Bylo mi řečeno že se to počítá rok zpětně. Což mi přijde trochu divné když mám smlouvu na poloviční úvazek. Tak proto moje otázka :nevim: děkuji

Jako těhotná noční nemusíš dělat, není třeba PN, můžeš požádat o přeřazení na vhodnou pozici. Takto jsi vázána malými financemi a vycházkami :)

• Citovat
  • Upravit
66816
1.9.22 21:52
@Ni.cky. 1 píše:
@shadowbabe Špatně jsem to napsala. Jsem na rodičovské dovolené. Dělám noční a v tehu dělat moji práci nemůžu. Bylo mi řečeno že se to počítá rok zpětně. Což mi přijde trochu divné když mám smlouvu na poloviční úvazek. Tak proto moje otázka :nevim: děkuji

pokud pracujes, nejsi na dovolene. Pracujes pro stejneho zamestnavatele jako u predchoziho ditete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
1.9.22 21:58

@matkabagristy
Ano :) měla jsem brigádu ale ta skočila a tak jsem nastoupila na poloviční. Účetní mi řekla že NP se vypočítá rok zpětně což jsem pořád nepochopila proč rok zpětně a ne z toho polovičního. Pochopila bych mateřskou ale nesedí mi to u PN. Chtěla jsek nastoupit na plný úvazek před PN ale to mi řekla že by mi to nepomohlo. Jiná pracovní pozice není možná kvůli hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
1.9.22 22:04
@Ni.cky. 1 píše:
@matkabagristy
Ano :) měla jsem brigádu ale ta skočila a tak jsem nastoupila na poloviční. Účetní mi řekla že NP se vypočítá rok zpětně což jsem pořád nepochopila proč rok zpětně a ne z toho polovičního. Pochopila bych mateřskou ale nesedí mi to u PN. Chtěla jsek nastoupit na plný úvazek před PN ale to mi řekla že by mi to nepomohlo. Jiná pracovní pozice není možná kvůli hlídání.

pokud pracujes pro stejneho zamestnavatele, pocita se ti pn ze soucasneho vydelku. Pokud se dalsi dite narodi do 4 let veku starsiho ditete, bude ppm v podobne vysi jako u starsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
1.9.22 22:06

@matkabagristy děkuji :) to jsem chtěla slyšet. Děkuji 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie