Práce po RD, jsem znechucená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25099
23.4.13 14:09

@Ainy Je ot tak, ale každý zaměstnavatel si to „upraví“, jak sám potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
23.4.13 14:17

@avm3 Musí ti ze zákona vyjít vstříc, ale nedělají to. Soudit se s nima nikdo asi nebude. Dělám ve „velkým“ kanclu v Praze, 1000 lidí. S pracovní dobou ještě jakž takž, záleží spíš na konkrétním šéfovi, ale zkrácenej úvazek ne. Řeknou, že takovou pozici prostě nemaj. Chtěla jsem dělat od roka malé 2 dny v týdnu (ty dva dny by hlídala babička) a nejde to. A to jsem v práci „hodnocená“ jako dobrej zaměstnanec…
Rozčiluje mě to děsně, dobře vydělávám, i tu soukr. školku si zaplatím (zde berou letos až od 4.5 let), ale prostě nemůžu, protože je oni chtěj všechno nebo nic. A dát dceru v roce někam na celodenní hlídání 5× týdně, to nechci, tak jsem radši doma :nevim: a pracovně hniju.
Od dvou let dcera (a kousek) s nima snad dohodnu úvazek 80%, ale i to je děs. Soukromá školka je nutnost mimochodem i kvůli vyzvedávání, i celkem pružnou dobou bych to nestihla, já zas nemám tu možnost dělat už od 6 a manžel třeba pozdějc, to se v kanclu taky moc nedělá… Takže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.4.13 14:18
@avm3 píše:
@bramburka81 Já vím, zní to blbě, nevěděla jsem, jak to napsat. Jakože ne ti, co oba dělají v kanclu a nastavují si to jak chtějí a ještě mají dvě hlaídací babičky a peníze na chůvu…

Já teda nepracuju v kanclu, pracovní doba je pevná, ale částečný úvazek mi umožňují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25099
23.4.13 14:24

@Pipi 00 Je to jak píšeš… děs běs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25099
23.4.13 14:25

@bramburka81 Máš štěstí. Tady v jedné fabrice taky mají 6 hodinovou ranní pro maminky. Ale je to asi pro 15 lidí a co si tam volali holky ze vsi, tak prý na dva roky dopředu zamluveno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.4.13 14:46
@avm3 píše:
@bramburka81 Máš štěstí. Tady v jedné fabrice taky mají 6 hodinovou ranní pro maminky. Ale je to asi pro 15 lidí a co si tam volali holky ze vsi, tak prý na dva roky dopředu zamluveno.

Abych to upřesnila, nepracuju ani, v kanclu, ani ve fabrice :).
Jinak já myslím, že i když pracují oba manželé na směny, tak to nějak jde skloubit, i když těžko. Kamarádka je servírka, ještě na RD, ale chodí občas vypomáhat a chodí prostě na opačné směny než její manžel. Pracují oba krátký/dlouhý týden, takže když má manžel volno, jde do práce ona. Vidí se celé dopoledne, protože manžel chodí až na 12h, takže to jde :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
23.4.13 18:30
@avm3 píše:

nechci v žádném případě moralizovat, ale tady vidíš, že vše jde, když se chce, ale když holt někdo začne řešit práci až dítěti táhne na tři roky a najednou teprve zjišťuje, jak to bude s prací…tak se holt nesmí divit, že si z něho zaměstnavatelé nesednou na zadek.
já jsem už v začátku těhu řešila v práci, jak to bude s návratem, prac. dobou, úvazkem atd., slíbila jsem, že se vrátím v roce a půl malé a za to chci půl úvazek aspoň několik následujích let. dohodli jsme podmínky, které oběma stranám seděly a pak jsem se neustále připomínala, aby bylo jasné, že já své slovo dodržím. už v období těhu jsem si domluvila školku - jak píšu, vše jde, ale musí se chtít.
dotace naše organizace během mé RD získala, takže máme nakonec firemní školku a já jsem zatím placena z EU peněz, mně je to fuk a zaměstavatel na mě vydělává. všichni jsou spokojení.
jo a bydlím ve vsenici o 300 obyvatelích bez obchodu, dojíždíme denně 50km tam i zpět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
23.4.13 18:55
@michaela1808 píše:
nechci v žádném případě moralizovat, ale tady vidíš, že vše jde, když se chce, ale když holt někdo začne řešit práci až dítěti táhne na tři roky a najednou teprve zjišťuje, jak to bude s prací…tak se holt nesmí divit, že si z něho zaměstnavatelé nesednou na zadek.
já jsem už v začátku těhu řešila v práci, jak to bude s návratem, prac. dobou, úvazkem atd., slíbila jsem, že se vrátím v roce a půl malé a za to chci půl úvazek aspoň několik následujích let. dohodli jsme podmínky, které oběma stranám seděly a pak jsem se neustále připomínala, aby bylo jasné, že já své slovo dodržím. už v období těhu jsem si domluvila školku - jak píšu, vše jde, ale musí se chtít.
dotace naše organizace během mé RD získala, takže máme nakonec firemní školku a já jsem zatím placena z EU peněz, mně je to fuk a zaměstavatel na mě vydělává. všichni jsou spokojení.
jo a bydlím ve vsenici o 300 obyvatelích bez obchodu, dojíždíme denně 50km tam i zpět ;)

tak to máte štěstí. Já jsem chtěla řešit co bude až se vrátím co a jak bude. A odpálkovali mě že je na to času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
23.4.13 21:01

Mně to taky všichni říkali a pořád mi tvrdili, že pak budu mít stejně druhé a už se nevrátím…ale já se nedala a pak se neustále připomínala a až jsem dostála svého slova, byla vedoucí celkem překvapená (jednala jsem ale se svým vedoucím oddělení, ona je výš). ale všichni mi vychází vstříc a oceňují, že jsme se vrátila tak brzy a pomohla jim v krizové situaci (nával práce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat