Práce, práce a zase práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101743
13.5.15 11:10

Jak víš předem, že by se ti to nevyplatilo? To je to tak blbě placený obor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
13.5.15 11:15

Já bych se nestěovala, když má přítel dobrou práci, za slušný peníz. Ono 50 km není něco nepřekonatelného a vždycky můžeš hledat jinou práci, hlavní je, že tě má kdo živit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.5.15 11:22
@Anonymní píše:
Ahoj všem, nechci zakládat novou diskuzi, tak se přidám s dovolení sem. S přítelem spolu žijeme 5 let v menším městě. Já mám vystudovaný obor ve kterém zatím práci mám, ale bylo nám oznámeno, že dřív nebo později nás zavřou. :( Ve větších městech bych sehnala práci v pohodě, už jsem se ptala a brali by mě všema deseti. Přítel má naopak velmi dobrou práci tady a za hodně slušný peníze. Já jsem teď ve stresu, protože vím, že když nás zavřou, tak tady práci neseženu a musela bych nejblíž do 50km vzdáleného města. A je jasné, že dojíždět takový kus by se mi nevyplatilo. Přítel mi ale řekl, že by se se mnou nepřestěhoval, že tak dobrou práci by nenašel zase on. Což samozřejmě zase chápu já. Otázka je, co s tím?

Přestěhovat se 25 km směrem k nejbližšímu většímu městu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
13.5.15 11:22
@Anonymní píše:
Ahoj všem, nechci zakládat novou diskuzi, tak se přidám s dovolení sem. S přítelem spolu žijeme 5 let v menším městě. Já mám vystudovaný obor ve kterém zatím práci mám, ale bylo nám oznámeno, že dřív nebo později nás zavřou. :( Ve větších městech bych sehnala práci v pohodě, už jsem se ptala a brali by mě všema deseti. Přítel má naopak velmi dobrou práci tady a za hodně slušný peníze. Já jsem teď ve stresu, protože vím, že když nás zavřou, tak tady práci neseženu a musela bych nejblíž do 50km vzdáleného města. A je jasné, že dojíždět takový kus by se mi nevyplatilo. Přítel mi ale řekl, že by se se mnou nepřestěhoval, že tak dobrou práci by nenašel zase on. Což samozřejmě zase chápu já. Otázka je, co s tím?

Co s čím?

Zatím se přece nic nestalo - když Tvou firmu zavřou, dostaneš odstupné a budeš to řešit… tyhle věci se můžou řešit, teprve AŽ nastanou. V tuhle chvíli práci máte oba a není toho příliš k řešení ani stresu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.15 06:41

Ahoj holky, ocitla jsem se na rozcestí a chtěla bych, abyste mi napsaly, jak byste se v mojí situaci chovaly vy a vůbec, jestli následující řešení situace je možné.

Jde o to, že teď pracuju skoro rok v jedné firmě, pod personální agenturou. Máme veškeré výhody jako kmenoví zaměstnanci, 13. plat, stravenky a tak. Rozdíl je akorát v oblečení a termínu výplaty. Plat slušný. Asi za měsíc mi končí smlouva, kterou mi na 99% prodlouží a vezmou mě pod kmen. Jenže. Já jsem se poohlížela po jiné práci, protože na tři směny prostě nechci dělat pořád. Během příštího týdne by se měla situace řešit, nejspíš bych měla podepisovat smlouvu. V práci nikdo neví, že bych chtěla skončit - ale jen pokud seženu novou práci.

No a včera mi volali z jiné firmy a v pondělí mám pohovor. Smlouva mi končí 25.11., kdyby mi to klaplo, je možné už smlouvu nepodepisovat a odejít k tomuto datu, i když jsem neoznámila, že možná odejdu? Bez práce být nechci a kdyby to nevyšlo, zůstanu kde jsem, není to zas tak hrozné. Odešli byste? Jde mi totiž o to, jestli je to „nefér“ k zaměstnavateli, kor když vím, že teď lidi nejsou, ale na druhou stranu to není moje starost. Mohla bych prostě skončit toho 25.11., nebo tam je nějaká výpovědní lhůta?

Není to nic extra závažného, zajímají mě názory, jestli to jde takhle udělat, co byste udělali vy. Tohle je moje první práce „natvrdo“, předtím brigády při studiu a tak. Tak ani nevím, jak se zachovat. Nechci udělat zaměstnavateli podraz, na druhou stranu se nikdo nevyjádřil, že mi smlouvu skutečně prodlouží (jak píšu výše - 99% že ano, máme nedostatek lidí), ale ofiko mi nikdo nic neřekl. Případně i přihoďte, jak to zaměstnavateli oznámit.

Prosím o respektování anonymu, nikdo neví, že tohle teď řeším a nerada bych, aby si mě moji možná přítomní kolegové spojili. Takhle jak to píšu, tak to vypadá jako banalita, ale já vlastně ani nevím, zda je to proveditelné tak, že mi prostě vyprší smlouva a druhý den už nepřijdu.

• Citovat
  • Upravit
138
6.11.15 08:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ocitla jsem se na rozcestí a chtěla bych, abyste mi napsaly, jak byste se v mojí situaci chovaly vy a vůbec, jestli následující řešení situace je možné.

Jde o to, že teď pracuju skoro rok v jedné firmě, pod personální agenturou. Máme veškeré výhody jako kmenoví zaměstnanci, 13. plat, stravenky a tak. Rozdíl je akorát v oblečení a termínu výplaty. Plat slušný. Asi za měsíc mi končí smlouva, kterou mi na 99% prodlouží a vezmou mě pod kmen. Jenže. Já jsem se poohlížela po jiné práci, protože na tři směny prostě nechci dělat pořád. Během příštího týdne by se měla situace řešit, nejspíš bych měla podepisovat smlouvu. V práci nikdo neví, že bych chtěla skončit - ale jen pokud seženu novou práci.

No a včera mi volali z jiné firmy a v pondělí mám pohovor. Smlouva mi končí 25.11., kdyby mi to klaplo, je možné už smlouvu nepodepisovat a odejít k tomuto datu, i když jsem neoznámila, že možná odejdu? Bez práce být nechci a kdyby to nevyšlo, zůstanu kde jsem, není to zas tak hrozné. Odešli byste? Jde mi totiž o to, jestli je to „nefér“ k zaměstnavateli, kor když vím, že teď lidi nejsou, ale na druhou stranu to není moje starost. Mohla bych prostě skončit toho 25.11., nebo tam je nějaká výpovědní lhůta?

Není to nic extra závažného, zajímají mě názory, jestli to jde takhle udělat, co byste udělali vy. Tohle je moje první práce „natvrdo“, předtím brigády při studiu a tak. Tak ani nevím, jak se zachovat. Nechci udělat zaměstnavateli podraz, na druhou stranu se nikdo nevyjádřil, že mi smlouvu skutečně prodlouží (jak píšu výše - 99% že ano, máme nedostatek lidí), ale ofiko mi nikdo nic neřekl. Případně i přihoďte, jak to zaměstnavateli oznámit.

Prosím o respektování anonymu, nikdo neví, že tohle teď řeším a nerada bych, aby si mě moji možná přítomní kolegové spojili. Takhle jak to píšu, tak to vypadá jako banalita, ale já vlastně ani nevím, zda je to proveditelné tak, že mi prostě vyprší smlouva a druhý den už nepřijdu.

Hleď hlavně na sebe, zaměstanvatel taky nebude řešit co budeš dělat v případě, že bude muset někdy propouštět. Maximálně to může bejt „nefér“ vůči kolegům, kteří budou muset převzít tvojí práci, protože s tím nikdo nepočítal. Na druhou stranu, pokud tě chtějí udržet měli ti smlouvu na stálo nabídnout už dávno. Pokud to neudělali nemůžou se divit, že ji třeba neprodloužíš.

Pokud máš dojem, že nová práce bude lepší, tak smělě do ní. Jediné riziko je možná v tom, že v nové práci bude zkušebka, můžou tě snadno vyhodit a pak nebudeš mít nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K K
639
6.11.15 09:23

@ Anonymni

Hele, videl bych to ze dvou uhlu pohledu.

Mas pravdu, ze je to tak trochu nefer. Proto bych se zamyslel nad tim, jestli ma cenu jednat „fer“. Ja delam treba v oboru, kde se muze stat, ze diky jazykovym a odbornym znalostem zamestnavatel zavola zamestnanci i pote, co byl rozvazan prac pomer a byvaly zamestnanec pak dela pro firmu „na sebe“ - takze ma za mesic tolik, co mel driv za rok (ale jiste, projekt za par mesicu zkonci, takze pak nema nic..). Takze uz z toho duvodu se ja osobne chci rozejit se zamestnavatelem v dobrym. Nevim, kde delas - ale jak jsem poznal agentury, tak je uspech, kdyz zamestnanec prijde vcas do prace (v nadsazce receno). Takze zpet te asi vezmou vzdy, kdyz jsi dobra.

A ten druhej uhel pohledu: myslis si, ze kdyby se agentura dostala do financnich problemu proto, ze majitel rozhazel penize s zenskejma v baru, ze byste vy vypovedi nedostali??? Resp. smlouva byla na dobu urcitou - takze zamestnavatel musi nutne pocitat s tim, ze ty ji neprodlouzis - stejne jako ses bala ty, jestli ti ji prodlouzi on.

Proste: koukni do smlouvy, co tam mas napsano - to nemuzeme vedet, jestil ti smlouva konci 31.12 a nova zacina od 1.1 bez vypovednich lhut. Idealne bych stavajicimu zamestnavateli rek, ze mam jinou a lepsi nabidku - takze bud budou v novy smlouve lepsi podminky, nebo novou smlouvu nepodepisu. Nevim jak u tebe v okoli, ale nezamestnanost je obecne nizka, takze bych se nebal tlacit na lepsi podminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 18:18

Myslim, ze mam idealni praci, za kterou by vetsina zen zabijela. :nevim: Ne vsechny, extra hitparada to neni, ale mam vcelku dobrou mzdu - cca ten celorepublikovy ofic prumer, moznost zkraceneho uvazku (v tom se samozrejme krati z mzda), moznost pracovat na pulku z domova, benefity, bonusy, vice dovolene, procenta z obratu, bezproblemoveho sefa. ALE ve firme panuje spatna nalada. Pomluvy, nikdo nic nedela poradne, nic se nezlepsuje, furt vsichni jen brblaj, neni prijemne tam byt a spolupracovat, hodne kolegu jen kouka jak firnu „odrbat“… Podminky mam asi hodne dobre (nemuzu moc srovnavat), ale i presto premyslim nad utekem… Byly byste rady za super pristup zamestnavatele nebo by prevazilo to, ze vetsina kolegu jsou lide, se kterymi nechcete travit cas? Mam malou holcicku, neni problem, kdyz je nemocna pracovat z domu, proste vedeni chape dulezitost rodiny. Na druhou stranu prece si nenecham otravnyma lidma ujit peknou praci. Na treti stranu tam neni zadna moznost postupu a uceni. :roll: Proste dilema. Jaky je vas pohled?

• Citovat
  • Upravit
4706
10.2.19 18:24
@Anonymní píše:
Myslim, ze mam idealni praci, za kterou by vetsina zen zabijela. :nevim: Ne vsechny, extra hitparada to neni, ale mam vcelku dobrou mzdu - cca ten celorepublikovy ofic prumer, moznost zkraceneho uvazku (v tom se samozrejme krati z mzda), moznost pracovat na pulku z domova, benefity, bonusy, vice dovolene, procenta z obratu, bezproblemoveho sefa. ALE ve firme panuje spatna nalada. Pomluvy, nikdo nic nedela poradne, nic se nezlepsuje, furt vsichni jen brblaj, neni prijemne tam byt a spolupracovat, hodne kolegu jen kouka jak firnu „odrbat“… Podminky mam asi hodne dobre (nemuzu moc srovnavat), ale i presto premyslim nad utekem… Byly byste rady za super pristup zamestnavatele nebo by prevazilo to, ze vetsina kolegu jsou lide, se kterymi nechcete travit cas? Mam malou holcicku, neni problem, kdyz je nemocna pracovat z domu, proste vedeni chape dulezitost rodiny. Na druhou stranu prece si nenecham otravnyma lidma ujit peknou praci. Na treti stranu tam neni zadna moznost postupu a uceni. :roll: Proste dilema. Jaky je vas pohled?

rozhlížet se klidně můžeš, máš s čím srovnávat a podle čeho se rozhodovat, ideální stav :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 18:25
@Anonymní píše:

Pokud nemas problem s ocr pro dite a vychazi ti vstric skrz rodinu tak bych vydrzela do doby nez dite povyroste. Spatne vztahy jsou dnes vsude.

• Citovat
  • Upravit
9031
10.2.19 18:45

Řeším to samé. Šéfka ideál. Pracovní doba super, možnost chodit na očr a k doktoru, kdy je třeba. A pracují 50 metrů od firmy, kde pracuje manžel. Takže spolu chodíme na oběd. Bohužel vztahy velmi špatné na pracovišti. Spíš bych to nazvala nenávisti a vulgaritou. Mám toho dost. Budu odcházet. :( Dlouhodobě se to nedá vydržet. Dnes zas nebudu spát, co mě zítra čeká. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.2.19 18:53

Klíčová otázka zní - vydrží ta firma, pokud přijde ekonomické zpomalení, nebo rovnou krize? A pokud se porozhlédneš po jiné práci - s čím si polepšíš a v čem to bude horší?

V případě že je jasné, že firma není ve stavu, kdy přežije zhoršenou ekonomickou situaci, tak je lepší začít pomalu hledat něco jiného.

Jinak tedy pokud šéf není schopen zajistit aby tým jeho lidí fungoval alesoň neutrálně, tak to není dobrý šéf…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
10.2.19 18:59
@Anonymní píše:

Vydrž tam, než budeš mít dítě větší a méně nemocné. Náš kolektiv taky není nic moc, ale naučila jsem se tam žít. S některými jsem v kontaktu jen, když fakt není jiného zbytí, s jinými komunikuji víc. To, že nemáš problém s OČR je velké plus té práce. Vím, o čem mluvím, mám dvojčata a děti byly ve školce pořád na haldě. Už z toho teda vyrostly. ;)

• Citovat
  • Upravit
36556
10.2.19 19:30
@Anonymní píše: . Spatne vztahy jsou dnes vsude.

To bych se hádala…
Já vnímám dobré vztahy v své práci jako velký „benefit“.
Jasně, není to ideální ve všem, ale celkově je mi v práci příjemně a to je pro mne důležité. Moje sestra kvůli dusnu v práci odešla a teď si libuje v nové :nevim:

Tím neříkám, že má zakladatelka odejít, jen ž to není „všude“ zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 20:46

@Bábrdl smozřejmě, že je velkým benefitem mít dobré vztahy v práci. Ale svůj příspěvek jsem myslela tak, že je složité najít kombinaci všeho co má zakladatelka teď plus dobré vztahy. Neříkám, že to nejde najít, ale je to složité a bohužel na pohovoru nepozná, jaké jsou mezilidské vztahy na pracovišti. Ono mnohdy stačí, aby se vyměnil třeba jeden člověk a jsou vztahy někde jinde. Ale souhlasím, že atmosféra na pracovišti je hodně důležitá, já osobně bych špatné vztahy snášela špatně, ale když bych měla výhody jako zakladatelka, tak bych hodně zvažovala zda jít jinam.....

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky