Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jéditi, měl by být rád, že nesedíš doma na zadku a vyděláváš. Je jasný, že brigády jsou většinou krátkodobé.. Koukám, že on taky nemá nějaký super plat, tak nechápu, o co mu jde ![]()
Njn, až si najdeš nějakou dobrou práci, tak tam taky vydržíš. Tyhle pozice - tam je fluktulace fakt velká - nedivím se, taky bych teda operátorku dělala jen v nouzi nejvyšší. Co máš za VŠ?
A řekla jsi mu, že tě nas. ral?
To jsem mu řekla hodně jasně!
![]()
Má ekonomku, ale bez praxe mě nevezmou nikam, každý má výmluvy, jak mám malé dítě a bude nemocné apod.
bych je střelila..
@Anonymní píše:
To jsem mu řekla hodně jasně!![]()
Má ekonomku, ale bez praxe mě nevezmou nikam, každý má výmluvy, jak mám malé dítě a bude nemocné apod.bych je střelila..
právě proto fakt nechápu, co se chlapovi na tom nezdá… Když se mu to nelíbí, tak ať si najde líp placenou práci on ![]()
To je teda chlap
já bych nikdam do práce nechodila a byla doma na rodičáku za 7600,– to by mě mohlo se honit za takovejch pár korun, bych se raději uskromnila.
No, jestli on má 14 tis., tak to má asi 87 Kč na hod, čili tvá brigáda za 60/70 Kč je pomalu srovnatelná s jeho platem. Nechápu, že neocení, že máš snahu přinést do domácnosti nějaké peníze, zvlášť když bys pracovala brigádně jednu šichtu a doma s dítětem/domácností druhou. Jinak s tou VŠ ekonomickou je to neslavné - taky ji mám a člověk dohromady nic moc neumí - účtování moc nepřichází v úvahu, pokud to nebyl vyloženě obor studia, jazyky taky nic extra, nějaký rozpočtář nebo logistik, to chce zkušenosti v praxi, na to vzorečky ze skript nestačí, no bez praxe je to těžký no..
Počkej, s VŠ, jako s opravdovou VŠ nebo s nějakou rádoby, fakt děláš tyhle práce? Pokud ano, tak bych to celé přehodnotila…
Co jsi vystudovala?
@Sidsel Tak, já než se dostala k práci v oboru, tak jsem dělala telefonní operátorku taky. Je to jeden z mála oborů, kde jim je ukradená praxe. Je fakt, že na pokladní apod. jsem se nehlásila, to už mi přijde jako degradace těch 5 let studia. Na druhou stranu dělala jsem i servírku (na Kypru v hotelu) nebo aupair v USA - to abych si zlepšila angličtinu a němčinu. A VŠ mám „normální“, žádnou soukromou…Pro absolventy je prostě těžké se upíchnout, pokud vyloženě něčím nevyčnívají z davu.
Ať si trhne nohou. Práce se shání normálně špatně, natož s dítětem na mateřský. Odkud jsi? Já mám teď nabídku na úklid penziónu - peníze dávají zrovna na ruku. 100 na hodinu
A nemohla bys s VŠ ekonomkou dělat účetní…doma…teda možná plácám blbosti, fakt netuším co mají účetní za školy…napadá mě jen ekonomické zaměření…
…nebo si třeba vzít ještě nějaké to dítko na hlídání, pokud ti děti nevadí…
Jinak si fakt dobrá, takhle si shánět brigády…
A co chlap, nemohl by on změnit práci za víc peněz…jako takový plat pro chlapa??? Co proboha dělá??? Já jako učitelka mám mnohem víc…a to si pořád učitelé stěžujou…(já teda ne…)
Na to, že domů nosí 14 tis. a ještě remcá.. To je teda CHLAP. ![]()
@Rakosnicek1983 píše:
@Sidsel Tak, já než se dostala k práci v oboru, tak jsem dělala telefonní operátorku taky. Je to jeden z mála oborů, kde jim je ukradená praxe. Je fakt, že na pokladní apod. jsem se nehlásila, to už mi přijde jako degradace těch 5 let studia. Na druhou stranu dělala jsem i servírku (na Kypru v hotelu) nebo aupair v USA - to abych si zlepšila angličtinu a němčinu. A VŠ mám „normální“, žádnou soukromou…Pro absolventy je prostě těžké se upíchnout, pokud vyloženě něčím nevyčnívají z davu.
Taky jsem ne vždy pracovala v oboru, ale jít dělat s VŠ diplomem barmanku do herny (či vlastně dle zakladatelky do Herny) nebo za pokladnu do supermarketu, to mi připadá jako dost velká „devalorizace“. Nebo se ten svět tolik změnil? I když možná, když tak čtu ten příspěvek, tak se asi změnila kvalita absolventů VŠ.
A co využít znalosti jazyků? Ty by měl vysokoškolák mít.
@Sidsel Já souhlasím, navíc má situace byla komplikovanější v tom, že jsem vylezla jako absolvent v roce, kdy vrcholila krize, místa nebyly, hlavně v menších městech. Proto než šáhnout po pokladní nebo číšnici v herně jsem odjela na spoustu měsíců z ČR vylepšovat jazyky…Nevím, jak je to dnes, ale řekla bych, že těžké pořád dost - ve velkých městech je jazyková konkurence od rodilých mluvčích nebo zahr. studentů. No a pokud někdo s VŠ má do mateřské životopis typu: číšník, pokladní, barmanka, nezaměstnaná, operátoka, servírka, polovinu z toho brigádně, tak už se normální práce podle mě sežene o to hůř, když je to vlastně tolik let „proflákaných“.
Ahoj ve spolek.

hodně mě to zamrzelo, jelikož se snažím, ptž RD mi snížili, aby mi vyšla až do školky a doháním to takto 

Jdu se k Vám jen vypovídat, protože mě zamrzelo co jsme odpoledne vydebatovali s partnerem…
Jsme mladá rodinka, já na RD i pracuji, ale prozatím jsem měla práce vážně na šišku!
Dělala jsem ještě před malou na pokladně, potom brigádně také na pokladně, rozvážela jsem jídlo, dělala jsem recepční, servírku… Mám VŠ a stejně s prací je to na pytel!!
Momentálně jsem se zaučila do práce na telefonní operátorku na zkr. úvazek zatím, chybí malé ještě rok, než půjde do školky, ale byla jsem tam dvakrát a jaksi po mém přepočtu mi to vychází na nějakých 30kč/hodinu!!
Na zkrácený úvazek - středy a pátky po 8-mi hodinových směnách mám měsíčně 2500,– fixní plat a zbytek provize z prodejů. V dnešní době…
Dostala jsem momentálně nabídku do Globusu na pokladnu, zatím jen brigádně, ale přeci jen při 60,–/hod. si vydělám jednou tolik, zvláště přes Vánoce, to práce bude. Na velké řetězce jsem zvyklá
Dále mám nabídku dělat barmanku v Herně, směna od 16-04h za 70,–/hod. ale to se samozřejmě partnerovi nelíbí ani omylem…
Ale k tomu, co mi včera řekl…že nikde nevydržím, že všude po měsíci odejdu, apod.
Partner má 14.000 měsíčně. Taky chci nějaké peníze přinést
Ale tohle mě zamrzelo